XRP stijgt 20% en Bitcoin 7%, SBF probeerde Chinese ambtenaren om te kopen

Last Updated on 29 november 2023 by CryptoTips.eu

Zoals we gisteren reeds meldden is de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een rechtszaak begonnen tegen Binance, het grootste crypto platform ter wereld. Het nieuws zet al enkele dagen een rem op de prijs van Bitcoin, en dit terwijl de grootste digitale munt in de dagen daarvoor te maken kreeg met winstname door korte termijn traders.

Analisten en cryptofans reageerden gelaten op het nieuws. Scott Melker vroeg zich ondertussen af of er eigenlijk nog een crypto-platform is waartegen de Amerikaanse autoriteiten geen rechtszaak begonnen zijn.

Advertentie.

Coinbase en Binance

Ongeveer twee weken nadat de Amerikaanse beurswaakhond SEC (Securities and Exchange Commission) een rechtszaak begon tegen Coinbase (het grootste amerikaanse cryptoplatform), is het nu dus de beurt aan de CFTC om een soortgelijke rechtszaak te beginnen tegen Binance, het grootste cryptoplatform ter wereld.

Vrijwel alle grote mediabedrijven (BBC, The Guardian, Bloomberg, etc.) ter wereld coverden het nieuws vrijwel ogenblikkelijk, wat de prijs van Bitcoin naar beneden duwde.

Support op $25,000

Changpeng Zhao, CEO van Binance, retweette zelf het artikel van Bloomberg wat hij heel er accuraat vond.

Ook tweette hij het cijfer 4, wat volgens de Financial Times erop wees dat hij zijn volgers de opdracht gaf om niet te letten op ‘fake news’ en ‘attacks’.

Analist Scott Melker, ofwel de Wolf of All Streets, die het CFTC nieuws besprak in een lange analyse, zei dat de Bitcoin prijs volgens hem nog steeds in een normale bandbreedte bewoog (met resistance op $28,600 en steun rond $25,000), ook al had het Binance nieuws voor wat FUD (fear, uncertainty and doubt) gezorgd.

XRP hoger

Een van de enige cryptomunten die het nog wel steeds erg goed doet is XRP, dat sinds een week aan een goede klim bezig is.

Dit omdat analisten denken dat de rechtszaak tussen de SEC en Ripple Labs, het bedrijf achter de cryptomunt XRP, op zijn einde loopt.

Indien dat gebeurt verwachten velen dat XRP zou doorstijgen naar zijn niveau van voor de XRP tegen SEC rechtszaak.

SBF rechtszaak

Ten laatste, al wie denkt dat de rechtszaak tussen Gwyneth Paltrow en een man uit Utah over een ski-ongeval het summum van gerechtsgevechten is, houd u vast voor wat komen gaat in de tweede helft van dit jaar als Sam Bankman-Fried eindelijk zal plaatsnemen in een rechtszaal. Hoe meer details er bijkomen, hoe grappiger het lijkt te worden. Gisteren raakte bekend dat FTX een slordige 40 miljoen dollar aan omkoopgeld besteedde teneinde enkele Chinese ambtenaren SFB toe te laten een goede 1 miljard dollar van zijn account, die bevroren werd door Beijing, af te halen. Als u weet dat ook Gisele Bundchen, Tom Brady en vele andere beroemdheden zullen verschijnen voor het gerecht in die zaak, beloven we nu al de rechtszaak van de eeuw.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]