Skip to content

Ripple kopen?

Waar kan je veilig en betrouwbaar XRP kopen (van Ripple)?

Op deze pagina tonen wij alle veilige en betrouwbare XRP brokers die de afgelopen jaren een zeer goede reputatie in Nederland en België hebben opgebouwd. De overzichten zijn onderverdeeld in verschillende categorieën: Je kan XRP kopen bij: de goedkoopste broker, de snelste broker of een broker die een app aanbiedt. Uiteraard heeft iedere broker nog veel meer andere voordelen.

Top 3 XRP aanbieders met iDEAL en Bancontact

Onderstaande XRP exchanges bieden de mogelijkheid om XRP te kopen, inclusief een wallet, mobiele app en veelgebruikte betaalmethodes.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

1. Bitvavo

Bitvavo reviews trustpilot

Max. 0.25% taker fee / 0.15% maker fee
200+ crypto's met iDEAL, Bancontact en PayPal
DNB Registratie

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

2. Bybit

Bybit Twitter followers

Maximaal 0.10% spot trading fees
800+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
Fondsen beheer via SATOS met DNB registratie

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.

Coinmerce Exchange

3. Coinmerce

Coinmerce reviews trustpilot

0.50% via app / max. 0.20% via exchange
350+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
DNB registratie

🎁 Tijdelijk €5 BTC en €5 ETH gratis na KYC.

Direct online XRP kopen

Waar kan ik online Ripples kopen?

XRP kopen met iDEAL, Bancontact of creditcard is al mogelijk vanaf € 1 en alle portalen zijn zo ingericht dat het kinderlijk eenvoudig is om je eerste XRP aan te schaffen. Technische kennis is dus zeker geen must meer in 2024 en het maken van een externe bewaarportemonnee is verleden tijd.

Hoe Ripple kopen infographic

Goedkoop Ripple kopen met iDEAL

Wist je dat je enorm veel geld kan besparen door te kiezen voor de goedkoopste XRP broker? Iedere broker brengt namelijk handelskosten in rekening voor iedere transactie die je doet. De kosten hiervoor variëren van 0.25% tot wel 5%. De prijzen die je hieronder ziet zijn de koersprijzen inclusief de handelskosten die gerekend worden.

Ripple Kopen

Hoe werkt Ripple kopen?

 1. Kies een geschikte broker
 2. Stort tegoed met iDEAL of Bancontact
 3. Wissel je tegoed om voor XRP
 4. Voila, je bent een Ripple eigenaar
Registratie bij DNB
Nederlandse support
Cold wallet opslag
Voldoen aan regelgeving
iDEAL en Bancontact
Creditcard

Registratie Nederlandsche Bank

Alle getoonde brokers zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank of werken samen met een geregistreerde partij.

Waar moet je rekening mee houden voordat je Ripple kopen gaat?

Investeren in Ripple is risicovol en je kan hierbij geld verliezen. De Ripple koers kan flinke sprongen maken in een kort tijdsbestek. Dit geldt voor de gehele cryptocurrency markt. Het is dus verstandig om alleen geld te investeren in Ripple dat je niet nodig hebt voor andere belangrijke zaken. Houd altijd in je achterhoofd dat de kans bestaat dat je investering minder waard kan worden. Om een voorbeeld te geven, de XRP koers staat op het moment van schrijven -51% in vergelijking met een jaar geleden, maar het kan ook zo weer met 10% stijgen in één dag.

Doe altijd een eigen onderzoek

Als je bereid bent om deze risico’s te nemen dan is het verstandig om ook goed onderzoek te doen naar het bedrijf en het project. Ga niet zomaar uit van adviezen die je krijgt van collega’s, vrienden, websites of influencers. Zorg dat je zelf achter je besluit staat en kijk naar de huidige gezondheid van het bedrijf.

Wist je trouwens dat het bedrijf Ripple in 2018 besloot om de naam van de munt te wijzigen van Ripple naar XRP?

XRP kopen kan een interessant investering zijn als je van mening bent dat deze munt de bankwezen kan helpen bij financiële transacties. XRP kan een transactie in 4 seconde versturen en ruim 1500 transacties per seconde doorvoeren. Dit is een stuk sneller dan bijvoorbeeld Bitcoin.
Het beste moment om Ripple te kopen
Daarbij blijft de fee extreem laag, ongeacht de grootte van de transactie. De meeste mensen die Ripple kopen vinden het geavanceerde transactieprotocol de beste eigenschap van XRP. Daarnaast wil het bedrijf de bankwezen verbeteren in plaats van het vernietigen, zoals Bitcoin dat wilt.

Ripple heeft een hele sterke community met veel aanhangers. Veel mensen uit deze community denken dat XRP ooit op nummer 1 zal staan en Bitcoin van de plek zal stoten.

Op basis van je onderzoek kan je een inschatting maken om het juiste koop- of verkoopmoment te bepalen. Het perfecte moment wordt bijna nooit goed ingeschat, dus probeer dat vooral ook niet, maar als je dichtbij de perfecte momenten kan zitten dan heb je het goed gedaan.

Alleen veilige en betrouwbare Ripple brokers

Nadat je grondig onderzoek hebt gedaan kan je een XRP broker uitkiezen. Op deze pagina hebben wij verschillende overzichten van betrouwbare en veilige brokers met een uitzonderlijk goede reputatie in heel Europa samengesteld. Alle brokers die wij tonen bieden een built-in wallet aan, dit is een bewaarportemonnee waarin jij je XRP coins kan beheren. En wij weten honderd procent zeker dat alle leveranciers eerlijk handelen, omdat we overal meerdere bestellingen en uitbetalingen geplaatst hebben.

Houd rekening met het volgende als je gaat beleggen in Ripple:

 • De prijzen kunnen zeer snel veranderen, ook tijdens het aankopen van XRP.
 • Je betaalt overal (een vorm van) handelskosten waar je Ripple koopt. Het is verstandig om deze kosten te minimaliseren.
 • Ripple kopen zonder ID of zonder verificatie is helaas niet meer mogelijk in 2020 door de nieuwe Europese regelgeving. Dit betekent dat brokers als financiële instellingen worden gezien en dat zij verplicht zijn om een KYC controle uit te voeren.

Hoe kies ik een broker om Ripple te kopen?

Iets waar je zeker van kan zijn is dat de XRP munt bij iedere broker hetzelfde is. Er bestaat geen kwaliteitsverschil of iets dergelijks. Brokers onderscheiden zich vaak op basis van de volgende punten:

 • Handelskosten per transactie. Koop Ripple bij de goedkoopste broker.
 • Gebruiksvriendelijkheid van het platform
 • Aanbod van verschillende munten
 • Beschikbare betaalmethodes (iDEAL, PayPal, Bancontact of creditcard)
 • Support (alle brokers geven support in het Nederlands)
 • Eenvoudige verificatiesystemen

Met name de kosten vinden veel investeerders belangrijk, en dat vinden wij ook. Wanneer je een hoge fee betaalt dan sta je per definitie al in de min na aankoop.

[wp-faq-schema title=”Veelgestelde Ripple Vragen” accordion=1]

5 Comments

 1. John
  12 mei 2018 @ 18:40

  Bedankt voor de handige lijst. Ik heb een account aangemaakt bij meester bitcoin, heel makkelijk dat je daar alle munten hebt.

  Reply

 2. Detailleur Regina
  20 oktober 2020 @ 13:50

  Beste.
  Ik bezit 809 crypto RXP en zou die graag verkopen.
  Wat moet ik doen, want ik ken daar niets van.

  Reply

 3. Bea
  15 april 2021 @ 12:15

  Ik wil xrp kopen via een bankoverschrijving. Bij welke broker kan ik dat doen want ik kan ze niet vinden.

  Reply

  • CryptoTips.eu
   15 april 2021 @ 12:16

   Dat kan bij alle getoonde brokers. Houd er rekening mee dat een bankoverschrijving inclusief verwerktijd 1-2 werkdag(en) kan duren.

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *