Actuele Monero koers

Op deze pagina kun je de actuele koers van Monero bekijken en in de gaten houden. Monero staat voor veiligheid, privacy en anonimiteit en wordt steeds populairder.  De coin bestaat al sinds 2014 op de markt en maakt de laatste tijd grote sprongen op het gebied van ontwikkeling en prijsverloop. Op dit moment zal de wisselkoers van Monero (XMR) nog erg volatiel zijn, maar zal in de toekomst dankzij desinflatie sterk afnemen. De desinflatie zorgt ervoor dat de prijsontwikkeling een stuk stabieler zal zijn dan bijvoorbeeld bij Bitcoin. Hierdoor kan je in de toekomst een gezondere en stabielere prijsontwikkeling verwachten. Tot het jaar 2022 zullen ruim 18 miljoen Monero coins gemined worden en tot die tijd wordt er een jaarlijkse prijsinflatie gerekend.

Het feit dat Monero in de toekomst een stuk minder volatiel zal zijn maakt het een interessante beleggingscoin. In de grafiek dat bovenaan de pagina getoond wordt kun je de volledige historische Monero koersverloop inzien. De data is afkomstig van CryptoCompare en haalt haar data weer van bekende internationale exchanges, zoals Kraken. De getoonde data is een gemiddelde van al deze exchanges en dus een erg betrouwbaar instrument om de koersverloop te bekijken. De grafiek is volledig interactief en je kunt deze volledig naar eigen wens aanpassen. Bekijk bijvoorbeeld de volledige Monero historie, bekijk wat Monero in een bepaalde periode heeft gedaan of bekijk wat Monero op dit moment doet. De grafiek wordt automatisch om het kwartier bijgewerkt en geeft dus een live en actuele status van deze coin. Wij laten standaard de koers zien op basis van de euro, maar het is uiteraard ook mogelijk om dollars te selecteren.

De getoonde values kun je vergelijken met de verschillende brokers die Monero verkopen, zoals Litebit. Zo kun je zien hoeveel fee je ongeveer betaalt en waar je het goedkoopste uit bent.