Skip to content
  1. Kennisbank
  2. Algemeen
  3. Wat zijn altcoins?

Wat zijn altcoins?

De meeste mensen hebben wel eens iets gehoord over Bitcoin, maar veel beginnende investeerders weten niet dat er nog duizenden andere cryptocurrencies bestaan. En als we het hebben over duizenden, dan bedoelen we ook duizenden. De teller van Marktkapitalisatie.nl staat inmiddels boven de 20000 verschillende cryptocurrencies en tokens, en dit aantal groeit zeer snel.

Alle cryptocurrencies die geen Bitcoin zijn, worden altcoins genoemd. Altcoin is een samenstelling van óf Alternatieve Coin óf Alternatieve Bitcoin. Hoe dan ook, wat er precies mee bedoeld wordt is duidelijk: alle digitale valuta’s die niet Bitcoin zijn.

Als we dus kijken naar Bitcoin Cash, dan wordt deze munt gerekend onder de altcoins. Hoewel het een hard fork van Bitcoin is, is het absoluut geen Bitcoin meer.

Wel of niet investeren in altcoins?

Altcoins zijn erg in trek bij investeerders. De meeste investeerders vinden altcoins interessant omdat ze Bitcoin ’te duur’ vinden en er met altcoins meer rendement behaald kan worden. Dat is niet geheel waar, de prijs van Bitcoin is weliswaar hoog, maar een investeerder kan slechts een gedeelte van een Bitcoin kopen. En als we kijken naar de historie van Bitcoin dan kunnen we concluderen dat er voldoende rendement behaald kan worden met Bitcoin.

Met altcoins kunnen zeker goede winsten gepakt worden, maar dat is helaas niet in alle gevallen zo. Het is zeer onwaarschijnlijk dat een cryptocurrency van € 0,01 in de toekomst € 10, € 100 of zelfs € 1000 waard zal gaan worden. Zeker als er miljarden van deze cryptocurrencies in omloop zijn. Doe altijd zelf goed onderzoek naar de munt en luister niet naar ‘influencers’ op Twitter en YouTube. Koop niet blind een cryptocurrency na een flinke stijging, maar doe gedegen onderzoek.

Altcoins zien bij een stijgende trend vaak hogere winsten dan Bitcoin, maar krijgen bij een dalende trend vaak hard klappen.

Altcoin voorbeelden

Op onze website zijn zat altcoin voorbeelden te vinden. De bekendste voorbeelden zijn: Ethereum, Binance Coin, XRP en Dogecoin. Door op de linkjes te klikken kun je eenvoudig meer informatie over deze altcoins vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *