Skip to content
  1. Kennisbank
  2. Handelen
  3. Wat is FOMO (Fear Of Missing Out)?

Wat is FOMO?

Fear Of Missing Out (FOMO) is een veelgebruikte term in de crypto wereld. Maar wat is FOMO? En hoe kan je FOMO vermijden?

FOMO is de angst dat een trader  een flinke stijging van een crypto koers zal missen. Door de grote schommelingen in de prijs van een cryptovaluta kan een trader een positieve prijsstijging van een bepaalde munt veel te laat zien; waardoor de prijs al flink gestegen is. Met de angst dat de prijs verder zal blijven stijgen en dat ze de boot missen, besluiten veel handelaren om ook wat van de desbetreffende munt in te kopen. Dit wordt ook wel FOMO genoemd. Je handelt dus uit emotie in plaats van met een voor opgezet plan.

Kan een trader FOMO vermijden?

De angst is dus soms zo groot dat een trader het moeilijk vindt om de drang te negeren en stapt hij in voordat het te laat is. Helaas kan zo’n emotionele beslissing soms ook verkeerd uitpakken, waardoor de handelaar moet kiezen tussen verlies maken of wachten tot de koers teruggaat naar zijn inkoopprijs.

Vergeet als trader dus nooit:

Je hoeft niet altijd te winnen.

In de wereld van de crypto moet een handelaar altijd denken aan winnen en verliezen. Soms kan een verlies worden vermeden door je impulsen en emoties niet te volgen.

Pump en dumps

De crypto wereld is gevoelig voor manipulaties. Een van de manieren waarop dit gebeurt is door de prijs kunstmatig te pompen en vervolgens de cryptocurrency te dumpen of te verkopen. Als de prijzen dalen, maken degenen die vreesden dat ze de stijging zouden missen, uiteindelijk verlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *