Skip to content

Cardano kopen?

Waar kan je veilig en betrouwbaar Cardano kopen?

Wil jij Cardano kopen en ben je opzoek naar een veilige en betrouwbare Cardano broker? Op deze pagina tonen wij alle veilige Nederlandse ADA leveranciers met een goede reputatie. Op die manier kan jij zelf kiezen welke broker aan jouw eisen voldoet.

Top 3 Cardano exchanges met iDEAL en Bancontact in 2023

Vergelijk zelf eenvoudig de top 3 Cardano exchanges waar je kan betalen met iDEAL, inclusief een wallet, mobiele app en bekende betaalmethodes (Bancontact, PayPal en creditcard).

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1+ miljoen klanten

1. Bitvavo

Bitvavo reviews trustpilot

Max. 0.25% taker fee / 0.15% maker fee
200+ crypto's met iDEAL, Bancontact en PayPal
DNB Registratie

🎁 Tijdelijk 10 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

2. Bybit

Bybit Twitter followers

Maximaal 0.10% spot trading fees
300+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
Fondsen beheer via SATOS met DNB registratie

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.

Coinmerce Exchange

3. Coinmerce

Coinmerce reviews trustpilot

Maximaal 0.20% trading fees
300+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
DNB registratie

Coinmerce biedt tijdelijk geen bonus aan.

Direct online Cardano kopen

Waar kan ik online Cardano kopen?

Investeren in Cardano (ADA) is in 2023 niet meer moeilijk. De systemen van aanbieders zijn zo ingericht dat het net zo gemakkelijk is als het bestellen van een T-shirt in een webshop. Technische kennis is dus zeker niet vereist en investeren kan al vanaf € 1!

Hoe Cardano kopen infographic

Goedkoop Cardano kopen met iDEAL

Wist je dat je handelskosten betaalt wanneer je Cardano koopt? Onderstaand overzicht toont je een vergelijking van Cardano prijzen inclusief de handelskosten. Want zeg nou zelf, je wilt toch niet onnodig veel handelskosten betalen voor jouw ADA?

Cardano kopen logo

Hoe werkt Cardano kopen?

 1. Kies een geschikte broker
 2. Stort tegoed met iDEAL of Bancontact
 3. Wissel je tegoed om voor ADA
 4. Voila, je bent een Cardano eigenaar
Registratie bij DNB of partner
Nederlandse support
Cold wallet opslag
Voldoen aan regelgeving
iDEAL en Bancontact
Creditcard

REGISTRATIE NEDERLANDSCHE BANK

Alle getoonde brokers zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank of werken samen met een geregistreerde partij.

Waar moet je rekening mee houden voordat je Cardano kopen gaat?

De cryptocurrency markt in het algemeen is erg jong en volatiel. Dat wil zeggen dat de ADA prijzen snel op en neer kunnen gaan en het investeren in Cardano dus erg risicovol is. De Cardano koers kan op een dag met tientallen procenten stijgen, maar hij kan met hetzelfde percentage ook weer dalen. Wanneer je besluit om toch te beleggen in Cardano (ADA) dan is het belangrijk dat je alleen investeert met vermogen dat je de komende tijd niet nodig hebt. Zorg ervoor dat je eerst je huur, de boodschappen, medicijnen etc. hebt betaald, voordat je in risicovolle producten gaat beleggen.

Het beste moment om Cardano te kopen

Wanneer je op de hoogte bent van de risico’s, kan je bepalen welk bedrag je wilt investeren. Je kan eenvoudig Cardano kopen met iDEAL, Bancontact of credit card. Het minimale investeringsbedrag is afhankelijk van de broker die je kiest, en is al mogelijk vanaf  € 1. Het juiste moment timen voor je investering blijft er lastig. In de afbeelding rechts hebben wij het juiste moment schematisch afgebeeld, maar het is bijna onmogelijk om de top of bodem te voorspellen. De meeste handelaren proberen dan ook om er zo dicht bij mogelijk te zitten.

Als laatste rest er nog om de juiste broker te kiezen en daar komen wij bij kijken. Bij alle brokers op deze pagina kan je eenvoudig Cardano kopen met iDEAL of Bancontact en wij weten dat deze partijen 100% de ADA munten leveren en eerlijk handelen. Wij en duizenden anderen hebben bij alle brokers op deze pagina meerdere bestellingen geplaatst en geleverd gekregen.

Alleen veilige en betrouwbare Cardano brokers

Wij hebben bewust een kleine selectie gemaakt van betrouwbare brokers met een goede reputatie waar je Cardano kan kopen. Deze brokers hanteren eerlijke tarieven, bieden een goede support en draaien al een lange tijd mee. Ook ontvang je van alle getoonde Cardano brokers een eigen ADA wallet, waarmee je je munten kan beheren, zoals het versturen en ontvangen van ADA.

Let op de volgende zaken als je gaat investeren in ADA:

 • De prijzen zijn zeer volatiel en kunnen op elk moment van de dag veranderen. Stijgingen of dalingen van meer dan 10% binnen 1 dag zijn niet ongebruikelijk.
 • Alle brokers en exchanges rekenen handelskosten, dit verschilt van 0.25% tot wel 5%.
 • Brokers worden gezien als een financiële instelling en dat betekent dat een ID-verificatie verplicht is. Alle brokers moeten een KYC uitvoeren. Hier kom je niet onderuit.
 • Sommige brokers brengen ook nog extra transactie kosten in rekening voor iDEAL, PayPal, Bancontact of creditcard.

Hoe kies ik een broker om mijn Cardano te kopen?

Er zijn tientallen brokers actief die exact dezelfde munt leveren en exact hetzelfde doel hebben, namelijk ervoor zorgen dat iedereen eenvoudig ADA kopen kan. Op deze pagina vind je de betrouwbaarste, goedkoopste en snelste Cardano brokers van Nederland en België. Om te kijken of een ADA broker voor jou geschikt is moet je rekening houden met het volgende:

 • De handelskosten, worden er eerlijk handelskosten gerekend en zijn ze transparant?
 • Hoe snel wordt er uitgeleverd?
 • Is er een mobiele app beschikbaar?
 • Hoeveel andere munten worden er aangeboden? Wil je bijvoorbeeld ook Bitcoin kopen?
 • Hoe snel reageert de helpdesk?

Alle Nederlandse brokers op deze pagina hebben een systeem ontwikkeld, waardoor het extreem eenvoudig is om ADA te kopen met iDEAL, Bancontact of creditcard.

Veelgestelde Cardano Vragen

Waar kan ik Cardano kopen?

Wij hebben voor verschillende doeleinden overzichten gemaakt voor het aanschaffen van Cardano bij alle betrouwbare Nederlandse brokers. Zo zie je direct de goedkoopste Cardano broker, de snelste broker en brokers die een app aanbieden. Op die manier houd jij de regie zelf in handen en kan je zelf de keuze maken.

Met welke betaalmethodes kan ik Cardano kopen in Nederland en België?

Betalen kan eenvoudig met iDEAL, Bancontact, creditcard en bankoverschrijving. Bij de eerste twee betaalmethodes wordt je transactie direct verwerkt. Bij een creditcard betaling vindt er vaak een extra controle plaats en bankoverschrijving kan enkele werkdagen duren.

Zijn er extra kosten voor het kopen van Cardano?

Wij hebben enkel brokers geselecteerd die eerlijke prijzen hanteren. Het aanmaken van een account is gratis. Voor het kopen en verkopen van Cardano worden handelskosten in rekening gebracht. Dit kan variëren van 0.25% tot wel 5%. Daarbovenop worden door enkele brokers transactiekosten in rekening gebracht voor het gebruikmaken van iDEAL of Bancontact.

Hoelang duurt het voordat ik na aankoop een Cardano in bezit heb?

Wachten op je levering is verleden tijd. Alle brokers op deze pagina leveren een eigen beheerportefeuille, ook wel een Cardano wallet genoemd. Na aankoop ontvang je direct jouw ADA tokens in je eigen en unieke wallet. Geen gedoe met externe software.

Wat is het minimale investeringsbedrag?

In feite kan je elk bedrag investeren in crypto. De broker hanteert echter wel limieten, koop Cardano bijvoorbeeld bij Bitvavo al vanaf € 1. Per broker vind je meer informatie op onze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *