Skip to content

Zilliqa kopen (ZIL) Waar kun je veilig Zilliqa kopen?

Zilliqa (ZIL) LogoEr wordt gezegd dat Zilliqa (ZIL) de eerste blockchain is die het echt begrijpt. Deze nieuwe blockchain is de eerste die echt schaabaar is en maakt gebruik van een nieuwe technologie zonder gebruik te maken van bijvoorbeeld een sidechain. Ze hebben zelfs een recordaantal transacties van bijna 1400 transacties per seconde doorgevoerd. In dit artikel lees je meer over dit project en gaan kun je bepalen of Zilliqa kopen een verstandig plan is.

Waar kan ik online Zilliqa kopen?

De ZIL-token is via verschillende kanalen verkrijgbaar. Zo kun je Zilliqa met iDEAL kopen bij een Nederlandse broker of kun je de ZIL token verhandelen op een internationale exchange. Bekijk hieronder alle betrouwbare leveranciers.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

1. Bitvavo

Bitvavo reviews trustpilot

Max. 0.25% taker fee / 0.15% maker fee
200+ crypto's met iDEAL, Bancontact en PayPal
DNB Registratie

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

2. Bybit

Bybit Twitter followers

Maximaal 0.10% spot trading fees
800+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
Fondsen beheer via SATOS met DNB registratie

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.

Coinmerce Exchange

3. Coinmerce

Coinmerce reviews trustpilot

0.50% via app / max. 0.20% via exchange
350+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
DNB registratie

🎁 Tijdelijk €5 BTC en €5 ETH gratis na KYC.

Wij tonen op CryptoTips.eu alleen bekende bedrijven binnen de cryptocurrency wereld. Deze bedrijven verwerken dagelijks duizenden transacties en wordt door duizenden gebruikers gebruikt. Bekijk onze reviews van verschillende brokers en exchanges voor meer informatie en om te kijken welke bedrijven het beste bij jou past. Investeer nooit meer geld dan je kunt missen in cryptocurrency. Het blijft een risicovolle investering, waarbij de waarde kan stijgen of dalen.

Indien andere brokers of exchanges de ZIL token ondersteunen zullen wij het overzicht bijwerken, zodat jij altijd een complete lijst met aanbieders hebt. Het voordeel van een broker is dat je gemakkelijk kunt betalen, het systeem erg gebruiksvriendelijk is en dat je Nederlandse ondersteuning krijgt. Het voordeel van een exchange is dat je in de meeste gevallen minder fee betaalt.

Mocht je er niet helemaal uit komen of als je nog vragen hebt, schroom dan niet om een reactie achter te laten. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Uiteraard is het ook mogelijk om via de mail contact met ons op te nemen.

Snelle navigatie:

Waar kan ik online Zilliqa kopen?
Wat is Zilliqa?
Het team
Samenwerkingen
Gebruik in de praktijk
Zilliqa wallet

Wat is Zilliqa?

Zilliqa (ZIL) LogoZilliqa is een nieuwe decentrale blockchain uit China die veel beter schaalbaar is dan andere bekende blockchains. Het doel is om altijd snel te blijven, maar ook goedkoop wat betreft de transactiekosten. Het bedrijf heeft nieuwe processen en verschillende protocollen ontwikkelt om hogere transactiesnelheden te bereiken. Deze liggen een stuk hoger dan die van bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum. Waar Zilliqa vooral voor gaat is hogere transactiesnelheid, lage kosten, veiligheid en schaalbaarheid.

Wat ZIL uniek maakt is dat ze met een hele nieuwe benadering zijn gekomen. Deze blockchain zit namelijk anders in elkaar dan bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum, waardoor de bovengenoemde beloftes waargemaakt kunnen worden. Deze blockchain maakt gebruik van een nieuwe technologie die sharding genoemd wordt. Sharding zorgt ervoor dat schaalbaarheid gebaseerd wordt op het aantal gebruikers dat gebruik maakt van de blockchain. Hoewel de blockchain anders in elkaar zit vertoond dit wel gelijkenissen met de Ethereum blockchain. Zo worden hier ook gedecentraliseerde apps en smart contracts beschikbaar gemaakt.

Het team

Het team bestaat uit veel gespecialiseerde mensen die ieder hun eigen kwaliteiten inzetten om Zilliqa op zijn best te maken. Als je kijkt naar de belangrijkste personen in het team, zie je direct hoeveel expertise er in het team zit!

De CEO (Xinshu Dong) heeft een PhD (doctoraat) in computertechnologie en is specialist in cyberbeveiliging. Ook heeft hij veel gedaan op internationaal niveau waarvoor hij erkend wordt. Ook de CSO (Prakteek Saxena) heeft een PhD in computertechnologie en is professor van beroep. Dit betekent dat hij veel research doet in zijn vakgebied en daardoor goed op de hoogte is van wat er speelt. De CTO (Yaoqi Jia) heeft vooral veel ervaring met het bouwen van webapplicaties waarbij de veiligheid en security hoog op de lijst staan. Daarnaast is er ook nog de Head of Research (Amrit Kumar) die veel verschillende projecten heeft gedaan als programmeur. Ook heeft hij een PhD in computertechnologie en al veel ervaring in de cryptowereld.

Het Zilliqa team van bestuurders

Verder bestaat het team uit veel developers die allemaal gespecialiseerd zijn in een bepaald onderdeel. Hierdoor kunnen de taken goed verdeeld worden om zo tot de beste blockchain te komen.

Samenwerkingen

Zilliqa heeft volgens de website al veel samenwerkingen binnengehaald en is partner van de volgende bedrijven:

 • 1KX
 • 8Decimal capital
 • Bitcoin Suisse
 • DHVC
 • FBG Capital
 • GB Global brain corporation
 • Hyper chain capital
 • Kenetic capital
 • Linklaters
 • Metachain
 • Oneblock
 • Polychain capital
 • Signum capital
 • Talenta

Zoals je ziet zijn er heel veel partners die vertrouwen hebben in het project. Dit betekent dat er mogelijk veel potentie is voor de ZIL token en kan er een groot project uit voortvloeien.

Veel samenwerkingen met het Zilliqa project

Gebruik in de praktijk

Bij de meeste blockchains is schaalbaarheid het grootste probleem. Het probleem is namelijk dat hoe meer mensen gebruik maken van de blockchain, hoe moeilijker het is om de connectie te leggen tussen de koper en verkoper. Waardoor het steeds langer gaat duren voordat transacties verwerkt gaan worden en resulteert in hogere transactiekosten.

Door gebruik te maken van de nieuwe technologie genaamd sharding, kan dit probleem opgelost worden. Waar het bij andere blockchains steeds langzamer gaat als er meer gebruikers bijkomen, gaat het bij Zilliqa juist steeds sneller hoe meer mensen erbij komen.

Sharding is het opdelen van grote databases in kleinere stukken. Deze kleinere stukken zijn makkelijker te onderhouden waardoor transacties snel blijven. Hoe meer minidatabases er bij komen hoe sneller het allemaal gaat. Ondanks dat het heel moeilijk is om dit voor elkaar te krijgen bij blockchaintechnologie, is het Zilliqa toch gelukt. Waardoor het project behoorlijk indrukwekkend is. De belangrijkste punten die je moet weten voordat je Zilliqa gaat kopen zijn dat hoe meer mensen gebruik maken van de blockhain hoe sneller het gaat worden.

Zilliqa is de snelste blockchain die er is op dit moment en zal steeds sneller worden. Ook zijn de energiekosten een heel stuk lager dan bij andere blockchains en zijn ze transparant en veilig om te gebruiken. Niet alleen maakt ZIL gebruik van sharding. Er worden ook andere functies toegevoegd die nog meer waarde kunnen geven aan het project zoals:

 • Consensus algoritme
 • Smart contracten
 • Gedecentraliseerde apps

Door deze functies toe te voegen worden transacties vrijwel direct verwerkt, blijft de transactietijd op zijn hoogst, helpt het mee aan nog betere schaalbaarheid. Dit maakt ZIL potentieel tot één van de beste blockchains die er zijn. Tot nu toe zijn dit de belangrijkste punten betreft ZIL, maar gezien de expertise in het team zouden we in de toekomst nog veel meer kunnen verwachten. Ook is het team nog steeds aan het uitbreiden en kunnen we van dit project nog veel goeds verwachten.

Zilliqa Wallet

Het is mogelijk dat er nog heel veel goeds aan komt voor dit project. Als je Zilliqa wil kopen kun je dit doen via verschillende exchanges of brokers. Als je van plan bent om deze munt langer te gaan bewaren, is het niet handig om dit op de exchange te laten staan. Je kunt er dan namelijk beter voor kiezen om het te bewaren in een wallet. Er zijn verschillende wallets die je kan gebruiken voor de ZIL-token. Met een hardware wallet is de kans het kleinst is dat je gehackt kan worden en jij je cryptomunten kwijt bent. Door gebruik te maken van de Ledger Nano S om je Zilliqa op te slaan weet je zeker dat je munten veilig opgeslagen worden. Via MyEtherWallet kun je je tokens op je Nano S opslaan. De Nano S dient dan als extra verificatie, zodat je niet zonder je apparaat bij je coins kan komen!

Hardware Wallet

De Zilliqa-token is een ERC20 token en wordt dus ondersteund door Ledger.

Dit is de veiligste methode om je cryptocurrencies op te slaan. De Nano Ledger S bestel je via de officiële website. Wij raden je aan om nooit via een reseller of via een marktplaats (Ebay, Marktplaats, Amazon etc.) je Ledger aan te schaffen.

Desktop wallet

Er is (nog) geen officiële desktop wallet beschikbaar.

Online wallet

ZIL kan online opgeslagen worden in een MyEtherWallet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *