Ampleforth stijgt met 72% na een flinke drop – Is dit de ultieme stablecoin?

Last Updated on 1 augustus 2020 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Wie vandaag naar de crypto top 100 kijkt, ziet dat niet enkel de top 20 in grote getale is gestegen, maar dat één munt in de top 100 er met kop en schouders bovenuit steekt wat betreft groei. De vrij nieuwe munt Ampleforth token stijgt met maar liefst 72% vandaag en de marktkapitalisatie klom met 5,000% in één maand tijd. Maar wat is het precies?

Advertentie.

Elastische munt dankzij DeFi

Een van de grootste trends op de Ethereum blockchain en één van de grootste sterren van de nieuwe markt van Decentralized Finance (DeFi) van de afgelopen weken was echt wel Ampleforth.

Alhoewel iedereen het heeft over de fenomenale prijsstijging van Chainlink, Cardano en VeChain in het altseason van de laatste weken, is het vooral de groei van Ampleforth’s marktkapitalisatie die tot de verbeelding spreekt. In één maand tijd is die met maar liefst 5,000% hoger gegaan. Zet daartegenover de groei van Chainlink, Cardano en VeChain en het lijkt peanuts natuurlijk.

Maar wat is het nu juist en waarom is het geen pump en dump of een Ponzi Scheme? Ampleforth is een elastische token, een nieuwe vorm van een stablecoin.

Ultieme Stablecoin

AMPL is zowat de ultieme stablecoin munt (of dat is tenminste het uiteindelijke doel) en wil dus de rol van Tether overnemen. Het doel van Ampleforth is om dagelijks $ 1 te zijn. Het noemt zichzelf een elastisch aanbodprotocol. Het is een gedecentraliseerd waardeprotocol voor het creëren van eerlijk, onafhankelijk geld.

Het doet dit door het aanbod algoritmisch uit te breiden en te contracteren onder houders van de munt op basis van de vraag. Elke dag op 1 bepaald uur wordt de prijs opnieuw bepaald. Als de prijs van de token bijvoorbeeld $ 1,06 bedraagt, wordt er een positieve rebase uitgevoerd. Hierbij wordt de wallet van elke houder automatisch verhoogd met meer Ampleforth. Verhogen van het aanbod om de prijs zo te verlagen tot een dollar waarna het opnieuw begint.

Je moet er wel stalen zenuwen voor hebben natuurlijk want de prijsschommelingen lopen in de tientallen procenten per dag.

Grote boost voor Ethereum

Natuurlijk, gezien de volatiliteit van de dollar en de groei van Ethereum, op wiens blockchain Ampleforth draait, is de groei van de munt zijn marktkapitalisatie echt wel spectaculair.

Verder denken vele investeerders al dat de groei van Ampleforth alleen goed nieuws is voor Ethereum. Niet enkel bewijst de blockchain van Vitalik Buterin op die manier dat het een basis kan zijn voor andere munten, ook doet het de markt van DeFi verder groeien. Met Ethereum 2.0 dat er binnenkort aan komt is dit natuurlijk enkel goed nieuws.