Skip to content

Bluzelle kopen (BLZ) Waar kun je veilig Bluzelle kopen?

Bluzelle (BLZ) LogoBluzelle (BLZ) is een handige tool waarmee jij jouw data gemakkelijk online op kan slaan. Je kan het gebruiken om allerlei verschillende bestanden op te slaan zoals CV’s, documenten en nog meer. Het bedrijf wil ervoor zorgen dat alle verbonden apparaten in de toekomst soepel kunnen draaien en dat data veilig opgeslagen kan worden zonder dat het makkelijk te stelen is. Gedecentraliseerd data opslaan op verschillende computers gewoon bij mensen thuis. In dit artikel gaan we je meer vertellen over Bluzelle en gaan we bespreken of Bluzelle kopen een verstandig plan is.

Waar kan ik online Bluzelle kopen?

Bluzelle met iDEAL kopen is op dit moment nog niet mogelijk, waardoor de enige optie om deze token aan je portfolio toe te voegen is door deze te traden op een internationale exchange. Wij verwachten dat Bitvavo of Bitcoin Meester deze token in de toekomst het assortiment zal toevoegen. Zodra dit het geval is zal dit bedrijf in het overzicht hieronder toegevoegd worden. Bekijk hieronder alle betrouwbare leveranciers.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

1. Bitvavo

Bitvavo reviews trustpilot

Max. 0.25% taker fee / 0.15% maker fee
200+ crypto's met iDEAL, Bancontact en PayPal
DNB Registratie

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

2. Bybit

Bybit Twitter followers

Maximaal 0.10% spot trading fees
800+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
Fondsen beheer via SATOS met DNB registratie

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.

Coinmerce Exchange

3. Coinmerce

Coinmerce reviews trustpilot

0.50% via app / max. 0.20% via exchange
350+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
DNB registratie

🎁 Tijdelijk €5 BTC en €5 ETH gratis na KYC.

Wij tonen op CryptoTips.eu alleen bekende bedrijven binnen de cryptocurrency wereld. Deze bedrijven verwerken dagelijks duizenden transacties en wordt door duizenden gebruikers gebruikt. Bekijk onze reviews van verschillende brokers en exchanges voor meer informatie en om te kijken welke bedrijven het beste bij jou past. Investeer nooit meer geld dan je kunt missen in cryptocurrency. Het blijft een risicovolle investering, waarbij de waarde kan stijgen of dalen.

Mocht je er niet helemaal uit komen of als je nog vragen hebt, schroom dan niet om een reactie achter te laten. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Uiteraard is het ook mogelijk om via de mail contact met ons op te nemen.

Snelle navigatie:

Waar kan ik online Bluzelle kopen?
Hoe BLZ kopen bij Binance? Stap voor stap handleiding
Wat is Bluzelle?
Het Bluzelle netwerk
Het team
Samenwerkingen
Gebruik in de praktijk
Bluzelle wallet

Hoe BLZ kopen bij Binance? Stap voor stap handleiding

Bekijk hieronder een korte handleiding hoe Bluzelle kunt verhandelen op een exchange. Een volledige uitleg vind je in onze Hoe werkt Binance handleiding.

 1. Maak een account aan op de officiële Binance.com website
 2. Log in en ga rechtsboven naar Funds en klik op Deposits
 3. Maak Bitcoin of Ethereum over naar je Binance wallet
 4. Ga linksboven in het Binance portaal naar Exchange en klik vervolgens op Basic
 5. Zoek rechts in het zoekveld op BLZ. Als je Ethereum hebt overgemaakt klik dan eerst op ETH in het geel.
 6. Aan de onderkant van de pagina zie je Buy BLZ staanBij Binance Bluzelle kopen of verkopen
 7. Klik op Market om de huidige marktprijs te selecteren en vul bij Amount in hoeveel Bluzelle je wilt kopen
 8. Klik op Buy BLZ om je aankoop af te ronden
 9. Bekijk de volledig handleiding hier: Hoe werkt Binance?

Na aankoop worden de Bluzelle tokens automatisch aan je Binance wallet toegevoegd.

Wat is Bluzelle?

Bluzelle (BLZ) LogoBluzelle (BLZ) is een online database waar jij al jouw bestanden op een veilige manier kan opslaan. Je kan hier allemaal verschillende bestanden in opslaan zoals documenten en verslagen. Omdat het een online database is kan je deze bestanden op ieder apparaat openen dat verbonden is met het internet. De bestanden zitten verborgen achter een encryptiesleutel, zodat je alleen bij je bestanden kan via jouw account. Dit maakt de database extra veilig tegen hackers en hierom hoef jij je geen zorgen te maken dat bestanden met belangrijke informatie terecht komen bij de verkeerde mensen zoals hackers die jou later met deze info kunnen chanteren.

Een andere pré die Bluzelle heeft over andere online databases is dat Bluzelle gehost wordt door verschillende mensen die hun computer openstellen voor Bluzelle. De voordelen hiervan zijn dat jouw informatie niet in één keer verdwijnt als de eigenaar van de online database de complete database in één keer verwijdert. Het is aan alle mensen die Bluzelle hosten om de database op te zeggen. Het andere voordeel hiervan is dat er niet één eigenaar is die alle regels kan maken voor Bluzelle. Alle hosts kunnen verschillende regels opstellen en regels kunnen variëren per situatie. Zo kan je altijd een host vinden die het beste past bij jouw bestanden. Je hoeft Bluzelle niet alleen te gebruiken om bestanden op te slaan maar je kan ook jouw computer openstellen om bestanden op te slaan. Hiermee kan je extra geld verdienen in de vorm van cryptocurrency. De uitbetaalde prijs is afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van de bestanden die er op jouw computer worden opgeslagen.

Gedecentraliseerde database oplossing

Bluzelle is een gedecentraliseerde database oplossing voor gedecentraliseerde applicaties (Dapps). Waar bij de normale cloudoplossing vaak de data op een centraal punt wordt bewaard, wordt het bij dit project over zoveel mogelijk computers (producers) verspreidt. De producers zijn mensen over de hele wereld die een gedeelte van hun computer afstaan voor het netwerk van Bluzelle zoals een stukje van het CPU, geheugen, harde schijf of netwerkverbinding. Een groep van deze mensen in dezelfde omgeving worden swarms genoemd. Dit is een klein netwerk van een groep mensen die met elkaar verbonden zijn, waarvan de resources gebruikt kunnen worden.

Het Bluzelle Database Model

De goede eigenschappen van Bluzelle op een rij

 • Data wordt bewaard op een gedecentraliseerde manier
 • Een gedecentraliseerde database over de hele wereld waardoor niet een iemand overal bij kan.
 • De focus op databases in plaats van bestanden, waardoor de service waarschijnlijk veel sneller is dan andere vergelijkbare services.
 • Data wordt voorzien van goede encryptie

Bluzelle wil het beste van de data economie koppelen aan de cryptocurrency wereld. Dit willen ze doen door iedereen die een gedeelte zijn of haar computer ter beschikking wil stellen te belonen met de cryptocurrency BLZ, de eigen token.

Aantal technologieën die er bij Bluzelle uitspringen

 • Swarms: Een groep van computers die samen een soort netwerk vormen voor het netwerk van BLZ. Deze groepen staan allemaal hun eigen gedeelte van de computer af, variërend van RAM geheugen tot hardeschijfruimte. Dit wordt gedaan over de hele wereld waardoor het volledig gedecentraliseerd is.
 • Bluzelle maakt gebruik van een algoritme dat kan zorgen voor oneindige schaalbaarheid wat betekent dat het niet uitmaakt hoeveel vraag er is naar de service van Bluzelle. De effectiviteit en de snelheid van de service blijft hetzelfde. Natuurlijk moeten hiervoor wel veel mensen meewerken en het gaan gebruiken.

Wat dit project zo bijzonder maakt is dat inspeelt op het idee dat blockchain het nieuwe internet is en hiervoor een oplossing bedenkt voor hoe alle data straks opgeslagen kan worden. Door dit grote netwerk van dataservers te creëren kun je straks overal snel en veilig bij je gegevens en wordt het veilig en gedecentraliseerd bewaard.

Het Bluzelle netwerk

Het Bluzelle netwerk wordt gehost via allemaal verschillende apparaten over de hele wereld. Je kan je bestanden vanaf iedere plek met internet op de wereld openen, maar de download en upload tijd kunnen wel variëren. Natuurlijk zijn dingen zoals de kwaliteit van je eigen internet van toepassing, maar de plaats van de host is nog belangrijker. Hierom is het altijd slim om een host te nemen die in de buurt zit van je bedrijf, huis of vestiging. Dit zorgt voor de beste download en upload tijden. Gelukkig heeft Bluzelle zoveel hosts dat er altijd wel één dichtbij genoeg is onafhankelijk van waar je bent.

Bluzelle is op social media erg betrokken en laat veel marketingactiviteiten zien. Ook geven ze op de website aan dat je rechtstreeks in contact kan komen met het team door gebruik te maken via social media. Er wordt altijd snel gereageerd en de community is actief betrokken bij de ontwikkeling van Bluzelle. Ook worden nieuwe ontwikkelingen via deze media worden gemeldt.

Het team

Bluzelle is opgericht door Pabel Bains. Pavel is een ondernemer en investeerder. Hij houdt zich vooral bezig met investeren in technologie. Naast CEO zijn van Bluzelle heeft hij ook geïnvesteerd in Bench Accounting en een Virtual Reality startup genaamd VR Chat. Tot slot heeft Pavel ook geholpen bij het opzetten van het bedrijf Storypanda wat van toepassing is geweest bij het laten groeien van andere bedrijven zoals Warner Bros, Peanuts, Dreamworks en nog meer.

Bluzelle Team

Het team bestaat uit 10 leden, naast  Pabel Bains ook nog uit een CTO, vier senior ontwikkelaars en marketingpersoneel. Naast dit vaste team heeft het team ook nog adviseurs voor verschillende bedrijfsonderdelen. De teamleden hebben allemaal ruime ervaring in hun vakgebied en zijn allemaal actief betrokken bij meerdere blockchain projecten en cryptocurrencies.

Samenwerkingen

Samenwerkingen die Bluzelle op dit moment heeft zijn voornamelijk financiële bedrijven die met financieel belang betrokken zijn bij dit project. Namen die hiermee naar voren komen zijn: Global Brain Corporation, True Global Venture en Lun Partners. Deze bedrijven dragen financieel bij aan Bluzelle om de groei van het bedrijf te stimuleren, zodat ze hier later weer wat uit kunnen halen. Veel van deze bedrijven hebben ook financieel belang in andere cryptocurrencies.

Gebruik in de praktijk

Bluzelle heeft een groot aantal voordelen op andere online databases als het gaat om gebruik in de praktijk. Zoals al eerder genoemd zijn de databaes niet van één iemand, maar van iedereen die het host dus kan iedereen zijn eigen regels opzetten en kan het niet in één keer worden opgedoekt. Een ander enorm voordeel is dat je alleen maar hoeft te betalen voor de services wanneer je het gebruikt. Je hoeft niet te betalen voor de tijd dat bestanden opgeslagen zijn. Alleen als je de bestanden wil openen, als je bestanden wil downloaden of als je bestanden wil opslaan in één van de omgevingen. Je kan je bestanden jaren lang op een veilige database opslaan en je hoeft er nooit iets voor te betalen als je ze een tijdje niet nodig hebt. Ook maak je gebruik van cryptomunten bij iedere betaling die je doet. Dit zorgt ervoor dat mensen niet achter je gegevens kunnen komen als jij een betaling doet.

Gebruik als producer of als consument

Je kunt bluzelle op twee manieren gebruiken namelijk als producer en als consument. Als producer kun je er voor kiezen welke hardware je beschikbaar wilt stellen aan het project en hoeveel je ervan wilt afstaan. Door dit te doen kan het platform bijvoorbeeld data toevoegen aan het door jou beschikbaar gestelde stukje harde schijf, gebruik maken van de rekenkracht van jouw CPU of gebruik maken je RAM geheugen.

Als producer krijg jij voor alles wat jij beschikbaar stelt een vergoeding en kun je zo passief geld verdienen met je computer of netwerk. Aan de andere kant is er de consument.

Wanneer jij het platform wil gaan gebruiken als consument werkt Bluzelle als een cloudopslag zoals je dat nu gewend bent van Google Drive of Dropbox. Alleen is het grote verschil dat jouw data verspreid wordt over de hele wereld ( volledig beveiligd uiteraard) en wanneer jij je gegevens vervolgens opvraagt geeft Bluzelle een opdracht geeft om de data met jou kenmerken terug te zoeken. Hier merk jij als consument niks van omdat het razendsnel gaat en jij vrijwel direct bij je gegevens kan wanneer je ingelogd bent.

Consumers zijn tot nu toe ontwikkelaars van Dapps (decentralized apps). Om data te bewaren voor het bouwen van een gedecentraliseerde applicatie. Om gebruik te maken van de services als consument moet je betalen met de token van Bluzelle namelijk BLZ Tokens. De infrastructuur van Bluzelle werkt op een eigen blockchain en maakt gebruik van BNT tokens.

Waarom BLZ en BNT?

BLZ zijn ERC-20 tokens die gebruikt kunnen worden op exchanges om te verhandelen. Dit is niet mogelijk met de BNT Token van de Bluzelle blockchain zelf. Deze wordt alleen gebruikt voor het platform zelf als betaalmiddel. Als je gebruik gaat maken van het Bluzelle netwerk kun jij je BLZ tokens inruilen voor BNT tokens, zodat je kunt betalen op het platform. Met BLZ kun je niet betalen op het platform.

Bluzelle Wallet

Als je Bluzelle gebruikt moet je gebruik maken van Bluzelle tokens, die je weer om kan zetten naar BNT tokens. Bluzelle tokens zijn online cryptomunten, waarmee je op een veilige en anonieme manier kan betalen. Dit zorgt ervoor dat mensen niet zomaar achter je naam, adres, wachtwoorden kunnen komen. Hiermee kan je dus niet snel gehackt worden en zal je ook niet snel reclame telefoontjes krijgen.

Hardware Wallet

De Bluzelle-token is een ERC20 token en wordt dus ondersteund door Ledger.

Dit is de veiligste methode om je cryptocurrencies op te slaan. De Nano Ledger S bestel je via de officiële website. Wij raden je aan om nooit via een reseller of via een marktplaats (Ebay, Marktplaats, Amazon etc.) je Ledger aan te schaffen.

Desktop wallet

Er is (nog) geen officiële desktop wallet beschikbaar.

Online wallet

BLZ kan online opgeslagen worden in een MyEtherWallet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *