Coinbase Review

Coinbase.com is één van de grootste internationale brokers dat gevestigd is in Amerika. Al sinds de oprichting in 2012 proberen zij het terrein van Bitcoin broker te veroveren en bieden zij hun services wereldwijd aan. Via Coinbase kun je op dit moment Bitcoins, Litecoins en Ethereum kopen en verkopen vanuit vele verschillende landen. Dit bedrijf biedt namelijk ondersteuning aan tientallen landen, waardoor het mogelijk wordt om vanuit vele verschillende landen aankopen te doen. Uiteraard is Nederland ook één van deze 32 landen en heeft Coinbase zelfs een groot gedeelte van de website vertaald naar onze taal. Naast dat deze website een digitale handelsplaats is voor de drie bekendste coins, heb je ook verschillende wallets om je cryptocurrency in te bewaren. Het is namelijk zo dat Coinbase een geïntegreerde wallet heeft voor Ethereum, Bitcoin en Litecoin. Dit houdt in dat je je aangekochte crypto’s direct kunt opslaan in dezelfde omgeving en dat je geen wallet nodig hebt van een derde.

Cadeau: Ontvang $10 gratis Bitcoin via CryptoTips.

Bij aankoop van minimaal $100 aan cryptocurrency ontvang je via ons $10 aan BTC cadeau. Je hoeft de aanbieding alleen te activeren.
Activeer Korting
Altijd Geldig

Omgerekend naar euro’s houdt dit in dat je voor € 87 aan cryptocurrency moet kopen om € 8 aan gratis Bitcoin te verdienen.

Bitcoins, Litecoins of Ethereum kopen bij Coinbase

Om aankopen of verkopen te doen dien je eerst een account aan te maken op het platform. Als je op onze speciale Coinbase link klikt wordt je direct geleid naar de registratiepagina, daarnaast maak je dan ook direct gebruik van de actie waarbij je gratis Bitcoins krijgt. Dit is een zogeheten promotielink en indien het limiet van $ 100 bereikt is zullen wij beiden $ 10 aan Bitcoin ontvangen. Je krijgt niet alleen gratis cryptocurrency, maar ondersteunt ook onze blog, waarvoor dank :).

Na het registreren van een account dienen er een aantal controles uitgevoerd te worden, voordat je daadwerkelijk coins kunt aankopen. Naast e-mailadres en telefoonnummer verificatie moet ook het paspoort of identiteitsbewijs opgestuurd worden. Zonder het toevoegen van deze documenten is het niet mogelijk om coins te kopen bij Coinbase. Het uploaden van een identiteitsbewijs gaat vrij eenvoudig via de webcam of de mobiele camera. Hoe het proces precies in zijn werk gaat lees je bij Coinbase verificatie en limieten. Vervolgens dient er een betaalmethode toegevoegd te worden. Momenteel is het alleen mogelijk om via bankoverschrijving of credit card bestellingen te doen. Via bankoverschrijving kan het 4-5 werkdagen duren, voordat het geld is aangekomen op het adres van Coinbase. Bij ons duurde dit slechts twee werkdagen, maar dat kan per moment verschillen. Overigens dien je er rekening mee te houden dat je een internationale overboeking moet doen. Bij de meeste banken moet dit apart aangezet worden en is deze functie niet direct beschikbaar. Bij ABN Amro moet je bijvoorbeeld 2 uur wachten na het activeren van deze functie. Als je account volledig actief is en je hebt een positieve saldo, dan is het mogelijk om aankopen te doen. Aankopen kun je doen in de Buy/Sell tab, waar je de hoeveelheid BTC, ETH of LTC kunt aangeven dat je graag zou willen aanschaffen. Vervolgens geef je aan of je dit in je Coinbase wallet of in een andere wallet wilt betalen. Na het voltooien van je order wordt het bedrag afgeschreven en ben je de gelukkige eigenaar van een (gedeelte van een) Bitcoin, Litecoin of Ethereum.

Het verkopen van Bitcoins, Litecoins of Ethereum via Coinbase

Uiteraard is het ook mogelijk om je cryptocurrency via Coinbase om te zetten naar keiharde euro’s. Als jij van mening bent dat dit het juiste moment is om jouw BTC, ETH of LTC te verkopen voor euro’s dan is dat mogelijk via de services van Coinbase. Let wel op dat de digitale valuta in je Coinbase wallet moet staan om hier gebruik van te maken. Net als bij het aankopen dien je naar de Buy/Sell tab te gaanDaar kun je aangeven welke cryptocurrency je wilt verkopen en in welke hoeveelheid. Je kunt het bedrag in euro’s laten uitkeren op je bankrekening, waarmee je je account geverifieerd hebt. Je hoeft de Bitcoins niet naar een bepaald ontvangstadres te versturen, want de Coinbase wallet en het verkoop van crypto’s zijn volledig op elkaar aangesloten. Zo hoef je ook geen zorgen te maken dat je coins te laat aankomen of dat er te weinig miners-fee is meegestuurd.

Prijzen, kosten en fees

De tarieven van Coinbase liggen relatief laag en dat is dan ook de reden waarom deze partij erg populair is onder Nederlanders en Belgen. Daarnaast kun je met credit card real-time betalingen verrichten en is het qua snelheid vergelijkbaar met iDEAL. Het gemis van iDEAL en Bancontact wordt hiermee deels goedgemaakt. Desondanks kiezen veel Europeanen voor bankoverschrijving, omdat dit een stuk goedkoper is. Coinbase hanteert verschillende fees voor verschillende landen. De fees voor Nederland en België zijn gelijk en zijn als volgt:

  • Kopen of verkopen van BTC, LTC of ETH: 1,49% fee
  • Aankopen via credit card: 3,99% fee
  • Bankoverschrijving van eigen rekening naar Coinbase: Gratis
  • Bankoverschrijving van Coinbase naar eigen rekening: € 0,15

Het loont dus om via SEPA betalingen je cryptocurrency te kopen via Coinbase. Mocht je beschikken over een credit card en wil je een snelle aankoop doen dan is dat uiteraard ook mogelijk. Naast bovenstaande vergoedingen wordt er ook een standaard fee gerekend bij kleine bedragen tot $ 200 om deze te ontmoedigen.

Verificaties en gestelde limieten

Bij Coinbase dien je je aan te melden met je echte gegevens en dit moet geverifieerd worden. Het is namelijk zo dat Coinbase wilt weten met wie zij zakendoen en dit kan alleen door middel van verificatie van e-mailadres, telefoonnummer, identiteitsbewijs en rekeningnummer/creditcardgegevens. Dit proces hebben zij zo ingericht dat jij als koper daar weinig moeite voor hoeft te doen. Voor het e-mailadres ontvang je een bevestigingsmail en voor je mobiele nummer een verificatie SMS. Je kunt je identiteitsbewijs laten controleren door hiervan een foto te laten nemen via de webcam of via je smartphone camera. Als je op je desktop zit ontvang je per SMS een speciale link waar je je paspoort kunt uploaden. Na het uploaden van je legitimatiebewijs wordt deze automatisch gecontroleerd, dit duurt ongeveer 2 minuten.

Nadat je identiteit is bevestigd ontvang je hier een notificatie van. Daarnaast wordt het aankooplimiet van € 0 verhoogd naar € 9000 (per week) voor SEPA betalingen en € 325 voor creditcard betalingen. Om je limiet te verhogen dien je contact op te nemen met support.

Coinbase betrouwbaar en levering

Coinbase is één van de eerste spelers op de cryptocurrency markt als broker en heeft momenteel meer dan 8 miljoen gebruikers. Dit aantal stijgt nog steeds enorm en de services van deze broker worden steeds populairder. Momenteel is dit bedrijf actief in 32 verschillende landen als legitiem bedrijf en hebben zij licenties om hier te mogen handelen. Het feit dat je volledige controle hebt over het aankopen/verkopen van coins en deze kunt opslaan in dezelfde omgeving spreekt veel mensen aan. Mede dankzij deze functionaliteiten hebben zij hun succes te danken. Daarnaast zijn alle applicaties te gebruiken op een desktop, laptop, maar ook op een tablet of mobiele telefoon. De Coinbase wallet is volledig inzichtelijk op een Android of Apple telefoon. Daarnaast strijdt Coinbase hard tegen de illegale markt waar ook gehandeld wordt met Bitcoin. Zij controleren welke betalingen er worden gedaan en kijken of dit iets te maken heeft met het darknet, gokken of andere illegale praktijken. Als dit het geval is bevriezen zij het account of sluiten zij dit account volledig. Wij sporen iedereen aan om jouw Coinbase review te delen met toekomstige bezoekers. Dit kan door onderaan de pagina een bericht achter te laten met jouw eerlijke ervaring met Coinbase.

Aanbod van de drie populairste coins tegen scherpe tarieven

Zeer lage fees en andere bijkomende kosten

Erg eenvoudig en gebruiksvriendelijk voor beginners of als eenmalige investering

Snelle en geautomatiseerde verificaties, waardoor dit weinig tijd in beslag neemt

Geen betaling mogelijk via iDEAL of Bancontact

00 van de 5 sterren (0 beoordelingen)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Contactgegevens:
Coinbase
548 Market St #23008
San Francisco, CA 94104

facebook.com/Coinbase
@coinbase
Bankoverschrijving (SEPA)
Credit Card
Vergelijkbaar:
Assortiment:
Limieten:
Tot € 9000 id verificatie
Tot € 325 id verificatie

Nog niet beoordeeld.

Vertel ons wat jij van Coinbase vindt.