Skip to content

Binance Coin kopen (BNB) Waar kan je veilig BNB kopen?

Binance Coin (BNB) LogoIn de wereld van de cryptocurrency zijn een hoop verschillende digitale valuta te vinden. Deze valuta kun je kopen bij brokers en verhandelen bij exchange platforms. Net zoals de hoeveelheid cryptocurrency is er ook genoeg keuze als het gaat om de verschillende brokers en exchange platforms. Op het gebied van deze laatste twee zijn er een aantal grote spelers op de markt. Enkele voorbeelden zijn Bitvavo, Bybit en Binance.

Binance is de grootste en populairste exchange ter wereld. Binance heeft naast hun exchange platform ook een eigen native cryptocurrency namelijk BNB (Binance Coin). Deze coin is vooral populair onder de gebruikers van het platform. In dit artikel kom je erachter of Binance Coin kopen een goed idee voor jou is.

Waar kan ik online Binance Coin kopen?

Binance Coin kopen kan uiteraard bij de exchange zelf, maar hier kan je niet eenvoudig betalen met iDEAL. Bij onderstaande brokers/exchanges kun je gemakkelijk en veilig Binance Coin kopen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

1. Bitvavo

Bitvavo reviews trustpilot

Max. 0.25% taker fee / 0.15% maker fee
200+ crypto's met iDEAL, Bancontact en PayPal
DNB Registratie

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

2. Bybit

Bybit Twitter followers

Maximaal 0.10% spot trading fees
800+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
Fondsen beheer via SATOS met DNB registratie

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.

Coinmerce Exchange

3. Coinmerce

Coinmerce reviews trustpilot

0.50% via app / max. 0.20% via exchange
350+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
DNB registratie

🎁 Tijdelijk €5 BTC en €5 ETH gratis na KYC.

Binance heeft in 2023 Nederland verlaten door de strenger wordende regelgeving. Hierdoor is het voor Nederlandse (en Belgische) klanten niet meer mogelijk om gebruik te maken van Binance. Dit betekent niet dat BNB kopen niet meer mogelijk is. Sterker nog, een hoop Nederlandse platformen met een registratie bij De Nederlandsche Bank bieden BNB aan. 

Het kopen, verkopen of het bewaren van BNB is legaal in Nederland en België.

Direct online BNB kopen

Wij tonen op CryptoTips.eu alleen bekende bedrijven binnen de cryptocurrency wereld. Deze bedrijven verwerken dagelijks duizenden transacties en wordt door duizenden gebruikers gebruikt. Bekijk onze reviews van verschillende brokers en exchanges voor meer informatie en om te kijken welke bedrijven het beste bij jou past. Investeer nooit meer geld dan je kunt missen in cryptocurrency. Het blijft een risicovolle investering, waarbij de waarde kan stijgen of dalen.

Indien andere brokers of exchanges de munt ondersteunen zullen wij het overzicht bijwerken, zodat jij altijd een complete lijst met aanbieders hebt. Het voordeel van een broker is dat je gemakkelijk kunt betalen met hedendaagse betaalmethoden zoals iDEAL, het systeem erg gebruiksvriendelijk is en dat je Nederlandse ondersteuning krijgt. Het voordeel van een exchange is dat je in de meeste gevallen minder fee betaalt.

Mocht je er niet helemaal uit komen of als je nog vragen hebt, schroom dan niet om een reactie achter te laten. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Uiteraard is het ook mogelijk om via de mail contact met ons op te nemen.

Wat is Binance en wat is de Binance Coin (BNB)?

Binance Coin (BNB) LogoBinance is een plek waar je cryptocurrency kunt verhandelen, een zogeheten cryptocurrency exchange. Binance is het grootste platform ter wereld waar dit gebeurd. Binance kenmerkt zich door de goede ondersteuning voor de gebruikers waardoor het platform ook zeker geschikt is voor beginners. Binance werd in 2017 opgericht door huidig CEO Changpeng Zhao. Het platform is dus nog niet heel oud, maar al wel enorm populair. Op dit moment wordt geschat dat 30% van het dagelijkse trading volume van deze exchange komt.

Naast het platform heeft Binance dus ook een eigen native currency, namelijk de Binance Coin (BNB). BNB is ook beschikbaar bij verschillende brokers en dus niet alleen bij Binance zelf. Dat is handig als je niet echt interesse hebt in de handel in cryptocurrency en met iDEAL wilt betalen. Als je namelijk Binance Coin wilt aanschaffen binnen de exchange, moet je er eerst voor zorgen dat je al cryptocurrency in je bezit hebt. Via de exchange is het namelijk niet mogelijk om bijvoorbeeld via iDEAL geld van je bankrekening in je account te storten. Mocht je toch via de exchange aan Binance Coin willen komen, dan zal je eerst bij een broker een andere cryptocurrency moeten kopen zoals Bitcoin. Dus kun je vervolgens bij Binance verhandelen voor Binance Coin. Wij hebben hier een uitleg hoe je Binance Coin koopt bij Binance.

Wat is het voordeel van Binance Coin?

Nu je weet wat Binance doet en wat Binance Coin precies is, vraag je je misschien af waarom je voor Binance Coin zou moeten kiezen in plaats van Bitcoin of Ripple. Een voordeel is dat deze coin bekend staat om de snelle transacties. Als je dus geïnteresseerd bent in deze munt als het gaat om het maken van transacties is het dus een zeer aantrekkelijke cryptocurrency. De technologie van Binance is in staat om 1,4 miljoen transacties per seconde uit te voeren. Daarnaast zijn de transactiekosten erg laag.

Mocht je interesse hebben in Binance en echt willen gaan handelen, dan heeft Binance Coin een aantal extra voordelen die je krijgt als je deze coin in je bezit hebt. Voor iedere trade betaal je bij exchange namelijk handelskosten, maar wanneer je BNB bezit dan krijg je op dit moment 25% korting op iedere trade. Deze korting halveert ieder jaar en eindigt in 2022.

Naast de korting die je krijgt, wordt de munt ook gebruikt om te investeren in de Initial Exchange Offering (IEO). Dit is een soort ICO, maar dan speciaal voor exchanges.

Binance Coin is dus zeer geliefd onder gebruikers. De populariteit van de coin blijf stijgen aangezien ook de populariteit van Binance stijgt. De BNB munt is erg in trek onder beleggers, omdat de exchange steeds populairder wordt en steeds meer voordelen biedt voor de munt. Wil je meer weten over Binance? Lees dan onze Binance Review.

Hoe Binance Coin (BNB) kopen?

Wil je liever niet via een broker BNB coins kopen, maar direct bij Binance? Maak dan gebruik van onderstaande tutorial. Let op: Bij Binance kun je niet betalen met iDEAL, dus je moet eerst zelf over cryptocurrency beschikken of deze via een broker aanschaffen.

 1. Registreer een account bij https://bitvavo.com (goedkoopste exchange van Nederland, en nu tot € 10000 gratis handelen)
 2. Heb je al cryptocurrency en wil je dit omruilen? Ga dan verder naar stap 7
 3. Koop bij Bitvavo Bitcoin ter waarde van je investering in BNB
 4. Registreer een account bij https://binance.com
 5. Ga naar Portfolio -> Stortingen
 6. Zoek op BTC en kopieer het ontvangstadres
 7. Verstuur vanuit Bitvavo je Bitcoin naar het ontvangstadres van Binance. Dit proces kan tot 30 minuten duren. Na afronding ontvang je een e-mail
 8. Klik na ontvangst bij Binance linksboven op Beurs -> Basis
 9. Zorg dat aan de rechterkant BTC geel gekleurd is en zoek op BNB
 10. Klik op BNB/BTC
 11. Klik op het midden op het tabblad Market
 12. Geef onder Koop BNB aan hoeveel stuks je wilt kopen. Let op: je kan niet meer kopen dan je BTC tegoed
 13. Klik op Koop BNB
 14. Je order wordt direct doorgevoerd en je bent de trotse bezitter van de BNB token

Binance Coin (BNB) kopen bij de Binance Exchange

Het aanschaffen van Binance Coin bij verschillende brokers

Zoals je hierboven kunt zien, kun je op een aantal plekken Binance Coin kopen. Ook zonder gebruik van Binance te maken dus. De combinatie Binance en Binance Coin klinkt misschien lastig, maar het kopen van Binance Coin via een broker is net zo eenvoudig als bij andere cryptocurrency.

Je maakt een account aan bij een van de brokers en voert de verificaties uit. Vervolgens stort je de hoeveelheid geld op je account die je wilt gaan investeren in cryptocurrency. Na het storten geeft je bij de broker aan welke cryptocurrency je wilt kopen en dat was het. Vanaf dan ben je eigenaar van Binance Coin.

We raden je altijd aan om verschillende brokers te raadplegen. Het kan dus zeker geen kwaad om accounts aan te maken bij verschillende brokers om er achter te komen welke broker het beste bij je past. Vaak kun je gebruik maken van een aantal leuke voordelen en extra’s. Let er bijvoorbeeld ook op of een broker een wallet bij je account geeft. In een wallet bewaar je al je cryptocurrency en kun je zien als een digitale portemonnee.

Waarom kiezen voor Binance Coin?

Binance Coin is een cryptocurrency die een brede doelgroep aanspreekt. De coin is geschikt voor beginners die graag cryptocurrency bezitten, maar ook voor de ervaren bezitters die er mee willen gaan handelen op een platform zoals Binance. Door deze populariteit van verschillende kanten is de waarde van Binance Coin hoog. Binance Coin kan dus een prima toevoeging zijn voor je portfolio en een goede opstap voor de handel in cryptocurrency.

Binance Coin Wallet

Hardware Wallet

BNB kan eenvoudig opgeslagen worden op de Nano Ledger S. Hiervoor moet je de Binance Chain app downloaden op je device.

Dit is de veiligste methode om je cryptocurrencies op te slaan. De Nano Ledger S bestel je via de officiële website. Wij raden je aan om nooit via een reseller of via een marktplaats (Ebay, Marktplaats, Amazon etc.) je Ledger aan te schaffen.

Desktop wallet

Er is geen officiële desktop wallet van Binance, maar je kan verschillen desktop wallets gebruiken zoals:

 • Exodus
 • Atomic Wallet
Online wallet

De BNB tokens kunnen opgeslagen worden bij Bitvavo of Coinmerce

[wp-faq-schema title=”BNB kopen FAQ” accordion=1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *