Skip to content
 1. Kennisbank
 2. Beveiliging
 3. Hoe beveilig je een account bij een broker/exchange?

Hoe beveilig je een account bij een broker/exchange?

Veel criminelen zijn uit op jouw cryptocurrency en je moet het ze niet té makkelijk maken om toegang te krijgen tot je account(s). Bij een cryptocurrency broker of een exchange ben je altijd afhankelijk van de beveiliging van het bedrijf zelf. Er bestaat altijd een kans dat een broker of exchange gehacked wordt of failliet gaat. Zo is Binance ooit gehacked, maar ook BitHumb en DragonEx. In dat geval kan je er als gebruiker weinig aan doen. Maar via onderstaande beveiligingstips maak je het criminelen erg moeilijk om je account binnen te dringen.

Stappenplan beveiliging van je account

Een goede beveiliging begint bij jezelf. Door de volgende acties te ondernemen maak je het criminelen moeilijker om tegoeden van je account te stelen. Over het algemeen pakken criminelen enkel makkelijke prooien.

 1. Regel 1 is dan ook om zo veel mogelijk cryptocurrency in eigen beheer te bewaren. Laat alleen crypto bij een exchange staan, waarmee je daadwerkelijk gaat handelen. De rest verstuur je naar de hardware wallet, zoals de Nano Ledger X. Er bestaat ook een gratis alternatief, zoals Exodus.
 2. Gebruik een sterk en uniek wachtwoord. Gebruik hiervoor minimaal 14 tekens en maak ook gebruik van cijfers, symbolen en hoofdletters. Zorg ervoor dat je het wachtwoord nergens anders voor gebruikt.
 3. Schakel altijd 2 factor authenticatie in. Alle brokers en exchanges ondersteunen deze functionaliteit. Maak gebruik van 2 factor authenticatie via de Google Authenticator app (of een andere variant hiervan). 2 factor authenticatie via SMS of e-mail worden niet aangeraden.
 4. Gebruik een uniek e-mailadres voor elk account dat je registreert. Gmail maakt dit enorm makkelijk. Door punten (.) of een plusje (+) toe te voegen kan je een uniek e-mailadres creëren. Alle berichten in onderstaand voorbeeld komen aan in dezelfde mailbox:
  1. [email protected]
  2. [email protected]
  3. [email protected]
  4. [email protected]
 5. Een andere manier om je adres uniek te maken is door een plusje toe te voegen. [email protected] gaat naar hetzelfde e-mailadres. Deze methodes zorgen ervoor dat de hacker moeite moet doen om ook je gebruikersnaam goed te kunnen raden.
 6. Voeg een anti-phishing code toe en vertrouw alleen berichten met deze code. Log nooit in via een knop in een e-mailbericht.
 7. Sla alle brokers en exchanges op in je favorieten. Gebruik nooit een zoekmachine om naar de broker of exchange toe te gaan.

Deze tips zullen je helpen om het een stuk moeilijker te maken voor criminelen om je account over te nemen. Criminelen worden steeds slimmer en bedenken nieuwe trucjes om je tegoeden te stelen. Dus pas goed op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *