Skip to content
  1. Kennisbank
  2. Handelen
  3. Wat is een cryptocurrency broker?

Wat is een cryptocurrency broker?

Een cryptocurrency broker is een tussenpartij tussen de kopende partij (jij als consument) en de cryptocurrency exchange. Een broker koopt in sommige gevallen grote hoeveelheden cryptocurrency op en biedt dit aan via het eigen platform. Wij zien de laatste tijd steeds meer brokers verschijnen die geen voorraad houden, maar de bestelling van de consument automatisch bij een exchange plaatsen. Het proces ziet er als volgt uit:

  1. Jij plaatst een order bij een broker.
  2. De broker plaatst na betaling een order bij een exchange.
  3. De exchange levert de munten naar de opgegeven wallet.

Een broker vraagt over het algemeen een hogere fee dan exchanges, maar daarvoor in ruil krijg je een gemakkelijk systeem, betalingen met iDEAL, Bancontact en creditcard en Nederlandse ondersteuning.

Ons advies is om voor een broker te kiezen als je niet van plan bent om veel te handelen. Je krijgt over het algemeen bij een broker je eigen wallet en alles is eenvoudig ingericht met veel uitleg. Als je van plan bent om veel te handelen dan raden wij je aan om gebruik te maken van een exchange. Bekijk hier bijvoorbeeld onze Hoe werkt Binance handleiding.

Wat is het verschil tussen een broker en een exchange?

Een broker richt zich vooral op beginnende handelaren, mensen die voor gemak kiezen of mensen die een eenmalige investering willen doen. Cryptocurrency kopen via een broker is over het algemeen veel makkelijker en zeer gebruiksvriendelijk ingericht. Bij een exchange moet je eerst weten hoe het handelen werkt en kan het op het begin best ingewikkeld zijn. Daarbij is het bij exchanges vaak niet mogelijk om met iDEAL of Bancontact te betalen. Bij de Bitvavo exchange is dit wel mogelijk en bieden zij een eenvoudige interface en een geavanceerde interface.

Wat zijn de voordelen van een broker?

  • Bij een broker kan je zonder enige kennis cryptovaluta kopen, bij een exchange (vaak) niet.
  • Bij een broker kan je betalen met gemakkelijke betaalmethoden, zoals iDEAL, Bancontact of creditcard, bij een exchange (vaak) niet.
  • Bij een broker krijg je ondersteuning in het Nederlands via e-mail en telefoon, bij een exchange niet.

Wat zijn de nadelen van een broker?

  • De handelskosten zijn bij een broker over het algemeen hoger dan bij een exchange, je betaalt dus voor gemak en service.
  • Het aanbod van een broker is meestal kleiner dan bij een exchange.
  • Een exchange heeft meer functionaliteiten, zoals staking, limit orders, stop losses of margin trading.

Wat zijn voorbeelden van brokers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *