BTC Direct Review

BTCDirect is een grote speler in Europa en is sinds 2013 actief als intermediar bij het aan- en verkoop van cryptocurrency. Het bedrijf is gevestigd in Nederland (Nijmegen) en valt dus onder de Nederlandse wet- en regelgevingen. De core business is het grootschalig inkopen van coins op internationale exchanges en het verkopen hiervan via een eigen platform (en vice versa). Het grootste voordeel hiervan is dat je zelf niet hoeft op te bieden tegen andere kopers op ingewikkelde exchanges en dat je kunt afrekenen met bekende betaalmethoden, zoals iDEAL en Bancontact. Deze betaalmethoden zijn vrijwel direct en zorgt ervoor dat de coins direct geleverd kunnen worden. Het assortiment bestond bij de start alleen uit Bitcoin, maar hier werd na verloop van tijd ook de populaire Ethereum en Litecoin aan toegevoegd. Naar verwachting zal het assortiment in de toekomst uitgebreid worden met bekende cryptocurrency. Dat BTCDirect betrouwbaar is, is algemeen bekend, want dit is één van de grootste spelers van Nederland. Wij hebben zelf een aantal bestellingen gedaan bij BTCDirect en deze altijd geleverd gekregen.

BTC Direct Eigenschappen
Review BTC Direct, cryptocurrency kopen bij BTC Direct
Bekijk aanbod van BTC Direct
Bitcoin, Litecoin en Ethereum kopen
Gemakkelijk kopen met iDEAL en Bancontact
Account wordt direct geactiveerd
Geen technische kennis noodzakelijk
Korting vanaf €25 000

Bitcoins, Litecoins en Ethereum kopen bij BTCDirect

Aankoop van verschillende cryptocurrency gaat gemakkelijk en snel via de gebruiksvriendelijke interface die BTCDirect heeft ontwikkeld. Je kunt in euro’s aangeven voor welk bedrag je aan digitale valuta wilt of je kunt aangeven hoeveel digitale valuta je exact wilt hebben. Het veranderen van de munteenheid kan door op het munticoon te klikken. Het bedrag wordt direct berekend en vastgehouden totdat de koers weer veranderd. Door op de grote groene knop te klikken ga je door naar de betaalpagina. In vier eenvoudige stappen kun de trotse eigenaar zijn van (een gedeelte van) een Bitcoin, Litecoin of Ethereum. Bij BTCDirect kun je alleen aankopen doen en geen cryptocurrency bewaren. Het bewaren van cryptocurrency kan in een digitale portemonnee wat ook wel een wallet genoemd wordt. Iedere wallet heeft een adres (een reeks tekens) en dit adres dien je in te voeren bij het orderformulier. Betalingen gaan gemakkelijk via bekende betaalmethoden: iDEAL, Bancontact, bankoverschrijving (geen directe levering) en credit card. De bankgegevens die bij de betaling opgegeven worden dienen overeen te komen met de gegevens waarmee je je hebt geregistreerd. Het is dus noodzakelijk dat je je eigen bankrekening gebruikt. De coins worden direct verstuurd naar je wallet en zijn meestal binnen 2 minuten zichtbaar.

Het verkopen van Bitcoins, Litecoins en Ethereum via BTCDirect

Heb je in het verleden Bitcoins, Litecoins of Ethereum gekocht en lijkt het je een goed moment om dat nu uit te laten betalen naar keiharde euro’s, dan is dat mogelijk via BTCDirect. Het verkopen gaat net zo gemakkelijk als het aankopen. Momenteel is het alleen nog mogelijk om het bedrag te laten uitkeren op je rekening via bankoverschrijving. Na het opgeven van het aantal cryptocurrency krijg je een geschatte bedrag van te ontvangen euro’s. Dit kan natuurlijk later door het koersverschil iets verschillen. Na het opgeven van je bankrekeningnummer ontvang je een unieke wallet waarnaar je het afgesproken hoeveelheid digitale valuta dient te versturen. Het is belangrijk dat je het totale bedrag verstuurt naar de juiste wallet. Het bedrag dat je dient over te maken is exclusief fees, die bijvoorbeeld gerekend wordt bij het versturen van Bitcoins. De transactie is binnen enkele minuten zichtbaar op de website en BTCDirect zal je coins verhandelen op de beurs. Afhankelijk van wat het heeft opgebracht wordt de definitieve prijs bepaald. Uitbetalingen worden over het algemeen direct verwerkt.

Prijzen, kosten en fees

Bij aankoop of verkoop van cryptocurrency via een tussenpersoon betaal je altijd fees en andere kosten. Dit is het verdienmodel van BTC Direct en daar kan je niet omheen. De fees die gerekend worden zijn volledig transparant en wordt niet geheimzinnig over gedaan. De fees zijn relatief laag, waardoor het voor de meeste gebruikers niet rendabel is om kennis op te doen hoe de internationale markten werken. Daarnaast zijn de betaalmethoden erg aantrekkelijk voor mensen zonder creditcard. Momenteel staan de fees die gerekend worden voor het aankopen van BTC, LTE of ETH vast op 3%. Dit percentage is al verrekent in de prijs en merk je bij prijsvergelijkingen niets van. Voor verkoop van LTE en ETH wordt 2% fee gerekend en bij verkoop van BTC wordt geen fee gerekend. De kosten om gebruik te maken van verschillende betaalmethoden worden verhaald op de koper en zijn niet bij de prijs inbegrepen. Bij het gebruik van iDEAL betaal je € 0,99 en voor Bancontact komt het neer op zo’n 3% transactiekosten. Over het algemeen zijn de prijzen bij BTCDirect vrij schappelijk en concurrerend met de concurrentie. Ze zijn niet de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste.

Verificaties en gestelde limieten

Het is niet mogelijk om zonder enige controle grote hoeveelheden euro’s te investeren in Bitcoin. De wet- en regelgeving zegt dat de koper gecontroleerd moet worden alvorens hij een bestelling plaatst. Zo weet de verkopende partij met wie hij zaken doet en wordt de kans op frauduleuze transacties verkleind. Je kunt bij BTCDirect tot € 100 verificatievrij cryptocurrency kopen. Dit houdt in dat je niet geïdentificeerd hoeft te worden en dat je direct kunt overgaan tot het aankopen of verkopen van Bitcoin, Etherem of Litecoin. Wil je meer dan € 100 besteden dan dient er een verificatie plaats te vinden op basis van een kopie identiteitsbewijs. Hiervan dien je een kopie op te sturen met daarbij een ID Selfe (een foto van jezelf met het identiteitsbewijs) naar BTCDirect. Zij controleren dan je aanvraag en hierna wordt je goedgekeurd. Dit proces neemt gemiddeld een uur tijd in beslag tijdens drukke perioden. Is het rustiger dan kan het sneller gaan. Na een identiteitsbewijs verificatie heb je een bestedingslimiet van € 1000 per dag. Als dit nog niet voldoende is en je wilt nog meer besteden dan dient er een strengere verificatie plaats te vinden. Hierbij wordt je woonadres geverifieerd en wordt er een korte videogesprek gevoerd. Bij dit gesprek wordt je identiteitsbewijs nogmaals live gecontroleerd. Na deze verificatie heb je een bestedingslimiet van tienduizend euro. Om het limiet nog hoger te zetten dient er contact opgenomen te worden met de helpdesk.

BTCDirect betrouwbaar en levering

Dit bedrijf draait al een aantal jaar mee en heeft een flinke naam opgebouwd in Nederland en Europa. Door snel een platform te bieden waar het mogelijk was om eenvoudig Bitcoins te kopen hadden zij een gat in de markt gevonden. Het is uiteraard een legitiem bedrijf, gevestigd in Nederland en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het bedrijf voldoet dus aan alle eisen die Nederland stelt om zakelijk te mogen opereren. Met de diensten die zij leveren hebben zij sinds 2013 al duizenden succesvolle Bitcoin transacties verricht en dus ook verkocht. Het is dus volledig veilig om je Bitcoins, Ethereum of Litecoins aan te schaffen via BTCDirect en er zijn vele klanten die jou voor zijn gegaan. Wij hebben voor deze klanten een speciaal onderdeel ingebouwd, zodat zij hun ervaringen van BTC Direct kunnen delen met anderen. Er zijn ook vele externe websites die BTCDirect ervaringen verzamelen en deze tonen aan de buitenwereld.

Mochten er problemen zijn of heb je gewoon vragen dan staat de klantenservice zeven dagen per week voor je klaar. De klantenservice is bereikbaar via vele verschillende kanalen en je krijgt naar onze eigen ervaringen dezelfde dag nog antwoord. Zelfs als het druk is!

Uitgebreid aanbod van Ethereum, Bitcoin en Litecoin

Snelle betaling en levering

Hoge voorraden en lage fees

55 van de 5 sterren (1 beoordeling)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Contactgegevens:
BTC DIRECT EUROPE B.V.
Van Schaeck Mathonsingel 6
6512 AP Nijmegen, Nederland

Vergelijkbaar:
Assortiment:
Limieten:
Tot € 100 geen verificatie
Tot € 1000 id verificatie
Tot € 10 000 cam verificatie
€ 10 000+ contact opnemen

2 juli 2017

Super bedrijf en denkt mee met zijn klanten door verschillende coins aan te bieden. Vele coins hier al gekocht en nooit geen problemen gehad.

Klaas

Vertel ons wat jij van BTC Direct vindt.