Bitcoin schudt angst van zich af

Last Updated on 29 november 2023 by CryptoTips.eu

De angst dat Bitcoin lager gaat na de aanklachten van de SEC (de Amerikaanse beurswaakhond) tegen zowel Coinbase als Binance is blijkbaar kleiner dan de angst om je Bitcoins op een goed moment te moeten verkopen. In elk geval lijkt dit hoe de markt reageert op het nieuws uit de Verenigde Staten. Beleggers zijn duidelijk niet echt heel angstig door de aanklachten en hebben er vertrouwen in dat het allemaal goed komt.

Zoals reeds meermaals gemeld de laatste dagen willen langetermijnbeleggers in crypto hun Bitcoin niet verkopen door deze portie FUD (fear, uncertainty and doubt) die de globale pers (het nieuws haalde de voorpaginas van BBC, de New York Times en Reuters) lijkt te willen richten op de cryptomarkt.

Vooral het feit dat Coinbase onlangs een licentie aanvroeg om vanuit Bermuda te opereren werd herhaald in de Amerikaanse pers.

Changpeng Zhao, CEO van Binance, merkte ook nog fijntjes op dat er tegen FTX geen soortgelijke actie werd ondernomen. Zijn volgers beweerden dat het feit dat FTX, het ondertussen failliete crypto platform van Sam Bankman-Fried aan zowel Republikeinen als Democraten grote politieke donaties deed daar waarschijnlijk niet vreemd aan was.

Advertentie.

2024 halving

De aanklachten van de SEC tegen zowel Binance als Coinbase zorgden even voor veel angst op de markt, maar ondertussen toont een kijkje op de ‘fear and greed’ index dat Bitcoin weer neutraal staat.

Grote lange termijn houders (ofwel Whales) houden hun Bitcoin vast en liquiditeit aan de verkoopzijde blijft laag. Zeker met de halving van 2024 in het vooruitzicht en de zomermaanden van 2023 (die meestal positief zijn voor crypto) is de markt niet klaar voor een nieuwe val naar beneden.

PhaisarnWong / Depositphotos.com


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]