Sam getuigt op zijn eigen FTX proces en we kijken welke altcoins het snelst stijgen

Last Updated on 29 november 2023 by CryptoTips.eu

Na een week pauze is het vanaf vanmiddag opnieuw de beurt aan Sam Bankman-Fried, zijn advocatenteam (en de vele voormalige vrienden en collega’s van Sam die nu tegen hem getuigen) op het FTX proces in New York. De pers zal in grote getale aanwezig zijn.

Terwijl Bitcoin wereldnieuws wordt door de bullrun van 20% die we de afgelopen week zagen, zijn er natuurlijk ook heel wat altcoins die veel sneller stijgen. We bekijken snel Chainlink en Pepe.

Advertentie.

SBF als getuige?

Nu er al zovelen van zijn voormalige ‘vrienden’ tegen hem hebben getuigd, en de bewijslast tegen Sam Bankman-Fried echt heel groot wordt, lijkt het een mogelijkheid te worden dat de hoofdbeklaagde in dit proces zelf op de getuigenbank plaatsneemt.

Na een week pauze herneemt het FTX proces vandaag zijn verloop en de grootste vraag die ons nog rest is of we Sam zelf zullen horen. Samen met zijn advocatenteam kan hij zo een verhaal vertellen dat uitlegt hoe zijn bedrijf in de problemen kwam (en dat het niet allemaal zijn fout alleen was) om tot een strafvermindering te komen.

“Het is niet irrationeel om te getuigen als je denkt dat je toch gaat verliezen, zeker in dit geval waar het bewijsmateriaal zo overweldigend is”, zei advocaat Ilene Jaroslaw.

Probleem voor Sam is wel dat de aanklager hem dan ook mag ondervragen natuurlijk, dus daar zit ie wel met een risico. Maar experts denken dat aangezien Sam op dit ogenblik aankijkt tegen een wel heel lange straf, dat de kans groot is dat we hem inderdaad op de getuigenbank zullen zien.

Chainlink en Pepe

Terwijl Bitcoin een fantastische week kent door geruchten over een mogelijke Bitcoin ETF goedkeuring voor één van de vele Wall Street bedrijven die zo’n aanvraag indiende, gaan sommige altcoins natuurlijk veel sneller hoger.

Dit komt doordat ze een kleinere marktkapitalisatie hebben (en meestal ook een lagere prijs). We bekijken er snel twee daarvan: Chainlink en Pepe.

Toen in de zomer van 2020 DeFi munten voor het eerst in het nieuws kwamen, was Chainlink vaak in de top 20 van CoinMarketcap te vinden. 2021 was een matig jaar voor de Link Marines (de groep hardcore fans van Chainlink op social media), en ook 2022 was niet echt schitterend (alhoewel het goed begon).

De laatste week echter gaat het handelsvolume en ook de prijs vlot hoger voor Chainlink. In de laatste zeven dagen ging de prijs van deze digitale munt 50% hoger.

Pepe is tot nu toe makkelijk de bekendste memecoin van 2023 te noemen. Daar waar 2020 en 2021 het jaar van Dogecoin was en 2022 dat van Shiba Inu, is 2023 waarschijnlijk het jaar van Pepe. Of het kopen ervan een verstandige keuze is, laten wij in het midden, maar dat de munt uiterst volatiel is en heel sterk kan stijgen als de markt stijgt, bewijst Pepe deze week opnieuw.

In de laatste zeven dagen ging de prijs van Pepe liefst 90% hoger.

hello.artmagination.com / Depositphotos.com


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]