Bitonic vs BTC Direct, waar je Bitcoins kopen?

Als je een beetje onderzoek doet naar Bitcoins kopen en een bedrijf uit Nederland zoekt, dan kom je al gauw uit op de twee grootste leveranciers van Nederland. Op deze pagina lees je de grootste verschillen tussen Bitonic en BTC Direct en kun je zelf bepalen bij welke leverancier je je Bitcoins gaat aanschaffen. Bekijk in onderstaand overzicht de grootste verschillen, deze worden later toegelicht:

Bitonic
Logo Bitconic
Aanbod van Bitcoin
Tot € 50 kopen zonder verificatie
Geen documenten opsturen
Bankrekeningverificatie
Directe levering
iDEAL - Geen extra kosten
Bancontact - Geen extra kosten
Visa / Credit Card
Bankoverschrijving
Prijs inclusief transactiekosten
Prijs inclusief fee
Variabele fee ~1%
Kopen en verkopen
7 dagen per week support
Kopen bij Bitonic
BTC Direct
Logo BTC Direct
Aanbod van Bitcoin, Litecoin en Ethereum
Tot € 100 kopen zonder verificatie
Tot € 1000 kopen door opsturen ID
Bankrekeningverificatie
Directe levering
iDEAL € 0,99
Bancontact (~ 3%)
Visa / Credit Card
Bankoverschrijving (~ 3%)
Prijs exclusief transactiekosten
Prijs inclusief fee
Vaste fee 3-5%
Kopen en verkopen
7 dagen per week support
Kopen bij BTC Direct

Iets wat zeker is, is dat beide leveranciers de digitale goederen leveren en dat zij een uitstekende support bieden. Wat jij een belangrijke factor vind voor een aankoop kan voor een andere persoon veel minder belangrijk zijn. Zo zijn de grootste verschillen van persoonlijke aard. Wij hebben in ieder geval een aantal populaire factoren toegelicht.

Kosten bij Bitonic vs BTC Direct

Als je puur naar de Bitcoin prijs kijkt dan is Bitonic in de meeste gevallen de goedkoopste leverancier bij aankoop van bijvoorbeeld een hele Bitcoin. De variabele fee van Bitonic is afhankelijk van de hoeveelheid die je aanschaft en huidige Bitcoin prijs. Hoe minder je koopt, hoe meer fee je betaalt. 

Verschil in aanbod

Mocht je opzoek zijn naar andere coins dan Bitcoin dan is de keuze snel gemaakt. BTC Direct levert ook Litecoins en Ethereum en Bitonic levert alleen Bitcoins.

Verificatiemethoden

Beide leveranciers houden zich aan de wet- en regelgevingen, waarbij het verplicht wordt gesteld dat het bedrijf weet met wie hij zaken doet. De verificatiemethode bij Bitonic geschiedt door middel van bankrekening verificatie. Je dient 1 cent over te maken naar hun rekening en kan zo worden geverifieerd. Bij BTC Direct dient er een kopie identiteitsbewijs opgestuurd te worden. Het is persoonsafhankelijk welke methode je prefereert.

Betaalmogelijkheden

BTC Direct biedt vrijwel alle bekende betaalmogelijkheden, inclusief een aantal interessant Europese betaalmethodes. Bij Bitonic kan je alleen met iDEAL, Bancontact of MyBank betalen. Voor de meeste Nederlanders en Belgen voldoende, maar als je met bankoverschrijving of credit card wilt betalen dien je toch naar BTC Direct uit te wijken.