Skip to content

Ethereum kopen?

Waar kan je veilig en betrouwbaar Ethereum kopen?

Wil jij Ethereum kopen bij een betrouwbare en veilige broker die een goede reputatie heeft opgebouwd de afgelopen jaren? Zoek dan niet verder, wij hebben verschillende overzichten van de goedkoopste en snelste Ether brokers die in Nederland gevestigd zijn. Bekijk de overzichten en vind de broker die bij jou past.

Top 3 Ethereum exchanges met iDEAL en Bancontact in 2024

Deze Ethereum exchanges maken Ether kopen met iDEAL eenvoudig voor jou, inclusief een wallet, mobiele app en bekende betaalmethodes (Bancontact, PayPal en creditcard).

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

1. Bitvavo

Bitvavo reviews trustpilot

Max. 0.25% taker fee / 0.15% maker fee
200+ crypto's met iDEAL, Bancontact en PayPal
DNB Registratie

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

2. Bybit

Bybit Twitter followers

Maximaal 0.10% spot trading fees
800+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
Fondsen beheer via SATOS met DNB registratie

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.

Coinmerce Exchange

3. Coinmerce

Coinmerce reviews trustpilot

0.50% via app / max. 0.20% via exchange
350+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
DNB registratie

🎁 Tijdelijk €5 BTC en €5 ETH gratis na KYC.

Direct online Ethereum kopen

Waar kan ik online Ethereum kopen?

Bij alle brokers op deze pagina kan je eenvoudig Ethereum kopen met iDEAL, Bancontact en in sommige gevallen ook met een creditcard. In 2024 is technische kennis zeker niet meer nodig en je kan al investeren in Ether vanaf €1.

Hoe Ethereum kopen infographic

Goedkoop Ethereum kopen met iDEAL

Cryptocurrency brokers brengen handelskosten in rekening bovenop de actuele koers. Deze kosten variëren van 0.25% tot wel 5%. Hierdoor kunnen flinke prijsverschillen ontstaan. In de widget hieronder kan je Ethereum prijzen vergelijken en eenvoudig de goedkoopste broker selecteren.

Ethereum Kopen

Hoe werkt Ethereum kopen?

  1. Kies een geschikte broker
  2. Stort tegoed met iDEAL of Bancontact
  3. Wissel je tegoed om voor ETH
  4. Voila, je bent een Ethereum eigenaar
Registratie bij DNB of partner
Nederlandse support
Cold wallet opslag
Voldoen aan regelgeving
iDEAL en Bancontact
Creditcard

REGISTRATIE NEDERLANDSCHE BANK

Alle getoonde brokers zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank of werken samen met een geregistreerde partij.

Waar moet je rekening mee houden voordat je Ethereum kopen gaat?

Het is goed om je te beseffen dat de crypto markt zeer volatiel is en dat de koersen met tientallen procenten kunnen stijgen of dalen. Beleggen in Ethereum is dus erg risicovol en er bestaat een kans dat je geld verliest. Zorg er dus voor dat je alleen geld investeert in Ethereum dat je kan missen en niet nodig hebt voor belangrijke dingen.

Nu je weet dat de Ethereum koers grote sprongen kan maken, is het vervolgens raadzaam om goed onderzoek te doen naar dit project. Ga niet zomaar uit van advies van een collega, een website of een expert, maar doe altijd je eigen onderzoek.

Waarom investeren in Ethereum?

Ethereum staat sinds een aantal jaar in de top 5 op basis van marktkapitalisatie, en is regelmatig op de tweede positie te vinden. Ethereum kopen op basis van de marktkapitalisatie is dan misschien ook geen gek idee. Het Ethereum netwerk wordt veel gebruikt voor ICO’s en token creaties, want het is redelijk eenvoudig om een nieuwe token te creëren op het netwerk. Wist je dat dat veel cryptocurrencies uit de top 100 tokens zijn die op het ETH netwerk draaien? Denk aan Basic Attention Token, OmiseGO en Zilliqa. Deze tokens worden ERC20 tokens genoemd, en zijn volledig afhankelijk van ETH.

Buiten het feit dat deze munt de moeder is van vele populaire tokens, kun je ook zogeheten smart contracts draaien op de blockchain. Met de programmeertaal Solidity kun je een contract creëren dat niemand kan veranderen en volledig autonoom is. Het contract staat dus vast en niemand kan ermee sjoemelen. Hierdoor heeft het een hoge mate van betrouwbaarheid.

Verder staat Ethereum 2.0 nog op de planning voor 2020/2021, waarbij veel nieuwe functionaliteiten worden doorgevoerd waaronder het Proof-Of-Stake (PoS) algoritme.

Als jij denkt dat deze factoren toekomst hebben dan kan je Ethereum kopen bij een broker naar keuze.

Alleen veilige en betrouwbare Ethereum brokers

Wanneer je de risico’s weet, gedegen onderzoek hebt gedaan dan hoef je alleen nog maar een broker te kiezen voor het kopen van Ethereum. Wij hebben bij alle brokers op deze website meerdere transacteis verricht.

Het beste moment om Cardano te kopenIn de overzichten boven deze tekst kan je eenvoudig een keuze maken. Alle brokers op de website bieden een ingebouwde wallet, zijn gevestigd in Nederland en bieden de mogelijkheid voor Ethereum kopen met iDEAL, Bancontact en meestal ook met een creditcard.

Nadat je een broker hebt gekozen is timing erg belangrijk, wanneer ga je Ethereum kopen en is dit het juiste moment? Op de afbeelding rechts hebben wij het perfecte koopmoment en verkoopmoment schematisch weergegeven.

Hoe kies ik een broker om Ethereum te kopen?

Er zijn tientallen brokers actief en er is veel concurrentie op de markt. Dit betekent dat jij als consument zelf de keuze kan maken. Houd rekening met de volgende factoren voor het aanschaffen van Ethereum:

  • Koop Ethereum bij een broker die lage kosten in rekening brengt.
  • Biedt de broker meerdere interessante munten aan met eigen wallets?
  • Bieden ze een goede ondersteuning?
  • Worden je gegevens via veilige kanalen geverifieerd?

Op basis van deze punten kan je zelf bepalen welke factoren jij het belangrijkst vindt en op die manier een geschikte Ether broker vinden.

Veelgestelde Ethereum Vragen

Waar kan ik Ethereum kopen?

Op deze pagina vind je voor verschillende eisen overzichten van alle betrouwbare en veilige Ethereum brokers. Zo zie je snel de goedkoopste Ethereum brokers, aanbieders die binnen enkele seconden ETH leveren en brokers die hun eigen app hebben ontwikkeld. Op die manier kan jij zelf de keuze maken.

Met welke betaalmethodes kan ik Ethereum aanschaffen in Nederland en België?

Je kan eenvoudig betalen met iDEAL, Bancontact, creditcard en bankoverschrijving. Houd er rekening dat niet alle brokers dezelfde betaalmethodes aanbieden. Alle brokers die wij tonen bieden iDEAL aan. Wanneer je gebruik maakt van iDEAL en Bancontact ben je ervan verzekerd dat je order direct wordt uitgevoerd. Bij creditcard betalingen moeten vaak extra verificaties uitgevoerd worden. En bij bankoverschrijving kan het wat langer duren (afhankelijk van je bank).

Met welke extra kosten moet ik rekening houden?

Een account aanmaken is altijd gratis. Iedere broker rekent handelskosten om gebruik te mogen maken van het platform, dit varieert van 0.25% tot wel 5% of meer. Deze kosten zitten inbegrepen in de prijs die je ziet. Naast handelskosten rekenen sommige brokers ook transactiekosten (voor bijvoorbeeld iDEAL betalingen) of stortingskosten om je account op te waarderen. Dit is voor iedere broker verschillend.

Hoelang duurt het voordat ik Ether in bezit heb?

Alle brokers bieden een ingebouwde wallet aan, dit betekent dat je een eigen bewaarportemonnee krijgt en dat je geen externe software hoeft te installeren. Hierdoor kunnen de brokers binnen enkele seconden Ether uitleveren.

Wat is het minimale investeringsbedrag?

In principe kan je elk bedrag investeren in Ethereum. Een broker legt limieten op en dit verschilt dus per broker die je kiest. Bij Bitvavo kan je al investeren vanaf € 1, maar bij andere brokers kan het zo zijn dat je minimaal € 30 moet investeren. Houd hier dus goed rekening mee als je kleinere bedragen wil investeren.

Moet ik per se een hele Ethereum kopen?

Nee, je kan ook een gedeelte van een Ethereum kopen. Dit heeft als voordeel dat je in feite ieder bedrag kan investeren. Je kan bijvoorbeeld 0.1 ETH bij een broker aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *