Skip to content
  1. Kennisbank
  2. Handelen
  3. Wat is een stop-loss order?

Wat is een stop-loss order?

Een stop-loss order wordt geplaatst, zoals de naam al zegt, om het verlies tijdens het handelen te minimaliseren. Als jij aan het handelen bent dan verwacht jij dat de markt beweegt zoals uit jouw onderzoek is gebleken. Er is echter altijd een kans dat de markt de andere kant op beweegt. Om die reden stellen veel handelaren een stop-loss order in. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij een verlies van meer dan 5% of bij een bepaald bedrag. Wanneer dit prijsniveau bereikt wordt dan verkoopt het systeem automatisch jouw positie en wordt hiermee je verlies geminimaliseerd.

Zeker als je aan het werk bent of als je slaapt is het handig om deze functionaliteit te gebruiken. Ook wordt het vaak gebruikt wanneer je als handelaar weet dat je vaak uit emotie handelt. Door een stop-loss in te stellen bescherm je jezelf van je emoties en stap je gegarandeerd uit wanneer het ingestelde prijsniveau bereikt is. Stop-loss orders kunnen zowel bij long als bij short posities gebruikt worden.

Nadelen van een stop-loss order

Er zitten ook nadelen aan een stop-loss order. De cryptocurrency markt kan soms erg snel bewegen. Bij een flash crash of wanneer de koers binnen enkele minuten omhoog en omlaag schiet (of andersom) dan kan je stop-loss getriggerd worden, terwijl het prijsniveau na enkele minuten weer hetzelfde is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *