Redenen om in Zilliqa (ZIL) te investeren

Last Updated on 15 september 2023 by CryptoTips.eu

Zilliqa (ZIL) is een van de meeste recente cryptovaluta die de weg heeft gevonden naar handelaren over de wereld. Het werd geïntroduceerd op 25 januari 2018, toen de hele markt in puin lag vanwege de sterke daling van Bitcoin. Het is nu een feit dat Bitcoin de grootste cryptovaluta is die er op dit moment bestaat in termen van marktkapitalisatie en prijs.

Ondanks deze twee feitelijkheden maakte het debacle in januari 2018 deze munt vatbaar voor volatiliteit en allerhande veiligheidsbedreigingen waardoor er aanzienlijke twijfel ontstond in de hoofden van crypto-handelaars. Onder deze omstandigheden is het voor elke cryptovaluta moeilijk om vorderingen te maken als nieuw geïntroduceerde munt. Maar Zilliqa maakte dit ogenschijnlijk onmogelijke mogelijk door middel van zijn eigen functies.

Ook investeren in Zilliqa?

ZIL bij Bitcoin Meester

Gemakkelijk Zilliqa en 100+ andere cryptovaluta’s kopen met iDEAL. Speciaal voor beginners en Nederlandse ondersteuning.

Zilliqa kopen bij Bitvavo

Zilliqa en andere cryptovaluta’s kopen met iDEAL. Speciaal voor beginners en Nederlandse ondersteuning.

Zilliqa traden bij Binance

Zilliqa en honderden andere cryptovaluta’s traden tegen zeer lage fee. Nu met 50% korting op de fees!

Zilliqa werd geïntroduceerd als de eerste openbare blockchain ter wereld met een hoge transactiesnelheid, al dan niet de hoogste, en begon zijn entree te maken direct na de succesvolle ICO-token verkoop. Deze unieke functie, samen door meerdere anderen, heeft de munt geholpen om aandacht te trekken van een aanzienlijk aantal handelaren. Als gevolg hiervan is er tot nu toe geen grote achteruitgang geweest in de koers en de marktkapitalisatie van deze valuta. Zilliqa heeft een lovenswaardige positie weten te veroveren op de CoinMarketCap die veel potentiële grote namen omverwerpt. Zilliqa Sharding, een van de meest recentelijk geïmplementeerde processen van Zilliqa, wordt samen met andere lovenswaardige prestaties in dit artikel besproken om te benadrukken waarom het vasthouden aan deze munt dit jaar een verstandige beslissing zou zijn.

Het Zilliqa Sharding Proces

In Database Management Systemen verwijst Sharding naar een techniek voor het horizontaal partitioneren van verschillende gegevens naar een database of zoekmachine. Op deze manier worden de fragmenten van een enkel gegeven op verschillende locaties opgeslagen, wat de veiligheid garandeert in geval van incidenten zoals hacking. In het geval van blockchain technologie verwijst Sharding naar een simpel maar doeltreffend proces waar mining wordt gefragmenteerd in meerdere kleine delen die “shards” (scherven) genoemd worden. Het is een verplichte benadering om de schaalbaarheid van een blockchain protocol te vergroten.

Ethereum was de eerste cryptovaluta die een poging deed het shardingproces in blockchain door te voeren om zich te ontdoen van schadelijke nodes en de het makkelijker te maken om het consensusalgoritme te construeren. De willekeurigheid van deze mining-“shards” heeft echter een communicatieprobleem tot gevolg. Het ontwikkelteam van Zilliqa heeft dit probleem kunnen oplossen door een systeem te ontwerpen waarbij alle shards simultaan zouden werken. De Sharding-aanpak gekozen door het Zilliqa team stelt ze in staat om een kopie te op te halen van de huidige staat van iedere node. De voordelen die Zilliqa Sharding biedt zijn onder meer:

  • Bij sharding worden nodes onderverdeeld in shards. Wanneer het aantal nodes toeneemt, neemt het aantal shards evenredig toe om plaats te bieden aan nieuwe nodes in het systeem. Als gevolg hiervan, blijft het netwerkverkeer altijd vrij van elke vorm van ophoping en stagnatie.
  • Vanwege deze goede doorstroom biedt de blockchain van deze cryptovaluta een compleet schaalbaar en snel transactiesysteem dat niet alleen tijd van handelaren bespaart, maar ook bezuinigd op onnodige verspilling van elektriciteit en uitgaven.
  • Sharding maakt deze cryptovaluta veiliger. Omdat de mining plaatsvindt in verschillende fragmenten verspreid over verschillende locaties wordt het bijna onmogelijk voor cybercriminelen om belangrijke gegevens of valutatokens vanaf dit platform te hacken.

Ook investeren in Zilliqa?

ZIL bij Bitcoin Meester

Gemakkelijk Zilliqa en 100+ andere cryptovaluta’s kopen met iDEAL. Speciaal voor beginners en Nederlandse ondersteuning.

Zilliqa kopen bij Bitvavo

Zilliqa en andere cryptovaluta’s kopen met iDEAL. Speciaal voor beginners en Nederlandse ondersteuning.

Zilliqa traden bij Binance

Zilliqa en honderden andere cryptovaluta’s traden tegen zeer lage fee. Nu met 50% korting op de fees!

Zilliqa partnerschappen en samenwerkingen

Zilliqa is dit jaar verschillende partnerschappen aangegaan om de token verhandeling en populariteit onder de crypto-handelaren te vergroten. Gedurende de laatste maand van dit jaar is Zilliqa samenwerkingen aangegaan met twee andere grote cryptovaluta: Bluzelle (BLZ) en Genaro Network. Beide valuta bieden hun steun aan Zilliqa als een gedeelde leverancier van backend-opslag. Zodoende kunnen dApp-ontwikkelaars nu een opslagaanbieder van hun eigen voorkeur kiezen, met de API (Application Program Interface) ondersteuning van Genaro Network en Bluzelle.

Belangrijke gebeurtenissen

Het ontwikkelteam van Zilliqa is extreem druk geweest deze maand. Ze hebben reeds verschillende cryptovaluta bijeenkomsten bijgewoond zoals de World Digital Asset Summit in Singapore, Bloxpo meet-up in Stockholm, en nog vele andere. Met deze evenementen zouden meer handelaren deze ingenieuze munt tegen moeten komen en de mogelijkheden van de munt uiteindelijk zijn populariteit vergroten.

Conclusie

Zilliqa beschikt over een van de meest efficiënte ontwikkelteams in de cryptowereld en maakt voortdurend nieuwe verbeteringen voor de bezitters van Zilliqa. Volgens het laatste voortgangsrapport hebben ze hun testnet-implementatiesysteem verbeterd en hebben ze belangrijke wijzigingen aangebracht in hun hoofdprotocol. Deze cryptomunt heeft binnen enkele maanden een positie behaald in de top dertig valuta’s! Daarom kan, afgaande op deze trend, worden geconcludeerd dat houders van Zilliqa hoopvol kunnen zijn.