Skip to content
  1. Kennisbank
  2. Persoonlijkheden
  3. Tom Lee

Wie is Tom Lee?

Tom LeeTom Lee (of eigenlijk Thomas Lee) is een bekende financieel analist die regelmatig verschijnt voor interviews bij de grote Amerikaanse financiële zenders zoals CNBC, Yahoo Finance en Bloomberg. Hij heeft een onderzoeksbureau genaamd Fundstrat Global Advisors dat financieel advies geeft en onderzoeksrapporten schrijft. Tom Lee is een zogenaamde permabull (een permanente stier) wat betreft crypto en dan vooral Bitcoin, iemand die dus steeds positief is over de koers van cryptocurrency en het erg hoog ziet gaan.

Behalve crypto gelooft Lee verder dat de volgende jaren vooral zullen gaan over millennials, artificiële intelligentie en automatie.

Ervaring op Wall Street

Thomas Lee had al een hele lange carrière in Wall Street voor hij besloot om zelf de stap te wagen naar zijn eigen bedrijf en Fundstrat oprichtte.

Hij begon in 1993 als financieel analist van wireless en telecom bedrijven. Hij herinnert zijn volgers er steeds aan dat er op dat ogenblik slechts 34 miljoen mensen in de wereld waren die een GSM hadden. Nu zijn dat er 4,5 miljard.

Na een lange tijd als analist werkte hij zichzelf op tot Managing Director van Salomon Smith Barney en van 2007 tot 2014 werd hij aangezien als de Chief Equity Strategist bij J.P. Morgan. Beide bedrijven zijn heel bekende namen in de financiële wereld en dus worden uitspraken van Tom Lee heel serieus genomen op Wall Street.

S&P in correlatie met Bitcoin

Volgens Tom Lee zijn Bitcoin en de S&P gelinkt aan elkaar en haalt de meest bekende cryptocurrency zijn beste jaarresultaat als ook de meest gediversifieerde Amerikaanse beurs dat doet. In september 2019 presenteerde hij een grafiek op CNBC waarin de beste vier jaar van de S&P van het laatste decennium werden vergeleken met de beste vier jaar voor Bitcoin en de trend was duidelijk.

YouTube video

Tijdens de bekende Bitcoin bullrun van 2017, stelde Lee dat de meeste bekende cryptocurrency makkelijk 25.000 dollar kon halen, en haalde zo voor de eerste keer het crypto wereldnieuws. Sindsdien komen grote investeringsfondsen bij hem langs om minstens een deel van hun portfolio in crypto te investeren.

Publiek dispuut met Peter Schiff

Een andere bekende financieel analist, genaamd Peter Schiff, hoofd van Euro Pacific Capital, die vooral een fan is van goud en cryptocurrency maar niks vindt, had in augustus 2019 een erg publiek sociaal media dispuut met Tom Lee.

Aangezien Lee een permabull is voor Bitcoin komen zijn voorspellingen soms te positief uit en worden ze nadien tegen hem gebruikt. Nadat Lee tijdens de zomer van vorig jaar alweer een heel positief prijstarget voor Bitcoin had geformuleerd. Herinnerde Schiff hem eraan dat hij in 2018 had voorspeld dat Bitcoin ooit de koers van 50.000 dollar zou halen. In een erg kritische Tweet zei Schiff dat zijn voorspelling voor een prijs van goud van 5.000 dollar veel sneller zou gehaald worden.

Schiff komt vaker in het nieuws als een echte crypto hater. Maar op 18 januari 2020 haalde hij het nieuws omdat hij zijn eigen cryptowallet niet meer kon openen. De millennials, die de grootste gelovers zijn in alles wat met crypto te maken heeft, labelen hem op sociale media als een echte Boomer voor deze grappige fout. Uiteindelijk voerde hij het verkeerde wachtwoord in.

Veel op televisie in 2020

Tom Lee wordt ondertussen veel op televisie verwacht in 2020 aangezien de rally voor crypto in 2020 dient besproken te worden. Normaal gezien is het begin van het jaar een soort van pullback voor crypto, maar in 2020 zou wel eens de ommekeer kunnen betekenen en dus zal Lee veel commentaar geven op CNBC en Bloomberg.

Verder is hij erg positief over de IOTA technologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *