1. Kennisbank
 2. Wallets
 3. Hoe maak je een gratis cryptocurrency wallet?

Hoe maak je een gratis cryptocurrency wallet?

Als je wilt investeren in cryptocurrency dan heb je vaak een eigen wallet nodig. Met een wallet kun je jouw cryptocurrency beheren, denk hierbij aan bewaren, maar ook het opnemen en storten van crypto. Iedere cryptovaluta heeft zijn eigen wallet, als je crypto naar een verkeerd adres/ongeschikte wallet verstuurd dan kan het zo zijn dat je je crypto voorgoed kwijt bent. Sommige brokers bieden een ingebouwde wallet voor alle cryptovaluta die worden aangeboden. Er bestaan verschillende soorten wallets, de bekendste zijn:

Hoe maak je een online wallet aan?

Een online wallet is de minst veiligste keuze die je kan maken, maar is wel het makkelijkst. De wallet is immers online toegankelijk voor iedereen met het juiste wachtwoord. Om het iets veiliger te maken kun je bij de meeste wallet diensten ook twee-factor authenticatie inschakelen. Wij raden dan ook aan om dit te doen. Overigens betekent dit niet dat je wallet 100% veilig is.

 1. Maak een account aan bij Bitvavo. Bij deze broker krijg je direct na registratie meer dan 50 cryptocurrency wallets
 2. Schakel 2-factor authenticatie in
 3. Klik op de gewenste cryptovaluta
 4. Klik op Storten
 5. Maak de cryptovaluta over naar het adres dat bij storten staat weergegeven

Hoe maak je een desktop wallet aan?

Een desktop wallet is een stuk veiliger dan een online wallet, maar is ook weer afhankelijk van jouw eigen beveiliging. Zorg er dus voor dat je alle updates ophaalt van je besturingssysteem, maar ook die van de desktop wallet. Een ander groot voordeel van een desktop wallet is dat je je eigen private keys beheert. Hierdoor ben je dus 100% eigenaar van je cryptocurrency.

 1. Download en installeer de desktop wallet van: https://www.exodus.io/download/
 2. Exodus ondersteunt meer dan 100 verschillende munten
 3. Na installeren maak je een account aan
 4. Maak een backup van je wallet seed op een veilige plek (belangrijk, dit is de enige mogelijkheid om je wallet te restoren)
 5. Klik op de gewenste munt en klik op Receive
 6. Maak de cryptovaluta over naar het adres dat bij Receive staat weergegeven

Hoe kom je aan een hardware wallet?

De aller veiligste keuze is offline opslag van je cryptocurrency, en dat kan met een hardware wallet. Hier zitten helaas wel kosten aan verbonden. Als je een beetje serieus aan de slag gaat met crypto trading/holding dan raden wij aan om je cryptocurrency in een hardware wallet te bewaren. De kosten hiervoor liggen rond de € 100 per apparaat. Een bekende hardware wallet leverancier is Ledger: https://shop.ledger.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *