Skip to content

Overzicht wallets

Om je cryptocurrency op te slaan heb je een wallet nodig. Dit is een digitale portemonnee om je coins in op te slaan en te beheren. Bij een wallet krijg je een unieke ontvangstadres, waarmee je je cryptocurrency kunt ontvangen.

Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om je coins te versturen naar een ander ontvangstadres. Voor iedere coins is er een aparte wallet vereist en deze mogen niet door elkaar raken. Mocht je een crypto versturen naar een verkeerde wallet die niet voor de crypto bestemd is dan kan dit resulteren dat je de coins kwijt bent.

Er zijn wallets die te gebruiken zijn op verschillende platformen, zoals online in de browser (web-based), op de computer met een programma, op je smartphone of bijvoorbeeld via een speciale stick (hardware). Je wallet hoeft niet in connectie te staan met het internet, sterker nog: het is een stuk veiliger om je crypto’s offline op te slaan. Hieronder zie je onze reviews van verschillende soorten wallets, hierbij maken wij onderscheid tussen bijvoorbeeld online wallets, hardware wallets en multicurrency wallets.