Bitcoin rekent op Japanse centrale bank voor stabiliteit, Trump memecoin crasht 90%, XRP gaat vlot hoger na SEC uitspraak

Last Updated on 8 augustus 2024 by CryptoTips.eu

Bitcoin stabiliseerde dankzij commentaar van Shinichi Uchida, directeur van de Japanse Centrale Bank. Die zei dat zijn instelling er alles aan zou doen om de rust op de Japanse beurs te laten terugkeren. Dit hielp vooral Aziatische beleggers die blijkbaar ook terugkeerden op cryptomarkten.

Beurzen en crypto wachten nu op gelijkaardige commentaren van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, om weer de weg hoger te vinden.

XRP ging ook vlot hoger na een boete van $125 miljoen dollar van de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Het bestuur van Ripple Labs, het bedrijf achter de digitale munt XRP, dacht aan een boete van 1 miljard dollar of zo, en dan is $125 miljoen wel ok.

Bij de memecoins zagen we een opvallende ‘aangekondigde’ crash deze week, namelijk die van het DJT token (Donald J Trump) opgericht door ‘pharma bro’ Martin Shkreli.

Advertentie.

Pharma Bro

In juni van dit jaar, toen het er nog naar uitzag dat Donald Trump het zou opnemen tegen Joe Biden in de Amerikaanse presidentsverkiezingen en die ook zou winnen, waren ‘politifi’ memecoins een grote rage. Munten als Pepe, Maga, Boden en anderen gingen snel hoger.

Rond het einde van die maand juni werd toen opeens een nieuwe munt voorgesteld genaamd ‘DJT’, wat staat voor Donald J. Trump.

Amerikaanse media kwam erachter dat die toebehoorde aan Martin Shkreli. Ook wij waarschuwden lezers voor DJT en noemden het toen al een mogelijke ‘pump en dump’.

Shkreli, een veroordeeld crimineel die wereldberoemd werd in 2015 toen hij de prijs van een levensreddend medicijn voor vele Amerikanen de hoogte injoeg met een prijsstijging van 5,000% nadat hij de maker van het medicijn overnam met zijn investeringsfonds, werd onmiddellijk overstelpt met vragen door de pers over dit nieuwe project.

Hij beweerde dat Baron Trump, zoon van Donald, had meegeholpen aan de nieuwe digitale munt, maar daar werd nooit bewijs voor gevonden.

Op dinsdag 6 augustus werd opeens een heel groot deel van alle beschikbare munten verkocht waarna DJT 90% lager ging. Velen hebben sindsdien Shkreli van een ‘rug pull’ beschuldigd, maar natuurlijk ontkent deze dat.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]