De beste altcoins voor december 2023 volgens AI

Last Updated on 7 december 2023 by CryptoTips.eu

Zo’n twee weken geleden vroegen we enkele AI chatbots wat Bitcoin zou doen in December. Ze waren allen vrij positief over de grootste digitale munt en ondertussen blijkt dat ze gelijk hadden. Bitcoin handelt boven de $40k sinds enkele dagen en is wereldnieuws.

Verschillende altcoins zijn ook explosief gestegen tijdens die periode, al maakt Bitcoin’s dominantie op dit ogenblik een echte altseason nog effe onmogelijk (een altseason is er als 50 van de grootste altcoins uit de top 75 van alle munten beter presteren dan Bitcoin, en dit tijdens een periode van drie maanden).

Advertentie.

Wij vroegen AI de beste altcoins voor 2023

Nogmaals, als je nog geen AI-Chatbot hebt uitgeprobeerd dit jaar, dan heb je wel al wat gemist. Er zijn er ondertussen verschillende. Behalve de bekendste, ChatGPT, is er ook al Bard (van Google), Grok (van X, voorheen Twitter), CodeWhisperer van Amazon, My AI van Snapchat en nog vele anderen.

Wij vroegen hen allen welke altcoins het goed zouden doen deze maand en, rekening houdend met de sterke stijging van Bitcoin de laatste paar dagen, was hun antwoord ook weer vrij positief. Hier enkele van hun favorieten.

Ethereum

De keuze van verschillende chatbots voor Ethereum is begrijpelijk. Ethereum is de ongekroonde opvolger van Bitcoin en velen verwachten dat de munt van Vitalik Buterin ooit de eerste plaats zal overnemen.

De switch van Ethereum van proof of work naar proof of stake maakt het voor ESG-bewuste beleggers veel makkelijker om voor Ethereum te kiezen in plaats van Bitcoin.

Toen Bitcoin in 2021 aan een ATH van $69,000 handelde, betaalde je zo’n $4,700 voor 1 Ethereum. Deze munt heeft dus nog wel een weg af te leggen als we een nieuwe bullrun starten voor crypto.

Dogecoin

Memecoins mogen dan wel vooral als grap begonnen zijn, toch is Dogecoin niet meer weg te denken uit de wereld van crypto. De coin met de afbeelding van een Shiba Inu hond ging tijdens de laatste bull run van 2020-2021 van enkele centen naar $0,70 en zorgde voor heel wat FOMO. Er zijn verschillende kopieën van de originele memecoin, zoals Shiba Inu en Pepe bijvoorbeeld, maar er is maar één echte Dogecoin, en hij is nog altijd één van de grootste munten ter wereld.

Vooral Grok (de AI Chatbot van X, voorheen Twitter) bleek een erg grote cheerleader. Aangezien X werd overgenomen door Elon Musk, een zelfverklaarde Dogecoin fan, is dit niet echt verassend te noemen.

Solana

Als laatste wezen ook heel wat AI-Chatbots op Solana, de zogenaamde Ethereum killer.

Solana werd in 2020 en 2021 zo populair dat de grootste investeerder erin Sam Bankman-Fried werd, de oprichter van het toen nog erg populaire platform FTX. Zowel FTX als Alameda (zijn investeringsbedrijf dat werd gerund door zijn ex, Caroline Ellison) kochten honderden miljoenen aan Solana cryptomunten. Toen FTX in November 2022 bankroet ging, stortte ook de prijs van Solana in.

Sinds de veroordeling van Sam Bankman-Fried begin november vorig jaar werd het duidelijk dat Solana niet beïnvloedt werd door de FTX teloorgang. De munt is sindsdien explosief gestegen.

Verschillende AI-Chatbots denken dat Solana zijn ATH uit 2021 in de komende maanden kan aanvallen.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]