Pas op voor Trump memecoin scams

Last Updated on 11 augustus 2024 by CryptoTips.eu

Er zijn deze week reeds 2 gevallen van scams met zogenaamde Trump memecoins bekend, en naarmate de Amerikaanse presidentsverkiezing dichterbij komt, mag u er zeker van zijn dat dit niet de laatste zijn.

In beide gevallen werden Trump fans aangespoord om deze meestal erg goedkope cryptomunten aan te kopen. Vanaf het moment dat een groot aantal was aangekocht en de prijs op een all time high stond, stortte de prijs van die munt enkele uren later weer in. Een klassieke ‘pump en dump’ dus.

We zetten ze even op een rij zodat u weer waarop te letten de volgende keer.

Let op, niet alle Trump memecoins zijn scams. TREMP en MAGA bijvoorbeeld gaan al maanden mee en schoten hoger na de mislukte aanslag op de voormalige president (omdat zijn kansen op het presidentschap ook groter werden). Ook PEPE wordt door Trump aanhangers aangekocht.

Maar let toch maar op met sommige anderen.

Advertentie.

DJT

Eerder deze week crashte één van de bekendste Trump memecoins genaamd ‘DJT’ (wat staat voor Donald J trump) in een voorspelde rug pull, waarbij de wallet die zo’n 20% van alle originele tokens in bezit had, opeens tot verkopen overging en daarna de prijs instortte.

We berichtten hierover op donderdag.

Dit verhaal werd uitgebreid toegelicht in de Amerikaanse pers aangezien de oprichter van die munt ene Martin Shrkeli was, beter bekend als ‘Pharma Bro’, een veroordeelde crimineel.

Sindsdien hebben verschillende Amerikaanse investeerders in de munt verklaard dat ze via de rechtbank hun investering zullen proberen te recupereren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

RTR

Sinds Donald Trump de keynote speaker was op de Bitcoin 2024 conferentie in Nashville, zijn ook verschillende van zijn familieleden beginnen spreken over digitale munten. Zo stuurde zijn zoon Donald Trump Jr eerder deze week een bericht over een crypto project dat hij binnenkort zou beginnen, zonder de naam ervan te vernoemen.

Een dag later werd dan de ‘Restore the Republic’ (RTR) memecoin gelanceerd, die in de eerste uren niet echt veel leek te bewegen, totdat Ryan Fournier, de voorzitter van ‘Students for Trump’, beweerde dat RTR een officiële Trump munt was.

Opeens schoot de munt de hoogte in en de martkapitalisatie ervan was op het hoogste moment die dag zo’n 155 miljoen dollar. Net op dat moment verkocht de persoon die de munt had gecreëerd zo’n 50% van alle beschikbare coins waarna de prijs met 95% zakte.

Eric Trump een andere zoon van de voormalige president, tweette daarna dat RTR geen officiële munt was van de Trump campagne. Net zoals het vorige geval wordt ook deze zaak ongetwijfeld vervolgd met enkele rechtszaken door gedupeerden.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]