Skip to content

Bitcoin SV kopen (BSV) Waar kun je veilig Bitcoin SV kopen?

Wanneer je al wat langer mee loopt in de wereld van de cryptocurrency weet je natuurlijk dat er naast Bitcoin nog vele andere coins zijn waar je in kunt investeren. Denk hierbij aan Ripple, Litecoin, Ethereum en nog veel meer. Van de Bitcoin bestaan echter ook verschillende varianten. Dit komt door verschillende afsplitsingen van de originele munt. De twee afsplitsingen zijn Bitcoin Cash en Bitcoin SV. Over die laatste hebben we het in dit artikel en kun je er achter komen of Bitcoin SV kopen een goed idee voor jou is.

Waar kan ik online Bitcoin SV kopen?

Bitcoin SV kopen kan met iDEAL en Bancontact bij verschillende bekende Nederlandse brokers in 2024. Bekijk het overzicht voor alle online aanbieders.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

1. Bitvavo

Bitvavo reviews trustpilot

Max. 0.25% taker fee / 0.15% maker fee
200+ crypto's met iDEAL, Bancontact en PayPal
DNB Registratie

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

2. Bybit

Bybit Twitter followers

Maximaal 0.10% spot trading fees
800+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
Fondsen beheer via SATOS met DNB registratie

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.

Coinmerce Exchange

3. Coinmerce

Coinmerce reviews trustpilot

0.50% via app / max. 0.20% via exchange
350+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
DNB registratie

🎁 Tijdelijk €5 BTC en €5 ETH gratis na KYC.

Wij tonen op CryptoTips.eu alleen bekende bedrijven binnen de cryptocurrency wereld met een goede reputatie. Deze bedrijven verwerken dagelijks duizenden transacties en wordt door duizenden gebruikers gebruikt. Bekijk onze reviews van verschillende brokers en exchanges voor meer informatie en om te kijken welke bedrijven het beste bij jou past. Investeer nooit meer geld dan je kunt missen in cryptocurrency. Het blijft een risicovolle investering, waarbij de waarde kan stijgen of dalen.

Indien andere brokers of exchanges de munt ondersteunen zullen wij het overzicht bijwerken, zodat jij altijd een complete lijst met aanbieders hebt. Het voordeel van een broker is dat je gemakkelijk kunt betalen met hedendaagse betaalmethoden zoals iDEAL, het systeem erg gebruiksvriendelijk is en dat je Nederlandse ondersteuning krijgt. Het voordeel van een exchange is dat je in de meeste gevallen minder fee betaalt.

Mocht je er niet helemaal uit komen of als je nog vragen hebt, schroom dan niet om een reactie achter te laten. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Uiteraard is het ook mogelijk om via de mail contact met ons op te nemen.

Wat is Bitcoin SV?

Bitcoin SV (BSV) LogoWaar sommige altcoins een duidelijk doel hebben om zich te onderscheiden van de rest, denk hierbij aan Enjin die speciaal voor games is ontwikkeld, heeft Bitcoin dat niet. Dat hoeft ook helemaal niet want Bitcoin is het origineel. Bitcoin hoeft geen extra doel te hebben want het doel is om een gedecentraliseerd betaalmiddel te zijn en dat is natuurlijk prima. Er zijn coins die dit willen kopiëren, maar we zien vaak dat deze coins vooral zijn gemaakt om snel geld mee te verdienen.

Naast Bitcoin bestaan er dus nog veel andere Bitcoin varianten. Dit kan doordat Bitcoin een open-source project is waarbij iedereen de code van Bitcoin mag gebruiken om een eigen munt te starten. Dat is dan ook de reden dat we zoveel altcoins hebben. De grootste replica\’s zijn Bitcoin Cash en Bitcoin SV.

De Bitcoin hard forks

Bitcoin Cash is in augustus 2017 ontstaan nadat een aantal beheerders het niet eens waren over de blokgrootte bij Bitcoin. Omdat ze vonden een oplossing voor dit probleem te hebben, splitste ze zich af en startte een nieuwe coin. Dit ging niet helemaal zonder rumoer want de oprichters van Bitcoin Cash stond er om bekend om niet op hun mondje gevallen te zijn. Op social media werden hoge mensen bij Bitcoin voor gek gezet en ontstond een niet al te fijne sfeer binnen Bitcoin Cash.

Craig Wright eigenaar Bitcoin SVDit is dan ook de reden dat in november 2018 Bitcoin SV ontstond door een afsplitsing van Bitcoin Cash. Bitcoin SV is dus een afsplitsing van een afsplitsing. Aan het roer van Bitcoin SV staan echter niet de minste mensen. Het project wordt geleid door miljardair Calvin Ayre en Craig Wright. Wanneer je een beetje het nieuws volgt op het gebied van cryptocurrency, weet je misschien dat Craig Wright claimt dat hij de bedenker van de Bitcoin is. Bitcoin is bedacht door ene Satoshi Nakamoto, dit is een pseudoniem van een onbekende persoon of groep. Craig Wright claimt dat dus te zijn.

Over het doel van Bitcoin SV kunnen we eigenlijk niet veel zeggen. Het namelijk hetzelfde als Bitcoin en wil dus een betaalmiddel zijn zonder tussenkomst van banken.

Community is niet blij met Craig Wright

De cryptocurrency community is niet blij met Craig Wright en zijn claims dat hij Satoshi Nakamoto zou zijn. Zo delisten een groot aantal exchanges in mei 2019 Bitcoin SV. Dit had uiteraard een negatieve invloed op de prijs, maar Bitcoin SV heeft zich weten te herpakken. Ook de Nederlandse broker Litebit delist deze munt, maar gelukkig is het nog bij veel andere brokers verkrijgbaar.

Hoe kan ik Bitcoin SV kopen?

Bitcoin SV koop je door een account aan te maken bij een broker. Een broker koopt cryptocurrency in op internationale beurzen en maakt deze vervolgens beschikbaar voor hun klanten. Dit zorgt ervoor dat je niet al te veel verstand van de handelsmarkt hoeft te hebben want je kunt gewoon je euro’s omwisselen tegen de digitale munt. Cryptocurrency wordt op deze manier voor een brede groep toegankelijk en beschikbaar.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

Wereldwijd actief, zeer hoge liquiditeit
Web3, Earn, Copy Trading en meer

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees met code.

Coinmerce Exchange

Marktleider in staking (40+ coins)
Backed by Binance

Ontvang tijdelijk €5 BTC en €5 ETH na KYC.

Bij het aanmaken van een account moet je letten op twee zaken. Je moet er voor zorgen dat je alle nodige verificaties doorloopt. En als je niet zoveel ervaring hebt kun je kijken of de broker ook een eigen wallet voor je aanmaakt. Verificaties zijn nodig om alles veilig te laten verlopen en een wallet heb je nodig om je cryptocurrency in op te slaan. Het aanmaken van een eigen wallet is niet moeilijk, maar het is fijner als de broker deze bij je account aanbiedt. Vooral voor beginnende investeerders is dit aantrekkelijk.

Waar koop je het beste Bitcoin SV?

Er zijn verschillende brokers die Bitcoin SV aanbieden. Elke broker heeft zijn of haar voordelen. Denk hierbij aan lage fee’s, een goede klantenservice, uitgebreide tutorials en een wallet. Bitvavo is bijvoorbeeld een Nederlandse broker met de laagste fee en ook een prima klantenservice. Zeker als je voor het eerst gaat investeren is het fijn om dat in een omgeving te doen waar alles gewoon in het Nederlands is en waar de klantenservice je ook in het Nederlands te woord staan.

Het aanmaken van account bij verschillende brokers kan in ieder geval geen kwaad. Zolang je geen geld overmaakt in je account is er niks aan de hand. Het kopen van cryptocurrency doe je bij alle bovengenoemde brokers gewoon via iDEAL of Bancontact. Super makkelijk dus en geen technische kennis vereist.

Waarom zou je Bitcoin SV kopen?

De vraag die we bij Bitcoin SV en ook Bitcoin Cash vaak krijgen is waarom je juist in deze coins moet investeren in plaats van de originele Bitcoin. De twee afsplitsingen van Bitcoin hebben een grotere blokgrootte op de blockchain. Hierdoor kunnen transacties sneller worden gedaan. Dit is natuurlijk aantrekkelijk voor een munt die ook gebruikt moet worden voor het afhandelen van transacties. Als je potentieel in deze verbetering ziet, is een investering in Bitcoin SV voor jou een prima keuze.

Dat Bitcoin SV een afsplitsing is van Bitcoin betekend niet dat het een mindere munt is of dat het juist onbetrouwbaar is. Bitcoin SV heeft alles wat Bitcoin ook heeft, maar dan met wijzigingen die op de originele blockchain niet doorgevoerd konden worden.

Bitcoin SV Wallet

Hardware Wallet

Bitcoin SV kan niet gebruikt worden in combinatie met de Ledger. Wel kun je je BSV claimen als je voor de fork BCH in bezit had, dit kan via de Bitcoin Cash app.

Dit is de veiligste methode om je cryptocurrencies op te slaan. De Nano Ledger S bestel je via de officiële website. Wij raden je aan om nooit via een reseller of via een marktplaats (Ebay, Marktplaats, Amazon etc.) je Ledger aan te schaffen.

Desktop wallet

Bekijk de officiële wallet van de ontwikkelaars op de volgende website: electrumsv.io

Ook kunnen verschillende desktop wallets gebruikt worden zoals:

  • Exodus
  • Jaxx
Online wallet

De BSV tokens kunnen makkelijk opgeslagen worden bij Bitvavo, Bitcoin Meester, Coinmerce of Binance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *