Crypto beurs OKEx delist privacy coins door druk nieuwe regelgeving

Last Updated on 5 november 2023 by CryptoTips.eu

De crypto beurs OKEx laat via een Koreaanse blogpost weten dat zij vijf op privacy gefocuste cryptocurrencies zullen verwijderen van het platform. Het betreft drie grote projecten en twee kleinere: Monero (XMR), Dash (DASH), Zcash (ZEC), Horizen (ZEN) en Super Bitcoin (SBTC). Vanaf 10 oktober 2019 is het niet meer mogelijk om te handelen met deze munten.

Regelgevers en overheden krijgen steeds meer invloed op cryptocurrency bedrijven. Zo werd Zcash (ZEC) vorige maand ook gedelist van Coinbase UK. Een reden werd niet genoemd door het bedrijf.

Advertentie.

Financial Action Task Force (FATF)

Vorig jaar heeft de Financial Action Task Force (FATF) de regels omtrent cryptovaluta aangescherpt. De FATF is een intergouvernementele task force die financiering van terrorisme en witwassen bestrijdt. De task force is actief in 38 landen waaronder in Nederland. OKEx laat weten dat zij de crypotcurrencies delisten, omdat ze in strijd zijn met de gestelde wet- en regelgevingen van overheden en grote instanties.

Privacy coins horen niet meer thuis op een exchange, omdat regelgevers verwachten dat een exchange weet wie en wat er op een platform verhandeld wordt. Zo moet het inzichtelijk zijn wie de verstuurder en wie de ontvanger is.

Gaan meer crypto beursen volgen?

Er gaan meer regels komen omtrent cryptocurrency en er gaat gecontroleerd worden of dit gehandhaafd wordt. Wij verwachten dat andere beurzen die actief zijn in Zuid-Korea OKEx zullen volgen. In Zuid-Korea zijn deze regelgevingen namelijk een stuk strikter.


Floor

Hoofdredacteur van Cryptotips.eu. Ze is begin 2017 begonnen met het interesseren in cryptocurrency en hier nooit meer mee gestopt. Houdt zich vooral bezig met de laatste trends op cryptocurrency gebied, interessante nieuwsberichten en natuurlijk prijsanalyses. Vind mij op Facebook / [email protected]