Skip to content

Dash kopen Waar kun je veilig Dash kopen?

Dash (Dash) LogoWaarschijnlijk heb je ooit wel eens iets gehoord over Dash, het is een munt die al wat langer op de markt is en die de laatste maanden flink omhoog is geklommen in waarde en aanzien. Door al die verschillende munten is het alleen af en toe lastig om het verschil tussen de valuta’s te kunnen zien. Daarom hebben we voor jou de meest belangrijke kenmerken van Dash op een rijtje gezet, zo kun je precies zien waarin Dash verschilt met andere munten.

Waar kan ik online Dash kopen?

De privacy coin Dash is al een ruime tijd op de markt en je kunt via verschillende aanbieders Dash met iDEAL kopen. Naast iDEAL worden uiteraard ook andere betaalmethoden aangeboden, zoals Bancontact, bankoverschrijving en creditcard. Bekijk hieronder alle betrouwbare leveranciers.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

1. Bitvavo

Bitvavo reviews trustpilot

Max. 0.25% taker fee / 0.15% maker fee
200+ crypto's met iDEAL, Bancontact en PayPal
DNB Registratie

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

2. Bybit

Bybit Twitter followers

Maximaal 0.10% spot trading fees
800+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
Fondsen beheer via SATOS met DNB registratie

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.

Coinmerce Exchange

3. Coinmerce

Coinmerce reviews trustpilot

0.50% via app / max. 0.20% via exchange
350+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
DNB registratie

🎁 Tijdelijk €5 BTC en €5 ETH gratis na KYC.

Alle bedrijven die op CryptoTips.eu staan zijn grote namen voor cryptocurrency investeerders. Op deze pagina tonen wij waar je het beste Dash kunt kopen, maar geven wij summier informatie over de organisatie zelf. Bekijk voor meer informatie onze reviews van verschillende brokers en exchanges. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen waar je je geld in investeert en geen overhaaste beslissingen te nemen. Alle aanbieders beschikken over de juiste papieren en vergunningen om te handelen binnen het land waar zij gevestigd zijn.

Mocht je er niet helemaal uit komen of als je nog vragen hebt, schroom je dan niet om een reactie achter te laten. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Uiteraard is het ook mogelijk om via de mail contact met ons op te nemen.

Snelle navigatie:

Waar kan ik online Dash kopen?
Wat is Dash?
Wat zijn de voordelen van Dash?
Wat zijn de nadelen van Dash?
Met wie werkt Dash samen?
Wie zitten in het team van Dash?
Beste Dash wallet?

Wat is Dash?

Dash (Dash) LogoDe naam is afgeleid van de woorden Digital Cash oftewel digitaal geld. Dash werkt een beetje hetzelfde als de bekende Bitcoin. Het is gebaseerd op basis van de blockchain, hier worden alle transacties op gedaan, gecontroleerd en vastgelegd. Dit is dan ook een soort grootboek wat zorgt voor een hogere mate van transparantie. Het voordeel hiervan is dat fraude niet mogelijk is en dat betalingen veel makkelijker gaan dan via de bank. Er is immers geen tussenpersoon noodzakelijk. Dash is gefocust op het gebied van privacy, je gegevens zullen dan ook niet snel lekken, dit is dus veel veiliger dan bij een bank of een andere derde partij. Door het gebruik van zogenaamde master nodes wordt een derde partij buiten spel gezet.

Wat zijn de voordelen van Dash?

Je weet nu dus ongeveer wat Dash is en waar het voor staat. Nu gaan we kijken naar de voordelen van deze munt. Dash heeft in verhouding tot Bitcoin een veel snellere transactietijd en de transactiekosten zijn aanzienlijk lager. Dit maakt het dus makkelijker, goedkoper en sneller om een transactie te doen op het netwerk. Een transactie wordt binnen 1 seconden bevestigd op de blockcain dankzij de InstantSend technologie.

Doordat Dash zich focust op privacy weet je zeker dat dit gewaarborgd wordt. Alle transacties zijn volledig anoniem, je kunt dus niet zien wie welke transactie maakt. Dit maakt het voor de gebruiker erg veilig, je hoeft je geen zorgen te maken dat je gegevens op straat komen te liggen. De PrivateSend technologie zorgt ervoor dat je betaalactiviteiten en balansen alleen voor jou zichtbaar zijn. Transacties worden bevestigd door meer dan 4500 servers wereldwijd (masternodes) en door zeer veel rekenkracht wat afkomstig is van X11 ASIC miners. Bij een munt als Bitcoin is dit heel anders, daar zijn namelijk alle transacties zichtbaar op de blockchain. Je ziet precies wie naar wie tegoeden heeft gestuurd, en dit blijft voor altijd zichtbaar op de blockchain.

Houders die zeer veel Dashcoins bezitten kunnen een masternode opzetten om het netwerk te versterken en extra Dash te verdienen. Om in aanmerking te komen voor een masternode moet je minimaal 1000 Dash bezitten en dien je gebruik te maken van speciale wallet software. De meeste masternodes zijn in het bezit van mensen die vroeg hebben geïnvesteerd in deze munt. Om nu nog een masternode op te zetten is een zeer grote investering nodig van 1000 maal de huidige coin prijs. Op dit moment zou dat een investering van ruim 1 miljoen dollar zijn en dat is niet voor iedereen weggelegd. De eigenaar van een Dash masternode moet de speciale software draaien op een server die 24/7 aanstaat en verbonden is met het internet. De inkomsten is afhankelijk van hoeveel Dash je beschikbaar stelt. Op dit moment ontvang je voor een node met 1000 Dash maandelijks 6.81 Dash. Dit betekent dat de return on investment iets langer duurt dan 12 jaar.

Wat zijn de nadelen van Dash?

Dash heeft ook enkele nadelen, het grootste nadeel is het gevaar op een verbod. Omdat het gericht is op volledige privacy is de overheid een beetje wantrouwig tegen deze munt. Dit kan dus voor mogelijke problemen zorgen in de toekomst, echter de vraag is of dit ook echt zo zal zijn. Daarnaast heeft de munt ook aardig wat concurrenten, waaronder Monero en Zencash. Deze munten zijn ook gericht op een goedkope vorm van transacties die volledig anoniem verlopen. Dash zal dus zijn best moeten doen om de concurrentie voor te blijven. Wel heeft Dash een bekendere naam en ze hebben de laatste jaren meer waar gemaakt dan de andere privacy coins. Een ander punt van kritiek is dat privacy coins erg aantrekkelijk zijn voor criminele en op het darkweb.

Met wie werkt Dash samen?

Momenteel heeft Dash erg veel partners op zijn naam staan. Dit zijn voornamelijk bedrijven die behoefte hebben aan een beetje extra privacy, je moet dan ook denken aan bedrijven die zich richten tot gokactiviteiten en VPN aanbieders. Voor deze bedrijven is het namelijk noodzakelijk om op een goedkope en snelle manier anonieme transacties uit te voeren, dat is het hele doel achter Dash. Ook heeft Dash momenteel gesprekken met verschillende kapitaalbedrijven zoals creditcardaanbieders en enkele kleine banken.

Dash partners en samenwerkingen

Wie zitten in het team van Dash?

Dash heeft één van de grotere teams binnen de cryptowereld. Dit kun je zien aan het aantal mensen die momenteel werken aan het project, op dit moment zijn dit er namelijk meer dan 50. Al deze mensen richten zich op een specifiek deel van het project, vaak hebben ze een technische achtergrond en komen ze van bekende tech-bedrijven uit Amerika. Het voordeel hiervan is dat professionaliteit voorop staat, je weet zeker dat er serieus gewerkt wordt achter de schermen.

Het dash team - CEO en Lead developers

Beste Dash wallet?

Je kunt Dash bewaren op verschillende manieren. Ten eerste kun je Dash bewaren in de officiële wallet. Deze wallet kun je downloaden via de website van Dash zelf, zo weet je zeker dat je de geverifieerde versie hebt. Je kunt ook een Dash creditcard aanvragen, hier kun je de munten op bewaren en je kunt er daarnaast ook gelijk mee betalen.

Je kunt voor de multi-currency wallet Exodus.io kiezen. Dit is een desktop wallet die je installeert op je computer en hierin kun je meerdere verschillende currencies bewaren.

Als laatste optie kun je er ook nog voor kiezen om de munten op een Nano Ledger S te zetten. Dit is een hardware wallet, en dit is de meest veilige methode om je cryptocurrency op te slaan.

Dash wallets

Hardware Wallet

Dash wordt ondersteund door Ledger!

Dit is de veiligste methode om je cryptocurrencies op te slaan. De Nano Ledger S bestel je via de officiële website. Wij raden je aan om nooit via een reseller of via een marktplaats (Ebay, Marktplaats, Amazon etc.) je Ledger aan te schaffen.

Desktop wallet

Download de officiële Dash Core wallet voor Windows, Linux en Mac op dash.org/wallets/

Download de onofficiële multi-currency wallet Exodus voor Windows, Linux en Mac op exodus.io/releases/

Online wallet

Je kunt Dash eenvoudig opslaan en beheren in je Litebit.eu wallet.

Let op: door gebruik te maken van deze wallet beheer je zelf niet je eigen private keys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *