Skip to content

Dogecoin Kopen (DOGE) Waar kun je veilig Dogecoin kopen?

Dogecoin begon ooit als een grap, waarover later meer, maar het is ondertussen uitgegroeid tot een serieuze speler op de crypto-markt. Dogecoin is te herkennen aan Shiba Inu, een hond die bekend staat als een meme op het internet. Het hoofd van de hond is het logo van deze crypto. Waarom is deze crypto zo succesvol?

In dit artikel zal je meer te weten komen over onder andere het netwerk, team, samenwerkingen en gebruik in de praktijk. Kortom, alle informatie die je nodig hebt om zelf te bepalen of Dogecoin kopen een verstandig idee is.

Waar kan ik online Dogecoin kopen in 2024?

De coin is verkrijgbaar via verschillende kanalen, je kunt Dogecoin met iDEAL kopen bij verschillende Nederlandse brokers of je kunt ze verhandelen op internationale exchanges. Bekijk hieronder alle betrouwbare leveranciers, inclusief DOGE wallet, mobiele app en bekende betaalmethodes zoals iDEAL, Bancontact, PayPal en creditcard.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

1. Bitvavo

Bitvavo reviews trustpilot

Max. 0.25% taker fee / 0.15% maker fee
200+ crypto's met iDEAL, Bancontact en PayPal
DNB Registratie

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

2. Bybit

Bybit Twitter followers

Maximaal 0.10% spot trading fees
800+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
Fondsen beheer via SATOS met DNB registratie

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.

Coinmerce Exchange

3. Coinmerce

Coinmerce reviews trustpilot

0.50% via app / max. 0.20% via exchange
350+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
DNB registratie

🎁 Tijdelijk €5 BTC en €5 ETH gratis na KYC.

Direct Online Dogecoin kopen

Wij tonen op CryptoTips.eu alleen bekende bedrijven die al een ruime tijd meegaan en een registratie bij De Nederlandsche Bank hebben of dit via een partner doen. Het is volledig aan jou bij welke partij jij je DOGE koopt. Het verschil tussen de verschillende partijen is meestal de fee die je betaalt, de service en hoe het systeem werkt. Bekijk onze reviews van verschillende brokers en exchanges om meer te weten te komen over deze bedrijven.

Mocht je er niet helemaal uit komen of als je nog vragen hebt, schroom dan niet om een reactie achter te laten. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Uiteraard is het ook mogelijk om via de mail contact met ons op te nemen.

Het Dogecoin netwerk

Dogecoin (DOGE) LogoHet netwerk van Dogecoin is vrijwel hetzelfde als andere bekende Proof-of-Work crypto’s, zoals Bitcoin. Er zijn tokens en miners. De miners verifiëren alle transacties die worden uitgevoerd, waarbij degene die de transacties uit heeft gevoerd volledig anoniem blijft. Het verschilt echter op een aantal dingen. Zo staat DOGE erom bekend dat de distributie van de tokens heel snel verloopt, wat ook de reden is voor het feit dat Dogecoin zo populair is bij de miners. Voor relatief weinig werk kunnen zij beloningen krijgen in de vorm van DOGE coins. Anonimiteit is, net als bij sommige andere cryptovaluta’s, prioriteit nummer 1.

Maar ook gebruikersgemak is een belangrijk aspect voor de currency. Middels het netwerk moet het makkelijk zijn om coins te ontvangen, uit te geven en te kopen. Dit zijn de grootste voordelen voor het gebruik van Dogecoin. Waarvoor Dogecoin precies gebruikt wordt, zal je later in dit artikel kunnen lezen om te bepalen of Dogecoin kopen verstandig is!

Het team

Jackson Palmer is de man die DOGE ooit als grap bedacht. Hij staat er dan ook van te kijken wanneer hij ziet hoe groot het marktaandeel is van de coin. Hij heeft een team aangesteld waar hij volle vertrouwen in heeft. Zij zorgen ervoor dat de software stabiel blijft en zonder problemen blijft werken. Echter is er in 2 jaar geen update geweest, maar dat hoeft niets negatiefs te betekenen. Het geeft wel aan hoe populair cryptocurrencies tegenwoordig zijn, dat met zo weinig updates de coin alsnog populair kan zijn. Veel mensen zien er een toekomst in, zo ook Palmer, die de grap nu heeft omgezet in een serieus levensplan!

Sinds 2021 kreeg Dogecoin ook steun van miljardair Elon Musk, waardoor de Dogecoin prijs sterk in waarde steeg en steeds meer mensen Dogecoin wilden kopen. Ook wil hij er weer voor zorgen dat er weer op de Doge blockchain ontwikkeld wordt. In 2023 werd Elon beschuldigt voor marktmanipulatie

Gebruik in de praktijk

Dogecoin wordt vooral gebruikt als coin om online fooi te geven. Mensen kunnen dan dus geld geven aan mensen via social media. Dit past ook goed in het plaatje van Dogecoin, ooit bedacht met een internet meme als het boegbeeld. Daarnaast wordt DOGE ook vaak gebruikt voor het ophalen van geld voor goede doelen. Zo was er in 2014 een fundraising voor het Jamaicaanse bobslee-team, zodat zij mee zouden kunnen doen aan de Olympische Spelen. Uiteindelijk haalde de Dogecoin-community $36 000 op, en de Jamaicanen konden daarom meedoen aan de Olympische Spelen.

Daarnaast was er nog een fundraising-actie voor het maken van een waterpomp in een dorpje in Kenia. Er werd uiteindelijk $30 000 opgehaald. Dogecoin heeft dus het imago van een goed doel, met de nieuwste technologieën tot hun beschikking. Het is dus heel makkelijk voor mensen om te doneren. Ze hoeven niet meer lid te worden, of abonnementen aan te gaan. Mensen hoeven alleen maar een project te vinden wat hun aanspreekt, een aantal Dogecoin te doneren, en klaar!

Het meest spraakmakende is misschien nog wel de actie om een NASCAR-wagen gesponsord te krijgen door Dogecoin. De community kreeg het voor elkaar om voor $55 000 een wagen bestikkert met het Dogecoin te krijgen. De wagen reed vervolgens meerdere races, echter was hij niet succesvol, maar het gaat uiteindelijk allemaal om publiciteit. Het is daarom ook een van de redenen waarom Dogecoin zoveel publiciteit heeft gekregen, wat ten goede komt van de waarde van de coin.

Maar waar DOGE het meest voor gebruikt wordt is het fooien systeem. Stel je uploadt een mooie foto, dan is het toch veel leuker om meer dan alleen maar een duimpje omhoog te ontvangen? Met Dogecoin kan je dus geld verdienen door mensen de mogelijkheid te bieden om te doneren. Je leest meer over DOGE op onze Dogecoin info pagina.

Dogecoin wallet

Dogecoin Android walletDe DOGE wallet is extreem makkelijk op te zetten en te gebruiken. Dogecoin biedt een officiële wallet, wat gunstig is wat betreft de veiligheid. De wallet is te krijgen voor Windows, OS X, Linux, Android en ook de broncode is in te zien. Ruime keuze dus! Ook is er een simpele uitleg over hoe de wallet te installeren en te gebruiken. Hieronder enkele mogelijkheden.

Hardware Wallet

De Nano Ledger X ondersteunt Dogecoin.

Dit is de veiligste methode om je cryptocurrencies op te slaan. De Nano Ledger S bestel je via de officiële website. Wij raden je aan om nooit via een reseller of via een marktplaats (Ebay, Marktplaats, Amazon etc.) je Ledger aan te schaffen.

Als jij heel veel coins bezit dan raden wij aan om een hardware wallet te gebruiken. Een hardware wallet is alleen te openen als deze aan de computer verbonden wordt en is zeer goed beveiligd.

Desktop wallet

Download de officiele Dogecoin wallet via ogecoin.com/getting-started/ voor

  1. Windows, Mac en Linux
  2. Android
Online wallet

Het is mogelijk om je DOGE coins te bewaren in de wallets van verschillende Nederlandse en internationale exchanges, zoals:

[wp-faq-schema title=”Dogecoin kopen vragen” accordion=1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *