Skip to content

Monero kopen (XMR) Waar kun je veilig Monero kopen?

De Monero (XMR) crypto is voor het eerst verschenen in 2014 en richt zich vooral op privacy, decentralisatie en schaalbaarheid. XMR wordt steeds populairder, omdat transacties met deze coin echt 100% anoniem zijn. Monero maakt gebruik van een eigen protocol en zorgt ervoor dat alle transacties op de blockchain niet inzichtelijk en ontraceerbaar zijn. Op deze pagina leggen wij je uit wat XMR is, welke voordelen deze coin heeft en waar je Monero kunt kopen.

Waar kan ik online Monero kopen?

Helaas is Monero kopen met iDEAL niet gemakkelijk meer mogelijk door de nieuwe regelgevingen voor cryptocurrency brokers. Door de nieuwe regelgeving hebben alle brokers Monero moeten delisten, omdat dit een zogeheten privacy coin is. Bij Bitcoin Meester kan je nog wel Monero kopen, maar niet meer opnemen of storten.

Lees onderstaande tutorial om toch Monero met iDEAL te kopen (met een omweg met minimale fees). We gaan eerst Bitcoin kopen en dit vervolgens omruilen voor Monero:

 1. Meld je aan bij Bitvavo (over de eerste € 10.000 betaal je geen handelskosten, dus 0% fee)
 2. Voer de identiteitsverificatie uit.
 3. Klik op Tegoed storten en stort net iets meer dan het bedrag dat je in XMR wil hebben.
 4. Ga naar de USDT pagina en voer het bedrag in.
 5. Klik op Kopen.
 6. Ga vervolgens naar MEXC (10% korting via deze link) of KuCoin (20% korting via deze link).
 7. Bij bij MEXC of KuCoin naar Wallet en navigeer naar je Spot wallet.
 8. Zoek op USDT en klik op Deposit.
 9. Kopieer je wallet adres.
 10. Ga terug naar Bitvavo en klik op de USDT pagina op Opnemen.
 11. Plak hier je wallet adres en verstuur de munten naar MEXC of KuCoin.
 12. Binnen 30 minuten ontvang je je USDT, hier ontvang je een e-mailnotificatie van.
 13. Ga naar Trade en klik op Market.
 14. Zoek op XMR/USDT.
 15. Klik op XMR/USDT, selecteer Market (onderin) en geef aan hoeveel XMR je wil kopen.
 16. Klik op Buy XMR.

Je order wordt direct uitgevoerd en je hebt je XMR in je wallet. Je kan je XMR als volgt opnemen:

 1. Ga bij MEXC of KuCoin naar Wallet en klik op Fiat and Spot.
 2. Zoek op XMR en klik op Withdraw.
 3. Bij Recipient’s XMR Address voer je het ontvangst adres in.
 4. Bij Amount het aantal.

Het is ook mogelijk om Bitcoin te kopen met iDEAL via MEXC, maar hier betaal je flink extra voor. Via Bitvavo is de goedkoopste optie. Daarnaast moet je ook bij een derde partij een KYC verificatie uitvoeren.

Mocht je er niet helemaal uit komen of als je nog vragen hebt, schroom je dan niet om een reactie achter te laten. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Uiteraard is het ook mogelijk om via de mail contact met ons op te nemen.

Bovenstaande bedrijven zijn bekende namen binnen de crypto gemeenschap en zijn dus volledig betrouwbaar om aankopen te doen. Bekijk onze Litebit review om te zien hoe wij onze aankopen hebben ervaren bij deze partij. Wij raden beginnende gebruikers aan om eerst hun portfolio op te bouwen bij brokers zoals hierboven beschreven, voordat zij aan de slag gaan op exchanges.

Monero (XMR) Logo
Snelle navigatie:

Wat is Monero
Voordelen van Monero?
Monero mining
Wel of niet investeren in Monero?
Monero koersverwachting 2018?
Monero wallets

Wat is Monero?

Monero LogoMonero is een digitale valuta dat draait op gedistribueerd peer-to-peer netwerk en heel veel waarde hecht aan veiligheid, privacy en anonimiteit. De cryptocurrency is volledig open source en is 100% anoniem. Met Monero ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen rekening en ben je als het waren je eigen bank. Achter XMR zit een community van meer dan 30 mensen die voor de ontwikkeling van deze gedecentraliseerde cryptocurrency zorgen. Deze coin staat volledig los van Bitcoin en de Bitcoin blockchain. Hoewel er vaak gedacht wordt door mensen dat Bitcoin anoniem is, is Bitcoin juist het tegenovergestelde. Alle transacties op de Bitcoin blockchain zijn volledig inzichtelijk en door iedereen te bekijken. Monero staat juist voor het tegenovergestelde en zorgt ervoor dat geen enkele transactie zichtbaar is op de blockchain. Althans, als jij dat wilt. Je kunt zelf bepalen wie jouw transacties mag zien en wie er hiernaar mag kijken.

Wat zijn de voordelen van Monero?

Monero heeft vele voordelen als je deze vergelijkt met andere cryptocurrency. Zeker als je erg gesteld bent op je privacy en steeds meer bedrijven en/of overheden kunnen meekijken met wat je doet en wat je aankoopt. Het team achter Monero werkt actief aan om dit probleem op te lossen.

Monero is 100% anoniem

Monero houdt alles achter gesloten deuren en deelt niets met de buitenwereld. Al je transacties en aankopen zijn alleen inzichtelijk voor jou en met wie jij dit wilt delen. Dit houdt in dat niemand aan jouw publiekelijke wallet adres kan zien hoeveel transacties je hebt ontvangen en met welke waarde. Dit kan bij Bitcoin en Ethereum bijvoorbeeld wel en kun je je volledige historie opvragen. Als je bijvoorbeeld een transactie verstuurd naar een publiekelijke wallet adres van een bedrijf of persoon dan wordt er een eenmalige en unieke tussen adres aangemaakt. Op die manier wordt alleen het tussen adres getoond op de blockchain en zullen de publieke adressen nooit getoond worden op de chain.

Monero is 100% decentraal

Volledige decentralisatie betekent dat iedereen gelijk is en dat er geen macht uitgeoefend kan worden door één of meerdere personen/bedrijven. Bij Bitcoin kan er bijvoorbeeld macht uitgeoefend worden door de miners, omdat zij het netwerk in stand houden. Hier kun je dus spreken van centralisatie van macht. Bij XMR is het netwerk niet in handen van een aantal belangrijke sleutelspelers. Iedereen heeft dus even veel rechten en de ontwikkelaars beschikken niet over een groot gedeelte van de crypto.

Monero is volledig schaalbaar

Het grote probleem dat we hebben gezien bij Bitcoin is de schaalbaarheid van de block size. Er was veel discussie omtrent dit fenomeen en het netwerk werd extreem langzaam door het beperkte blocklimiet. Hierdoor is ook Bitcoin Cash en de SegWit update in het leven geroepen. Monero heeft geen last van dit fenomeen en maakt gebruik van een dynamisch block size limiet. Dit houdt in dat het aantal MB per block gemakkelijk aangepast kan worden aan de omstandigheden waarin XMR zich bevindt.

Monero mining

Monero is op vele vlakken superieur aan Bitcoin en zo ook op het gebied van mining. Een groot probleem bij Bitcoin is dat miners alleen op een keten zullen werken waar de kans het grootst is om een block te vinden. Zij maken immers kosten die gedekt moeten worden. Hierdoor worden miners te veel één kant opgetrokken, waardoor andere ketens steeds minder kans krijgen om een block te vinden. Bij Monero is er een permanent block reward ingebouwd. Dit houdt in dat de block reward nooit lager zal zijn dan 0.3 XMR. Monero wordt gemined op het proces dat desinflatie heet. Dit houdt in dat de prijs wel kan gaan stijgen, maar dat dit veel minder snel gebeurt. Hierdoor zal de Monero koers een stuk minder volatiel zijn dan die van Bitcoin. Daarnaast maakt Monero gebruik van het eigen CryptoNight algoritme en dat zorgt ervoor dat iedere gebruiker zonder speciaal apparatuur kan participeren in het mining proces. Zelfs over 10 jaar is dit nog mogelijk en zo kan iedereen meedoen om het netwerk te onderhouden.

Als je geïnteresseerd bent in het minen van Monero kun je ook overwegen om in de cloud te gaan minen. Bekijk onderstaande video voor meer informatie hierover en de winstgevendheid of bekijk onze Genesis Mining review om te kijken hoe wij het hebben ervaren. De winstgevendheid is uiteraard afhankelijk van de huidige Monero prijs, houd daarom altijd goed de Monero koers in de gaten om up to date te blijven.

YouTube video

Wel of niet investeren in Monero?

Monero een privacy coin die het al een lange tijd goed doet. Monero blijft volop in ontwikkeling en is voor veel mensen zeer aantrekkelijk vanwege de hoge mate van privacy. Monero is een van de bekendste coins die gaan voor absolute privacy en is zeer interessant voor gebruikers die liever anoniem willen blijven. Een grote reden waarom XMR het zo goed doet is dat het steeds meer geïntegreerd wordt op het Deepweb. Dit is een plek op het internet waar iedereen graag anoniem willen blijven om verschillende redenen. Over het algemeen heeft dit te maken met het financieren van illegale diensten en producten. Helaas is het anonieme aspect een groot voordeel voor criminelen.

Voor veel mensen is deze munt dan ook de koning van de privacy coins. Ook kun je zien als je kijkt naar de Monero koers op lange termijn dat er een gezonde groei in zit. Als investeerder is een gezonde groei een goed teken en een aantrekkelijke investering. Een andere reden waarom Monero nog meer kan gaan groeien in de toekomst is dat investeerders in cryptocurrencies zich druk maken om wat regeringen en overheden gaan doen. Men heeft liever niet dat iedereen weet hoeveel cryptocurrency zij bezitten. Door te investeren in Monero hoeft niemand dit te weten.

Grote vraag naar privacy coins

Op het darkweb ziet men een grote verschuiving van Bitcoin en Litecoin naar Monero. Dankzij Monero kan iedereen geheel anoniem transacties doen zonder dat iemand weet dat de transacties gedaan zijn. Deze transacties zitten dus ook niet aan jouw publieke wallet of bankrekening gekoppeld. Privacy zal altijd een grote rol spelen in onze samenleving, dat is dan ook de reden waarom privacy coins het over het algemeen goed doen. Steeds meer mensen leren Monero kennen en zien de voordelen in van ontraceerbare transacties.
Doordat XMR steeds populairder wordt, kan het ook een goede aanvulling zijn op je portfolio. In vergelijking tot andere altcoins is Monero een relatief veilige investering. De groei van Monero is al een lange tijd redelijk stabiel en staat er nog een grote groei te wachten.

Monero koersverwachting 2018?

Monero zit al een langere tijd in een positieve vibe en groeit langzaam door. Er worden op het internet veel verschillende voorspellingen gedaan voor XMR. Zo goed als alle voorspellingen die je op het internet tegenkomt zijn positief. Als XMR zo door blijft groeien als nu, zou Monero makkelijk nog verder in waarde stijgen.

Onze Monero koersverwachting 2018 is $ 450.

Experts verwachten dat 1 XMR eind 2020 maar liefst $ 2000 waard kan worden als deze munt volledig is opgenomen als betaalmethode. Of deze voorspelling daadwerkelijk uit gaat komen is nog de vraag, maar we weten wel dat cryptocurrencies als Monero heel veel potentie heeft, er een grote vraag naar is en er nog veel groei te verwachten is. Ook wordt gezegd dat Monero erg ondergewaardeerd is en het een kwestie van tijd is voordat de groei doorzet.

Als je van plan bent op lange termijn te gaan investeren is Monero zeker een cryptocurrency om toe te voegen aan je portfolio.

Monero wallets

Hardware Wallet

Monero wordt helaas (nog) niet ondersteund door Ledger.

Dit is de veiligste methode om je cryptocurrencies op te slaan. De Nano Ledger S bestel je via de officiële website. Wij raden je aan om nooit via een reseller of via een marktplaats (Ebay, Marktplaats, Amazon etc.) je Ledger aan te schaffen.

Desktop wallet

Download de officiële Monero wallet voor o.a. Windows, Linux en Mac op getmonero.org/downloads/

Online wallet

Je kunt Monero eenvoudig online opslaan en beheren een MyMonero wallet. Bekijk voor meer informatie: mymonero.com

Let op: dit is de minst veilige methode.

2 Comments

 1. Jan
  7 december 2018 @ 05:14

  Waar kan je monero kopen zonder verificatie. En dat als je de eerste keer koopt dat je voor een goed bedrag de eerste keer kan kopen zonder limiet !

  Reply

  • CryptoTips.eu
   7 december 2018 @ 10:29

   Het is moeilijk om voor een groot bedrag én zonder verificatie Monero te kopen. Wij hebben een pagina ingericht waar je kan zien waar je Bitcoin kan kopen zonder verificatie, deze brokers kun je combineren om tot een zo hoog mogelijk bedrag uit te komen. Vervolgens kan je de Bitcoin op een exchange zoals Binance omruilen voor Monero, hier hoef je alleen een e-mailadres op te geven.

   Let wel op: Je rekent je bestelling waarschijnlijk af met iDEAL. De gebruikte bankrekening wordt dus gekoppeld aan deze transactie.

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *