Publieke Bitcoin investeringen door beursgenoteerde bedrijven / multinationals

Last Updated on 5 november 2023 by CryptoTips.eu

De huidige investeringswaarde, winsten, verliezen en percentage van Bitcoin in circulatie worden elk uur bijgewerkt.

Het bovenstaande overzicht toont beursgenoteerde bedrijven die een grote Bitcoin investering hebben gedaan. Het overzicht is gesorteerd op basis van hun totale Bitcoin investering. Je kan via het live overzicht gemakkelijk zien hoeveel Bitcoin ze momenteel in bezit hebben en het percentage van alle Bitcoin in circulatie. De tabel toont de totale investering in USD en tegen welke koers ze Bitcoin hebben gekocht. In de laatste kolom staat of ze geld hebben verdiend met hun investering of niet.

MicroStrategy Inc.

MicroStrategy Inc. is opgericht in 1989 en is een drie decennia oud beursgenoteerd bedrijf. MicroStrategy is al langere tijd in het nieuws door hun Bitcoin investering. Het bedrijf staat bekend om zijn business intelligence, mobiele software en cloud gebaseerde diensten. Ze ontwikkelen software die mensen, na een grondige analyse van zowel de interne als externe gegevens van het bedrijf, helpt bij het nemen van beslissingen.

MicroStrategy Inc. is genoteerd aan Nasdaq (NASDAQ: MSTR). Ze hebben ongeveer $250 miljoen geïnvesteerd in Bitcoin in augustus 2020 en nog eens $175 miljoen in september 2020, waardoor het het grootste beursgenoteerde bedrijf is dat in Bitcoin heeft geïnvesteerd. De oprichter stelt ook dat:

Bitcoin is a swarm of cyber hornets that are serving the goddess of wisdom, feeding on the fire of truth, exponentially growing ever smarter, faster and stronger behind a wall of encrypted energy.

Galaxy Digital Holdings

Galaxy Digital Holdings, opgericht in januari 2018, is een ander beursgenoteerd bedrijf dat een vennoot is van Galaxy Digital. Ze zijn genoteerd aan de Toronto Security Exchange (TSX: GLXY) en zijn rechtstreeks verbonden met digitale activa en de blockchaintechnologiesector.

Het bedrijf is werkzaam in vier verschillende categorieën:

  1. Vermogensbeheer
  2. Adviesdiensten
  3. Hoofdinvesteringen
  4. Handel

Buiten het leveren van diensten met betrekking tot blockchain en cryptocurrency, hebben ze $134 miljoen geïnvesteerd in juni 2020. De CEO van Galaxy Digital Holdings gelooft dat Bitcoin in de toekomst geen betaalmiddel zal worden, maar dat de prijzen wel zouden kunnen stijgen als bedrijven hun portfolio uitbreiden met cryptocurrency.

Square inc.

Square inc. is in februari 2009 opgericht door Jack Dorsey (CEO van Twitter) en Jim McKelvey. Het is een financieel betalingsbedrijf dat mobiele betalingsoplossingen aanbiedt (Cash App). Ze geloven in het bieden van een instrument voor economische empowerment en het bieden van een manier om deel te nemen aan een wereldwijd monetair system.

Ze ontwikkelen hardware en software betalingsoplossingen voor bedrijven, en staan genoteerd de Nasdaq (NASDAQ: SQ). Als betalingsbedrijf hebben ze ook belangstelling getoond in Bitcoin. Square inc. heeft naar verluidt $50 miljoen geïnvesteerd in oktober 2020, omdat het van mening is dat investeren in Bitcoin in lijn ligt met het doel van Square Inc. Ook geloven ze in het groeipotentieel van cryptocurrency in de toekomst.

Hut 8 Mining Corp.

Hut 8 Mining Corporation is opgericht in 2017. Het is een mining en blockchain infrastructuur bedrijf dat zich richt op Bitcoin mining. Ze hebben datacenters in Noord-Amerika en Canada die strategisch zijn geplaatst om Bitcoins efficiënt en tegen de laagste kosten te minen.

Ze zijn genoteerd aan de Toronto Stock Exchange (TSX: Hut-8). Ook hebben ze naar verluidt $36 miljoen geïnvesteerd in het tweede kwartaal van 2020. Deze investering is misschien niet zo schokkend, aangezien het bedrijf, ondanks dat het een beursgenoteerd bedrijf is, al veel met crypto doet.

Voyager Digital LTD

Voyager Digital Limited is een crypto broker die samenwerkt met zowel de detailhandel als institutionele kopers. ze bieden advies-, consultancy- en bewaringsdiensten en handelt in meer dan 50 cryptocurrencies.

Voyager Digital Limited is genoteerd aan de Canadian Stock Exchange (CSE: VYGR). Ze hebben ca. $8 miljoen geïnvesteerd in maart 2020. Terwijl het vooral broker diensten levert, gelooft het in de toekomst en de kracht van digitale activa. Voyager is ook in het nieuws geweest voor het kopen van één van de meest vooraanstaande Franse cryptocurrency exchange LGO Markets om toegang te krijgen tot zakelijke Europese kopers.

Riot Blockchain inc.

Riot Blockchain inc. is in 2000 opgericht en is een ander beursgenoteerd bedrijf dat in 2020 veel investeerde in Bitcoin. Riot Blockchain is een bedrijf dat handelt in cryptocurrencies. Naast het handelen toont Riot Blockchain ook belangstelling in het kopen van blockchain bedrijven. Ook ondersteunt het nieuwere blockchaintechnologiebedrijven.

Riot Blockchain is van plan de blockchain bedrijven te ondersteunen en ze te laten groeien. Riot staat genoteerd aan de Nasdaq (NADQ: RIOT). Ze hebben niet alleen belangstelling getoond in Bitcoin, maar ook in Bitcoin Cash en Litecoin. Naar verluidt hebben ze $7 miljoen geïnvesteerd in juni 2020. Riot lijkt niet alleen geïnteresseerd in cryptocurrency, maar ook in Bitcoin mining, aangezien het in augustus 2020 $17,7 miljoen heeft geïnvesteerd door 8.000 Bitmain S19 Pro Antminers (110 TH) van Bitmain te kopen.

Bit Digital inc.

Bit Digital inc. voorheen bekend als de Golden Bull Limited is een Bitcoin mining bedrijf dat is opgericht in 2020. Ze hebben hun diensten opgezet in verschillende delen van China. Naast hun voornaamste strategische focus op Bitcoin mining, bieden ze ook autoverhuurdiensten aan in de Verenigde Staten. Ze staan genoteerd aan de Nasdaq (NASDAQ: BTBT).

Bit Digital inc. is allereerst in het nieuws geweest vanwege de wijzigingen van hun naam om het imago van hun bedrijf zakelijker te maken. Daarna hebben ze naar verluidt ook $10 miljoen geïnvesteerd in Bitcoin in september 2020. Dit was te verwachten omdat ze betrokken zijn bij de Bitcoin business. Het voelt goed als beursgenoteerde bedrijven belangstelling tonen in de valuta van het digitale tijdperk.

Coin Citadel inc.

Coin Citadel inc. is een drie decennia oud bedrijf dat is opgericht in 1986, hoewel het als oud bedrijf nog steeds het tempo van de technologische ontwikkelingen bij kan houden. Het is een fintech-bedrijf dat schaalbare oplossingen biedt aan banken en andere Wall Street bedrijven die hun diensten in de IT en blockchainsector willen uitbreiden.

Vroeger hielpen ze met de productie van papiergeld, maar nu geloven ze in de digitale gedecentraliseerde ledger. Naast het leveren van financiële diensten, richten ze zich ook op het leveren van datacenteroplossingen tegen lage kosten. Ze staan genoteerd aan de Verenigde Staten (OTCMKTS: CCTL).

Coin Citadel inc. investeert in Bitcoin mining hardware om blockchain nodes te ondersteunen en zijn van plan waarde voor aandeelhouders op de lange termijn te creëren. Ze hebben $180.000 geïnvesteerd in December 2015. Het rendement dat ze de afgelopen jaren hebben behaald komt op iets meer dan 3500% uit, wat een fantastisch rendement is.

Advanced Bitcoin Technology AG

Advanced Bitcoin Technology AG is een Duits bedrijf, opgericht in 2019. Ze zijn van plan de wereld van fiat en cryptocurrency met elkaar te verbinden voor zowel klanten als bedrijven om veilig zaken te kunnen doen.

Het bedrijf ontwikkelt blockchain gespecialiseerde producten om oplossingen te bieden voor technologische problemen voor B2C (Business to Consumer) en B2B2C (Business to Business to Consumer).

Advanced Bitcoin Technology AG staat genoteerd aan de Duitse beurs (ABT: GR). Ze hebben in het eerste kwartaal van 2018 $2 miljoen geïnvesteerd in Bitcoin. Deze investering is in lijn met hun visie om mensen over de hele wereld een veilig medium te bieden om zowel cryptocurrency als fiat te verhandelen.

DigitalX

DigitalX is een Australisch bedrijf opgericht in 2013 dat innovatieve fintech-software advies en oplossingen ontwikkelt voor mobiele factuurbetalingen en transacties. DigitalX maakt gebruik van de blockchain en het gedecentraliseerde ledger systeem om de software te onderbouwen. Naast het leveren van softwareoplossingen, richt het zich daarnaast ook op diensten voor digitaal activabeheer. DigitalX is ook opgenomen in een paar grote uitgeverijen zoals The Sydney Morning Herald, Forbes en Sky News, om er maar een paar te noemen.

Ze staan genoteerd aan de Australian Stock Exchange (ASX: DCC). Ondanks dat het een beursgenoteerd bedrijf is, hebben de visie en geloof in de blockchain ervoor gezorgd dat ze in 2019 in Bitcoin investeerden. Ze investeerden $870.000 in het laatste kwartaal van 2019.

Hive Blockchain Technologies Limited

Hive Blockchain Technologies Limited, opgericht in 1987, is een ander bedrijf dat van plan is de kloof tussen blockchain en cryptocurrencies naar traditionele kapitaalmarkten te overbruggen met behulp van zijn blockchaininfrastructuur. Wat Hive Blockchain uniek maakt, is dat het het allereerste beursgenoteerde blockchain bedrijf is. Het gelooft in het bieden van een blockchain investering voor de kapitaalmarkt en tegelijkertijd aandeelhouderswaarde te creëren.

Hive Blockchain richt zich vooral op het efficiënt minen van cryptocurrencies. Ze proberen dit tegen de laagst mogelijke kosten te doen. Het bedrijf voert zijn activiteiten uit in regio’s met een kouder klimaat, waar de elektriciteitskosten lager zijn en waar ze veel duurzame energie hebben, zoals in Canada, Zweden en IJsland.

Hive Blockchain staat genoteerd aan de Canadian Stock Exchange (CVE: HIVE). Ze deden hun eerste investering in Bitcoin, ter waarde van $2,7 miljoen, in het eerste kwartaal van 2020.

Cypherpunk Holdings inc.

Cypherpunk Holdings inc., opgericht in 2002, is een investeringsmaatschappij die ook een zakenbank exploiteert. Deze zakenbank toont belangstelling in digitale privacy cryptocurrencies en aandeleninvesteringen in blockchaintechnologie. Cypherpunk Holdings inc. heette vroeger Khan Resources inc., maar werd hernoemd in november 2018.

Het kiezen van de naam Cypherpunk kwam door het interessante feit dat het een groep computerwetenschappers was die een belangrijke rol speelden bij de ontwikkeling van cryptografie. Een andere reden voor de naamswijziging was het creëren van een corporate image gerelateerd aan blockchaintechnologie.

Ze staan genoteerd aan de Canadian Securities Exchange (CSE: HODL). Naast het hebben van verschillende security tokenszijn ze eigenaar van de volgende cryptocurrency bedrijven:

  1. Wasabi Wallet
  2. Samourai Wallet
  3. Hydro66
  4. Chia

Ze hebben geïnvesteerd in twee crypto’s: Bitcoin (BTC) en Monero (XMR). In juni 2020 hebben ze $1,63 miljoen in Bitcoin geïnvesteerd. De data voor de investering in Monero is niet bekend.

BIGG Digital Assets inc.

BIGG Digital Assets inc. werd opgericht in oktober 2014. Het hernoemde zichzelf in september 2019 tot Blockchain Intelligence Group (BIG). BIGG Digital Assets inc. richt zich vooral op het ontwikkelen van zoek- en analytische blockchainoplossingen voor zowel financiële als e-commercebedrijven, in Canada, Japan, de Verenigde Staten en Duitsland.

Het biedt QLUE.io wat het mogelijk maakt voor onderzoekers om Bitcoin en Ethereum transacties te kunnen volgen om terrorismefinanciering en het witwassen van geld te minimaliseren. Een andere service van dit bedrijf is BitRank, dat scores geeft aan wallets of transacties om ze te rangschikken op basis van hoe veilig ze zijn.

Enkele van hun andere diensten zijn Netcoins, expert training gerelateerd aan blockchaintransacties en onderzoeken, en het hebben van een forensische serviceafdeling voor forensisch onderzoek. Ze staan genoteerd aan de Canadian Securities Exchange (CSE: BIGG), en hebben $1 miljoen in Bitcoin geïnvesteerd.

Argo Blockchain

Argo Blockchain PLC is opgericht in december 2017. Het bedrijf levert diensten gerelateerd aan financiën. Ze bieden Ethereum mining oplossingen in het Verenigd Koninkrijk. Ze richten zich op het voortbewegen van de toekomst van blockchain door op grote schaal cryptocurrencies te minen. Wat ze onderscheidt van de grote massa, is de mining infrastructuur met de hoogste PH (petahash) tot MW (megawatt) verhouding, waardoor ze het meest energie efficiënte mining bedrijf zijn.

Ze staan genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE: ARB). Behalve hun voorziening om te minen hebben ze in september 2020 ook $1.3 miljoen in Bitcoin geïnvesteerd.

FRMO Corp.

FRMO Corp. is opgericht in november 1993. Het is een bedrijf voor financieel risicobeheer dat naar het analyseren van verschillende openbare bedrijven toewerkt. Ze identificeren en bereiden meerdere investeringsstrategieën en technieken voor om de risico’s van de investering te verminderen. Het bedrijf identificeert vooral in vroege stadia mogelijkheden voor een ultiem rendement op de investering.

Ze staan genoteerd aan de United States stock exchange (OTCMKTS: FRMO). Gezien de aard van het bedrijf, het identificeren van kansen in verschillende sectoren om een uiteindelijk rendement te behalen, is het niet verrassend dat ze in maart 2020 $800,000 in Bitcoin hebben geïnvesteerd.