Chainlink is terug in de crypto top 10 en LINK koersverwachting

Last Updated on 7 februari 2024 by CryptoTips.eu

Chainlink, de grootste DeFi munt (Decentralized Finance), is al een paar dagen aan het strijden met Dogecoin en Tron om de tiende plaats in de crypto top 10.

En dat op een moment dat Bitcoin en andere grote altcoins amper bewegen. Dat is opmerkelijk, en waarschijnlijk betekent het dat grote crypto beleggers (ofwel whales) positie innemen. Wordt dit de ster van de volgende bullrun?

Advertentie.

Chainlink lijkt klaar voor een comeback

Het was stil rondom Chainlink in 2022 en 2023, maar begin 2024 lijkt de grootste DeFi munt klaar om weer volop in de aandacht te komen.

In de afgelopen week lijken grote crypto beleggers positie in te nemen nu de Bitcoin halving (en een mogelijke bull run voor altcoins) eraan zit te komen. Vooral Chainlink profiteert daarvan. De laatste keer dat de grootste DeFi munt constant in het nieuws was, haalde het zelfs de vijfde plaats in de top 100. Dat was in de zomer van 2020, toen DeFi voor een eerste keer het wereldnieuws haalde.

Chainlink viel in de jaren daarop wat weg, maar is blijkbaar aan de weg blijven timmeren. Nu institutionele beleggers op Wall Street op zoek zijn naar altcoins met een langere levensduur die ze in een gediversifieerde portefeuille kunnen aanbieden, komt Chainlink terug lijkt het wel.

In de afgelopen week ging Chainlink zo’n 13% hoger. De digitale munt stond eerder deze week even op het hoogste peil van de afgelopen 22 maanden. De Chainlink Marines, de fans van de munt op social media, zijn duidelijk erg blij met het nieuws.

Chainlink koersverwachting

De verwachtingen van de Chainlink koers liggen hoog bij beleggers. Chainlink kan Real World Assets (RWAs) tokenizen en dat leidt tot hoge toekomstige verwachtingen. De RWA markt heeft namelijk een potentie van triljoenen dollars.

Zo denkt @QuintenFrancois dat Chainlink in de toekomst een top 3 munt wordt (met een prijs van $200 per LINK) en Crypto Rover gokt dat Chainlink de $100 bereikt in 2024.

Een half jaar geleden handelde Chainlink nog voor zo’n $6, inmiddels is dat $19 en een stijging van 162%. De all-time high van LINK was $52.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]