Skip to content

Ripple (XRP) koers

Lees alles over de Ripple koers.

Volg de Ripple koers in euro en dollar

Op deze pagina zie je de huidige Ripple koers, en een handige grafiek die je toont wat de XRP-token de afgelopen dag heeft gepresteerd (zoals steeds bij crypto is dat in een tijdspanne van 24 uur, want de cryptocurrency handel stopt nooit). Bovenaan zie je de huidige koers in EUR, USD en GBP, daaronder vind je een interactieve grafiek in euro’s.

Net als de bekende Bitcoin en Ethereum is ook XRP een cryptocurrency en dus een munt. De handel in crypto’s wordt nooit stilgezet, ook niet tijdens dagen dat alle andere beurzen dicht zijn. Waar de AEX wel een weekendje vrij neemt, is dat voor crypto anders.

Aandelen nemen een rustpauze tijdens het weekend aangezien ook de bedrijven die ze vertegenwoordigen toch geen nieuwsberichten kunnen presenteren of een kwartaalrapport kunnen uitbrengen. De platforms die cryptocurrency verhandelen gaan de hele dag door zonder pauze.

Ook laat de grafiek je toe om te kijken wat Ripple heeft gedaan over de laatste week, de laatste maand, sinds het begin van het year (gedefinieerd als year to date) en sinds het begin van de allereerste notering (alles, wat staat voor all-time). Dankzij onze partner Bitvavo kunnen we deze grafiek op die manier bekijken.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

Wereldwijd actief, zeer hoge liquiditeit
Web3, Earn, Copy Trading en meer

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees met code.

Coinmerce Exchange

Marktleider in staking (40+ coins)
Backed by Binance

Ontvang tijdelijk €5 BTC en €5 ETH na KYC.

XRP koers in euro en dollar

Onderstaande informatie geeft je inzicht in de XRP performance van de afgelopen maand en week. Daarbij zie de actuele marktkapitalisatie en de hoogste en laagste prijs van de afgelopen 24 uur.

Klik op EUR of USD om te wisselen tussen euro en dollar.

Let op: de prijs kan enkele eurocenten verschillen met de XRP koers die bovenaan de pagina staat. Dit heeft te maken dat twee verschillende leveranciers de data aanleveren.

De geschiedenis van de koers van Ripple

Ripple KoersRipples of XRP’s zijn coins die vooral gericht zijn op de financiële sector. Het bedrijf Ripple, de ontwikkelaar van de XRP cryptocurrency, probeert de betalingen tussen financiële netwerken te vereenvoudigen en overbodige kosten op te heffen. Ripple is het bedrijf achter de XRP token, lees hier meer over de verschillen tussen Ripple en XRP.

Voorheen stond de token bekend onder de Ripple token, maar dit is later aangepast naar de XRP token. Veel investeerders noemen het echter nog gewoon Ripple.

De eerste notering van XRP was mid 2013 met een prijs van € 0,004. Je kan je voorstellen dat de early investors enorm veel winsten hebben gemaakt met Ripple.

Tijdens de crypto bullrun van eind 2017 werd XRP op 29 december even de tweede grootste cryptocurrency ter wereld. Op het hoogste punt bereikte XRP € 3,47 op 4 januari 2018. Net als alle andere crypto’s heeft het sindsdien gestabiliseerd.

Het team van Ripple bezitten zelf een groot gedeelte van de munten, die ze regelmatig op de markt dumpen. Er gaan dan ook geruchten dat de prijs beïnvloed wordt door het team. Investeerders denken ook dat de prijs nooit de kans heeft om hoog te stijgen, door de dumps.

2020

De technologie van Ripple is ondertussen zo wijdverspreid dat ruim een derde van de grootste banken ter wereld het systeem gebruikt.

Tegen het eind van 2020 plant Ripple, het bedrijf achter de XRP munt, een beursgang, wat de hele crypto wereld een ongelooflijke boost zou kunnen geven. CEO Brad Garlinghouse kondigde dit aan op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland.

Eind 2020 werd het bedrijf achter XRP Ripple Labs aangeklaagd door de SEC, dit heeft een enorme invloed gehad op de koers. De SEC beweert dat XRP een illegale tokensale heeft gehouden van $1,3 miljard. De XRP koers daalde van bijna $0,70 naar $0,21.

2021

De rechtszaak heeft in 2021 ervoor gezorgd dat XRP minder heeft geprofiteerd van de bull markt. Ook hebben verschillende exchanges besloten om XRP te delisten. Pas in het tweede kwartaal, nadat het er wat positiever uit ging zien voor Ripple, begon de XRP prijs weer met stijgen. Fans vragen om XRP weer te relisten en een mogelijke IPO gerucht doet ook wonderen voor de prijs. De XRP koers bereikte in 2021 zijn hoogtepunt in april van $1,83. Daarna ging het bergafwaarts, in tegenstelling tot vele andere crypto’s.

Hoewel XRP in de rest van 2021 nog een aantal stijgingen zag, heeft het niet meer de $1,83 kunnen doorbreken. Ook is de rechtszaak met de SEC in 2021 nog niet afgerond (ondanks een gerucht dat dit wel zo was). Het jaar werd afgesloten met een prijs van $0.8312, meer dan de helft van de ATH voor 2021.

Historische XRP prijzen

In de tabel hieronder zie je de historische Ripple prijzen in euro van de afgelopen week.

Hoe komt de Ripple koers tot stand?

Elk product dat wereldwijd verkocht wordt heeft een prijs die bepaald wordt door het evenwicht tussen vraag en aanbod. Cryptocurrency is, in vergelijking met de rest van populaire producten in de westerse wereld, vrij nieuw en dus hangt het wel af van wat er zoal in het nieuws is.

Ripple’s XRP is een vrij populaire crypto dus hangt het er vanaf hoe vaak crypto in het wereldnieuws genoemd wordt. Je kan er vrijwel vanuit gaan dat als er slechts nieuws is dat XRP, net als Bitcoin en Ethereum, meegaat met de trend van het nieuws. Als crypto veel in het internationale nieuwsaanbod zit, dan is er meer vraag en dus stijgt te prijs.

XRP koersverwachting

Meer en meer financieel analisten raden hun klanten aan om toch een deel van hun portefeuille in crypto te hebben. Zo is er Tom Lee, die steevast op CNBC, CNN en MSNBC verschijnt voor interviews over zijn verwachting voor de financiële markten wereldwijd. Tom, over wie je een profiel vindt in onze kennisbank, is steeds heel bullish als het op crypto aankomt en verklaart dat analisten op Wall Street het crypto percentage dat fondsen in hun portefeuille moeten hebben, elk jaar verhoogt.

Deze nieuwe asset class lijkt dus een gouden toekomst voor zich te hebben, maar natuurlijk is niets 100% zeker.

Waar moet je rekening mee houden bij de XRP koers?

Een aandeel dat elke dag een half tot één procent stijgt of daalt is een zogezegd defensief aandeel, ééntje voor mensen die zich niet teveel zorgen willen maken. Zoals bij elke cryptocurrency is dit niet echt wat Ripple is. Daar kan je uitgaan van enkele grote koersbewegingen in vrijwel elke tijdspanne.

De crypto markt is op dit ogenblik nog steeds heel klein en elke beweging van één of andere grote speler (iemand die helemaal in het begin investeerde bijvoorbeeld) zorgt dus voor een grote koersverandering.

Dit product is dus niet aan te raden voor iemand die redelijk snel in paniek raakt. Samengevat, wat je zeker mag verwachten zijn grote schommelingen, ofwel een hoge prijsvolatiliteit.

En natuurlijk, en we herhalen dit bij elk verhaal over elke crypto, steek er nooit meer geld in dan je bereid bent kwijt te raken. De verhalen over mensen die rijk worden met aandelen of investering in crypto lijken heel mooi, maar de verhalen over mensen die alles kwijtraakten op één of andere beurs hoor je nooit.

Hoe te investeren in Ripple (XRP)?

Net zoals voor die andere populaire munten zoals Bitcoin en Ethereum hebben we ook hier verschillende pagina’s in onze kennisbank die je de weg kunnen wijzen teneinde voor jezelf een zo goed mogelijke keuze te maken.

We stellen je bijvoorbeeld een pagina voor die je uitlegt waar je Ripple kopen kan. Op die manier kan je volledig zelf kiezen.

Let op dat een investering steeds risico met zich meebrengt en dat het niet aan ons is om te oordelen hoeveel risico jij kan nemen.

[wp-faq-schema title=”Veelgestelde vragen over de XRP koers” accordion=1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *