Skip to content

Zcash kopen (ZEC) Waar kun je veilig ZEC kopen?

Zcash is de eerste open, rechteloze cryptocurrency die de privacy van transacties volledig kan beschermen door zogenaamde ‘zero-knowledge proof’ te gebruiken. Het is dus een anonieme cryptocurrency, waarbij het zeer moeilijk is om te herleiden wie er achter de transacties zit. Op deze pagina kom je alles te weten over de coin ZEC, zoals welke voordelen deze coin heeft en de eigenschappen, praktijkvoorbeelden en waar je Zcash kunt kopen. Alvorens je Zcash koopt is het raadzaam om eerst goed onderzoek te doen.

Waar kan ik online Zcash kopen?

Zcash een zeer populaire cryptocurrency en je kunt via verschillende leveranciers Zcash met iDEAL kopen. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om met Bancontact of creditcard af te rekenen. Als je liever minder fee betaalt dan kun je ZEC ook op een internationale exchange aanschaffen.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

1. Bitvavo

Bitvavo reviews trustpilot

Max. 0.25% taker fee / 0.15% maker fee
200+ crypto's met iDEAL, Bancontact en PayPal
DNB Registratie

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

2. Bybit

Bybit Twitter followers

Maximaal 0.10% spot trading fees
800+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
Fondsen beheer via SATOS met DNB registratie

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.

Coinmerce Exchange

3. Coinmerce

Coinmerce reviews trustpilot

0.50% via app / max. 0.20% via exchange
350+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
DNB registratie

🎁 Tijdelijk €5 BTC en €5 ETH gratis na KYC.

Bovenstaande aanbieders zijn veilige en betrouwbare bedrijven binnen de cryptowereld. Op deze pagina tonen wij slechts een klein beetje informatie over deze bedrijven. Bekijk voor meer informatie onze reviews van verschillende brokers en exchanges. Alle aanbieders beschikken over de juiste papieren en vergunningen om te handelen binnen het land waar zij gevestigd zijn.

Mocht je er niet helemaal uit komen of als je nog vragen hebt neem dan contact met ons op. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Snelle navigatie:

Waar kan ik online Zcash kopen?
Wat is Zcash (ZEC)?
Waarom privacy coins?
Volledig gecentraliseerd
Zcash wallet

Wat is Zcash?

Zcash (ZEC) LogoJe hebt vast wel eens gehoord van cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin. Zcash valt ook onder deze zogenaamde cryptocurrency. Maar wat is er nou precies anders aan Zcash ten opzichte van de hierboven genoemde munten. Zcash is voortgekomen uit hoogwaardig cryptografisch onderzoek en is gebouwd door een team van security experts, waarbij de Bitcoin Core code is gebruikt waarop is doorontwikkeld met de focus op privacy. Maar wat houdt dat nou precies in, vraag je je af.

Net als Bitcoin, maakt Zcash gebruik van de blokchain en valt daarmee onder de alt-coins. Het unieke van Zcash is dat het met Zcash mogelijk is om je transactie zo te versleutelen dat zowel de gegevens van de zender, ontvanger als de grootte van het bedrag onzichtbaar zijn voor anderen. Zcash gebruikers verbergen hun transacties dus volledig cryptografisch. Hiermee behoudt de gebruiker zijn financiële privacy, iets wat ontbreekt bij de Bitcoin. Deze anonieme betaling vinden allemaal nog steeds plaats op de transparante Blockchain. Als je de Bitcoin en Zcash zou vergelijken met protocollen, dan is de Bitcoin het http protocol en Zcash het https protocol. Voor als je niet bekend bent met deze protocollen: deze termen worden gebruikt voor de verbinding die je hebt met een website. Https is hierbij de beveiligde verbinding. De vraag is: Is deze financiële privacy ook handig voor jou?

Hoe werkt Zcash? Verschillende transactiemogelijkheden

In bovenstaande afbeelding zie je verschillende mogelijkheden hoe een transactie kan plaatsvinden tussen shielded adressen en transparante adressen. Shielded adressen zijn privé adressen en transparante adressen zijn zichtbaar op de blockchain. Zoals je in de afbeelding kunt zien kun je ongeacht de status van je adres transactie versturen en ontvangen.

Waarom privacy coins?

Hier onder enkele redenen wanneer financiële privacy wenselijk is:

  • Als je een bedrijf hebt dat informatie over zijn supply chain geheim wilt houden voor concurrenten.
  • Als je jouw fortuin geheim wilt houden voor criminelen, om mogelijke ontvoeringen of afpersingen te voorkomen.
  • Banken, hedge funds en andere soorten financiële entiteiten die financiële instrumenten verhandelen (effecten, obligaties, derivaten). Om te vermijden dat externe personen erachter komen wat hun positie of interesse is.

Het Zcash protocol zelf is ontwikkeld in 2014 door een samenwerking tussen onderzoekers en een aantal technische experts op het gebied van onder andere cryptografie. Het originele Zcash protocol is een aangepaste versie van het Bitcoin protocol. De release van de huidige Zcash cryptomunt vond plaats op 9 september 2016. De populariteit van de munt steeg snel door de hoge mate van privacy die hierboven is uitgelegd.

Praktijk voorbeeld Zcash transactie

Volledig gecentraliseerd

De Bitcoin staat bekend als een decentrale munt. Bij Zcash geldt juist precies het tegenovergestelde. De munt is volledig gecentraliseerd opgezet. Het Zcash bedrijf wordt door 6 sleutelhouders beheerd. Deze sleutelhouders kunnen altijd fees opeisen wat betekent dat 20% van de munten die in de eerste 4 jaar gedolven worden, wordt verdeeld onder de aandeelhouders, de foundation en oprichters.

Zcash heeft net als veel andere munten ingebouwde schaarste. Dit houdt in dat er een maximum aan muntjes gedolven kan worden. In het geval van Zcash is dit 21 miljoen muntjes.

Ben je geïnteresseerd in het kopen van Zcash? Dan kun je dat het makkelijkste doen via Litebit of Bitvavo in Nederland, aangezien je daar ook met IDEAL kunt betalen. Wil je met een creditcard betalen? Dat is ook mogelijk via Changelly. Daar kun je Zcash kopen met een creditcard. De administratiekosten liggen daar lager dan bij anderen. Ook is het mogelijk om eerst Bitcoins te kopen om deze vervolgens direct om te wisselen naar Zcash. Dit kan gemakkelijk op een exchange zoals Binance. Om dit te doen moet je wel beschikken over een Zcash wallet.

Zcash wallet

Voordat je een cryptomunt gaat kopen, is het belangrijk om te weten wat een wallet is. Een wallet is een digitale portemonnee waarin jij je digitale munten kan bewaren. Elke eigen munt brengt zijn eigen wallet op de markt. Als je dus meerdere coins bezit, dan bezit je ook meerdere wallets. Ook zijn er wallets op de markt waar je je verschillende coins op één plek kan bewaren. Zcash kan in verschillende wallets worden bewaard. Hier volgen enkele wallets waarin je je Zcash veilig kunt bewaren.

De Nano Ledger S Zcash hardware wallet

Nano Ledger S is een gebruiksvriendelijke en zeer betrouwbare hardware wallet waarmee meerdere cryptocurrencies zoals Zcash veilig kunnen worden bewaard. De sleutel die gebruikt moet worden om een cryptocurrency transactie te ondertekenen, wordt veilig bewaard in de Nano Ledger S wallet. Digitale valuta’s zoals Bitcoin, Ethereum, DASH en Zcash kunnen daarom niet gestolen worden, zelfs niet wanneer je computer besmet is met een virus.

Zorg ervoor dat je een hardware wallet altijd via de officiële Nano Ledger website koopt.

De Bitvavo wallet

Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency leverancier die naast cryptocurrencies ook eigen wallets aanbiedt. Je kunt dus in dezelfde omgeving je crypto kopen en opslaan. Het nadeel is dat het op dit moment niet mogelijk is om direct Zcash te storten of op te nemen. Als je het wilt opnemen dan moet dat dus in Litecoin, Bitcoin of Ripple. Uiteraard wordt dit in de toekomst uitgebreid en zal ook ZEC hieraan toegevoegd worden.

De Jaxx wallet

Jaxx is een multi-cryptocurrency wallet. Dit betekent dat de wallet naast bitcoin ook ondersteuning biedt voor andere cryptocurrencies. De wallet is beschikbaar voor elk denkbaar besturingssysteem en is vooral bij beginnelingen erg populair.

Cryptonator

Cryptonator is een alles-in-een online Bitcoin-portemonnee die meerdere cryptocurrencies ondersteunt, zoals Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) en Zcash (ZEC). Het maakt snelle en gemakkelijke directe transacties mogelijk en maakt directe uitwisseling tussen verschillende cryptocurrencies mogelijk in één persoonlijk account. Door bruikbaarheid te combineren met privacy op hoog niveau, anonimiteit en veiligheid biedt Cryptonator gratis multi-cryptocurrency-accounts die 24/7 wereldwijd toegankelijk zijn op zowel je laptop, desktop of mobiele apparaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *