Rechter in London beslist of Craig Wright (Faketoshi) Satoshi Nakamoto is

Last Updated on 6 februari 2024 by CryptoTips.eu

Sinds het eerste Genesis block van Bitcoin werd gemined vraagt iedereen die ooit crypto kocht zich af wie Satoshi Nakamoto, de anonieme uitvinder van de grootste digitale munt, eigenlijk is. Een rechter in Londen moet deze week beslissen wie het alvast niet is. Het internet heeft liever anonimiteit dan Craig Wright.

Advertentie.

Faketoshi

De Australische zakenman Craig Wright beweert al jaren dat hij Satoshi Nakamoto, oftewel de uitvinder van Bitcoin is. Hij is voorstander van Bitcoin SV (Bitcoin Satoshi’s Vision), een hard fork van Bitcoin.

Enkele bekende figuren, zoals Vitalik Buterin (oprichter van Ether) en Jack Dorsey (de voormalige CEO van Twitter) hebben hem sindsdien voor de rechter gedaagd voor zijn verklaringen. Zijn bijnaam is inmiddels Faketoshi.

Oh ja, voor je je afvraagt waarom hij de eerste 1 miljoen Bitcoins dan niet gewoon casht, Craig beweerde voor een Noorse rechtbank in 2022 dat hij de harde schijf met daarop de Bitcoin wallet heeft vernietigd. De waarde van die vernietigde harde schijf is ondertussen zo’n 830 miljard dollar.

Coinbase

Deze keer wordt Wright voor de rechter gedaagd door de Crypto Open Patent Alliance (Copa), een groep van ondernemingen (met daarin onder andere Block en Coinbase) die voor eens en altijd willen bepalen dat Wright niet Satoshi is en dat hij geen ontwikkelaars van Bitcoin applicaties meer mag bedreigen met copyright of patenten.

Volgens Wright bezit hij het recht op de Bitcoin White Paper en mag enkel hij daardoor beslissen of een bepaalde applicatie mag worden verspreid.

De 53-jarige zakenman zal vanaf vandaag ondervraagd worden door een Londense rechter. De zaak duurt normaal gezien minstens een maand.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]