Dit zijn de beste grote altcoins van de laatste 3 maanden

Last Updated on 16 juni 2024 by CryptoTips.eu

Het tweede kwartaal zit er alweer bijna op, en daar waar de eerste drie maanden van het jaar fantastisch waren voor de cryptowereld, bleken de laatste twee en een halve maand eerder frustrerend. Richtingloos en binnen een vrij brede handelsband had Bitcoin het moeilijk om een nieuw record neer te zetten.

Ook altcoins hadden een vrij slechte periode in vergelijking met het eerste kwartaal (waar vooral memecoins overheersten). Toch zijn er in de top 50 van CoinMarketCap enkele uitschieters. We zetten ze even op een rij.

Advertentie.

Toncoin – 200% hoger

De cryptomunt van het sociaal media platform Telegram had een erg goed tweede kwartaal met een winst van 200% in de laatste drie maanden en een nieuwe all time high in de laatste week. Eigenlijk heeft Toncoin een heel goed jaar achter de rug. CEO Pavel Durov geeft steeds meer interviews terwijl hij vroeger vrij mediaschuw was en Telegram blijkt voor velen, vooral in Azië, een goed alternatief voor Meta (vroeger Facebook) te zijn.

Dankzij de bereidheid van Telegram om hun influencers uit te betalen in Toncoin is de populariteit van hun cryptomunt explosief gestegen.

Ook hun in-game munt Notcoin doet het erg goed in 2024.

De verwachting van de meeste analisten is dat in een stijgende markt $10 het volgende doel is voor Toncoin.

Pepe – 75% hoger

Pepe, de memecoin met de afbeelding van een kikker, heeft vooral in de Verenigde Staten veel bijval bij supporters van Donald Trump. Pepe wordt gezien als een mascotte van de MAGA (Make America Great Again) beweging en werd daardoor vorig jaar nog geweigerd door Coinbase. Een boycot van Coinbase door Trump supporters was een logisch gevolg waarna het crypto platform toegaf en Pepe toch toeliet voor listing.

Sindsdien is Pepe enkel gestegen. In de afgelopen weken kwam hij zelfs enkele keren in de top 20 van CoinMarketCap binnen.

XMR – 20% hoger

De Europese Unie en Binance maakten het Monero (XMR) moeilijk in het begin van het tweede kwartaal. De EU maakt jacht op zogenaamde ‘privacy coins’ aangezien zij beweren dat deze het voor criminelen makkelijk maken geld wit te wassen en Binance wil niet in de problemen raken en besliste daardoor om Monero niet meer toe te laten voor trading.

Na die val ging het echter weer op zoek naar zijn koers van het begin van het jaar en zo komt het dat Monero in de laatste drie maanden toch een winst van 20% neerzette.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]