Coinbase ontpopt zich als winnaar van de Amerikaanse crypto oorlog

Last Updated on 29 november 2023 by CryptoTips.eu

Bitcoin ging afgelopen nacht alweer vlot boven de $38,000. Grote winnaars op de Amerikaanse beurzen daardoor waren niet alleen de Bitcoin mining bedrijven bedrijven, maar ook Coinbase, dat al meer dan 250% hoger ging dit jaar.

Nadat begin deze maand Sam Bankman-Fried, de oprichter van het ter ziele gegane FTX, werd veroordeeld, was het enkele weken daarna de beurt aan Binance dat een miljardenboete werd opgelegd. Ook Binance CEO Changpeng Zhao krijgt mogelijk nog een straf van de Amerikaanse autoriteiten. Hij werd alvast bevolen om het land niet te verlaten voor de uitspraak. Ook treedt hij af als voorzitter van Binance.us.

In dit alles lijkt het nu alsof Coinbase, het cryptoplatform van Brian Armstrong, de Amerikaanse crypto oorlog gewonnen heeft. Of is het te vroeg voor die conclusie?

Advertentie.

Coinbase, Binance en FTX

In april 2021 ging Coinbase publiek op de beurs van New York. Het was een hoogdag voor crypto. Bitcoin handelde aan $50,000 en de waarde van Coinbase werd meteen op $86 miljard dollar geschat. Beleggers gingen helemaal wild en het aandeel Coinbase handelde aan een waarde van meer dan 300 dollar.

Er waren op dat ogenblik drie grote spelers op de Amerikaanse markt: Coinbase, Binance en FTX.

2022 was heel wat minder goed. Eerst kwamen Luna en Terra in de problemen, en daarna vele andere digitale munten en bedrijven. In November 2022 stortte de wereld in voor al wie crypto investeringen had bij FTX. Sam Bankman-Fried werd niet veel later gearresteerd in de Bahamas en uitgeleverd aan het gerecht in de Verenigde Staten. Het aandeel van Coinbase stortte in en handelde voor $50.

2023 was dan weer een veel beter jaar voor crypto (tot nu toe). Bitcoin steeg meer dan 100% en handelt weer dicht tegen $40,000. Met ook volgend jaar nog de halving ziet de toekomst er alweer heel wat rooskleuriger uit voor Bitcoin, Ether en alle anderen.

Voor de drie grote crypto-platformen liep het anders. Binance kreeg een miljardenboete en CEO Changpeng Zhao diende af te treden. FTX oprichter Sam Bankman-Fried zit ondertussen nog steeds in de gevangenis, is ook al veroordeeld voor alle aanklachten en wacht op zijn strafmaat. De enige die blijkbaar zonder kleerscheuren uit dit alles komt is Coinbase.

YouTube video

In een interview met CNBC deze week, zei Coinbase CEO Brian Armstrong daarover:

“De actie tegen Binance stelt ons in staat om de bladzijde om te slaan en hopelijk dat hoofdstuk van de cryptogeschiedenis af te sluiten.”

“Er zijn veel cryptobedrijven die helpen de crypto-economie op te bouwen en ons financiële systeem wereldwijd te veranderen. Maar velen van hen zijn nog steeds kleine startups. Ik denk dat duidelijkheid in de regelgeving zal helpen meer investeringen binnen te halen, vooral van institutionele bedrijven.”

Coinbase’s aandeel is voor beleggers alvast de winnaar van de Amerikaanse crypto-oorlog en handelt ondertussen weer voor meer dan $120.

askarimullin / Depositphotos.com


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]