Bitcoin is opnieuw wereldnieuws, goud naar recordhoogte

Last Updated on 28 februari 2024 by CryptoTips.eu

FOMO nam in november zowel de beurzen als de cryptomarkten over lijkt het wel. Crypto deed in december tot nu toe gewoon verder met die trend.

Bitcoin klom op maandag naar $42,000 en, haalde zowat alle voorpagina’s van de globale nieuwssites. Samen met de recordprijs van goud was de wedergeboorte van crypto wereldnieuws.

Advertentie.

Geopolitiek

Ook al kan een geopolitieke gebeurtenis dan nog roet in het eten gooien, toch lijkt het erop alsof 2023 een nieuw recordjaar voor Bitcoin zal worden. Met een winst van ongeveer 150% tot nu toe lijken alle zorgen van 2022 achter de rug en zijn beleggers klaar om volgend jaar (of toch nog dit jaar?) de sprong te wagen naar de All Time High van $69,000. Met eenzelfde groei als dit jaar in 2024 zou dat geen probleem mogen zijn.

Het feit dat we zowel wachten op de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten als een volgende halving (normaal gezien in April 2024) geeft de grootste digitale munt vleugels.

In zijn zog volgt ook de rest van de cryptomarkt. Munten als Ether, Dogecoin, Solana, Injective, Kaspa en Chainlink hebben allen een zeer goede periode achter de rug en lijken klaar om verder te stijgen.

Goud naar record

Ook de prijs van goud blijft maar klimmen. Op maandag bereikte die voor de tweede dag op rij een recordprijs, ditmaal zo’n $2.100.

Analisten verklaren de rush op zowel goud als Bitcoin als een nieuwe zoektocht naar ‘veilige’ beleggingen.

De prijzen van goud zijn gedurende twee opeenvolgende maanden gestegen doordat het Israëlisch-Palestijnse conflict de vraag naar dit product heeft doen toenemen, terwijl de verwachtingen van renteverlagingen voor verdere steun hebben gezorgd.

Goud presteert doorgaans goed tijdens perioden van economische en geopolitieke onzekerheid vanwege zijn status als betrouwbare waarde opslag.

Bitcoin begon exponentieel te stijgen nadat Sam Bankman-Fried begin november veroordeeld was.

Wall Street lijkt daardoor opnieuw vertrouwen te hebben in crypto.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]