AI coins, de veroordeling van SBF en de comeback van Bitcoin waren de grote cryptoverhalen van 2023

Last Updated on 30 december 2023 by CryptoTips.eu

Nu het jaar naar het einde loopt, kijken de meesten van ons al ver vooruit naar wat 2024 zal brengen. Maar voor we dat kunnen doen en ons opmaken voor de halving van 2024, dienen we eerst nog één keer de grootste verhalen van 2023 op te rakelen. Een overzicht.

Advertentie.

AI coins

In de afgelopen jaren produceerde crypto al verschillende nieuwe woorden en technologieën. Denk maar aan NFTs, DeFi (decentralized finance) en memecoins. In 2023 kwam daar, vooral dankzij de ontdekking van ChatGPT, de term AI-coins bij.

Dit zijn munten die profiteren van de groeiende populariteit van alles wat met artificiële intelligentie te maken heeft.

“De vraag naar AI-investeringen heeft nu ook zijn weg gevonden in crypto”, zegt Ram Ahluwalia, CEO van beleggingsadviseur Lumida Wealth Management. “Cryptotokens gekoppeld aan AI zijn één van de sterkste crypto-investeringsthema’s dit jaar.”

SBF veroordeling

De rechtszaak van Sam Bankman-Fried in de maanden oktober en november waren het hoogtepunt van crypto in de media dit jaar. Na de uitspraak (schuldig) leek het alsof Amerikaanse beleggers en Wall Street de bladzijde konden omdraaien en stuurden ze Bitcoin (en andere munten) gestaag hoger.

Sam krijgt normaal gezien in maart 2024 te horen wat zijn strafmaat zal zijn.

Comeback van Bitcoin

In januari van dit jaar dachten velen dat Bitcoin het jaar niet zou overleven. Met een waarde van zo’n €15,400 ($17,000) zag het er ook slecht uit na een rampjaar 2022.

Maar na een kleine bankencrisis in februari en maart steeg de Bitcoin koers netjes door naar $25,000. De zomer was vrij rustig en nadat in September bekend werd dat sommige bedrijven op Wall Street een Bitcoin ETF (exchange traded fund) wilden lanceren, ging het opeens heel hard. Met ook nog de veroordeling voor SBF tikte Bitcoin in December al $45,000 aan en spreekt niemand nog over het einde van crypto.

De halving komt eraan en Wall Street lijkt klaar om te investeren. Laat 2024 maar snel beginnen.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]