Solana stijgt verder en Joe Biden kan Bitcoin doen crashen

Last Updated on 23 december 2023 by CryptoTips.eu

Solana, de zogenaamde ‘Ethereum-killer’, gaat als een wervelwind door de laatste maanden van het jaar. In de Verenigde Staten realiseren meer en meer analisten zich dat de regering van Joe Biden erg kritisch is over crypto, maar ondertussen wel een goede 5 miljard aan Bitcoin bezit.

Advertentie.

FTX

Solana werd de lieveling van de cryptowereld tijdens de bullmarkt van 2021 omdat het investeerders een visie van Ethereum tijdens de begindagen van crypto voorstelde, maar zonder de langzame en dure transacties. Het wordt daarom gezien als een echte ‘Ethereum-killer’, een moderne cryptomunt die ooit de rol van Ether kan overnemen.

Echter, na het faillissement van FTX vorig jaar verloor Solana 70% van zijn waarde in slechts twee dagen, aangezien één van de grootste investeerders Sam Bankman-Fried was. Nu blijkt dat het faillissement van FTX niet noodzakelijk het faillissement van Solana betekent, de prijs van Solana stijgt namelijk weer.

In de laatste maand ging de prijs van Solana alweer 60% hoger. Gisteren bereikte de munt bijna een prijs van 100 dollar.

5 miljard dollar

De regering van Democratisch president Joe Biden is niet echt een fan van Bitcoin. Via zijn spreekbuizen Janet Yellen (de Amerikaanse minister van Financieen) en Elizabeth Warren (de senator uit Massachusetts die in 2020 plaats maakte voor Biden zodat hij de nominatie van Bernie Sanders kon afsnoepen), laat de president te pas en te onpas horen dat Bitcoin en crypto enkel dient voor criminelen en gangsters.

Natuurlijk, de Amerikaanse kiezers weten wel beter. Crypto is enorm populair in de Verenigde Staten en jongeren handelen er via platformen als Coinbase en Robinhood telkens er een bull run is.

Daarom is het dan ook zo opmerkelijk dat de Amerikaanse regering telkens meer en meer Bitcoin vergaart. Ondertussen kan het Witte Huis al beschikken over verschillende Bitcoin wallets, alles samen voor een waarde van een goede 5 miljard dollar. Biden kan de munt dus doen crashen als hij dat wenst, maar houdt de crypto waarschijnlijk vast als een investering op de lange termijn.

Silk Road

Cryptofans grappen wel eens dat eigenlijk enkel Satoshi Nakamoto de prijs van Bitcoin zou kunnen doen crashen door opeens zijn Bitcoins (Satoshi hield de eerste 1.1 miljoen Bitcoin voor zichzelf) op de markt te gooien, maar eigenlijk vergeten ze dat Joe Biden dat ondertussen ook kan.

Deze week nog kreeg hij van een rechter in de Verenigde Staten te horen dat 69,000 Bitcoins, die in beslag waren genomen van de legendarische Silk Road website, vanaf nu toebehoren aan de Amerikaanse regering. Dat brengt de waarde van alle Bitcoins in het bezit van het Witte Huis ondertussen op 5 miljard dollar.

Als Biden volgend jaar opeens geld nodig heeft om zendtijd te kopen om de verkiezingen tegen Trump te beïnvloeden, dan mag je er zeker van zijn dat al die aversie tegen crypto van het Witte Huis snel vergeten zal zijn.

Als Bitcoin volgend jaar een nieuwe recordprijs bereikt door de halving in de lente van 2024, kan het dus nog heel interessant worden.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]