ChainLink’s Oracles worden grote DeFi speler

Last Updated on 14 juni 2020 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

DeFi of ook wel Decentralized Finance heeft grote potentie voor de crypto markt. Dankzij het DeFi protocol zou je hypothetisch een hele leningsindustrie kunnen opzetten en de oude financiële instellingen zoals klassieke banken omver kunnen blazen.

Waar iedereen verwachtte dat het Ethereum netwerk de DeFi markt zou domineren, blijkt ondertussen ook Chainlink een groot deel van de markt in te palmen.

Advertentie.

DeFi en Ethereum

De reden dat iedereen bij DeFi onmiddellijk denkt aan Ethereum is logisch. DeFi staat voor Decentralized Finance en zijn financiële diensten die transparant, gedecentraliseerd en betrouwbaar zijn. Gedecentraliseerde blockchain technologie wordt gebruikt om de huidige financiële dienstverlening te verbeteren.

Het wordt gebruikt om bijvoorbeeld leningen of verzekeringen af te sluiten en om te investeren. Het komt erop neer dat DeFi een revolutie wil ontketenen in de wereld van financiën door diensten aan te bieden op een blockchain platform die normaal gezien enkel door een klassieke bankinstelling worden gedaan.

Vitalik Buterin, de uitvinder van het Ethereum platform was de eerste die over DeFi sprak in de media en de eerste die reageerde toen diezelfde media niet echt goed leek te snappen waarover het ging. Zo had Mashable, het Amerikaanse magazine had DeFi beschreven alsof het een klassieke banklening betrof, maar dan wel ééntje die je op het internet kon afsluiten. Vitalik was niet akkoord.

Chainlink’s Oracles worden de industriestandaard

Echter, de laatste tijd kwam DeFi meer en meer in het nieuws doordat hackers manieren hadden gevonden om het Ethereum netwerk leeg te roven van alle verhandelde crypto tijdens projecten en Vitalik’s netwerk leek niet meer al te betrouwbaar.

Altcoins werkten gewoon rustig door en vooral Chainlink ging met DeFi aan de slag. Dat werd zo succesvol dat de Oracles van Chainlink de industrie-standaard zijn geworden voor de gehele DeFi sector. Het laatste project samen met Kyber Network is ook weer heel veelbelovend.

Chainlink Oracles worden zo toegepast onder de DeFi-protocollen, waarbij het Kyber Network (KNC) automatisch de externe prijsdata integreert op zijn KyberSwap exchange dienst.

KyberSwap is het derde DeFi-platform dat de externe prijsgegevens van Chainlink deze maand integreert, wat de toenemende dominantie van Chainlink op deze nichemarkt aangeeft.

Chainlink, gelanceerd in september 2017, is onlangs ook toegevoegd aan het door de Winklevoss tweeling opgerichte Gemini-platform en kan dus ook in de VS massaal verhandeld worden. Uiteraard kan je ook Chainlink kopen bij Nederlandse exchanges.