Bitonic Review

Als je je al een beetje verdiept hebt in Bitcoin dan ben je vast al eens op de website van Bitonic terecht gekomen. Dit is de eerste bedrijf in Nederland dat het mogelijk maakte voor de consument om Bitcoins via iDEAL in te kopen. Al sinds mei 2012 zetten zij zich iedere dag in om te voldoen aan hun missie: Bitcoin voor iedereen. Het doel van de website staat als een paal boven water. Je kunt via het eenvoudige platform Bitcoins inkopen en verkopen. Bitonic fungeert hierbij als intermediair tussen de consument en de internationale handelsplatformen. Hierdoor is het makkelijker voor de consument om in te stappen en te participeren in de wereld van Bitcoin. Op internationale handelsplatformen, zoals Poloniex of Kraken, is het namelijk niet mogelijk om met (voor ons) bekende betaalmethoden te betalen. Daarnaast is het voor een leek erg ingewikkeld om te traden op een exchange en kost het tijd om dit aan te leren. Bitonic neemt deze stappen volledig weg door Bitcoins aan te bieden met iDEAL betaling en die via een eenvoudige website te koop zijn. Inmiddels horen zij bij de grootste leveranciers van Nederland en hebben zij vele honderdduizenden Bitcoins verkocht. Dit toont wel aan dat Bitconic betrouwbaar is en altijd levert wat zij beloven. In 2017 vierde Bitonic haar 5e verjaardag en hierbij is ook stilgestaan bij de duizenden tevreden klanten. Het assortiment bestaat momenteel alleen uit Bitcoin, omdat zij zich graag willen specialiseren op één coin en nog niet overtuigd zijn van de toegevoegde waarde van deze altcoins. Gezien de opkomst van altcoins is de kans groot dat in de toekomst andere coins aan het assortiment worden toegevoegd.

Bitonic Eigenschappen
Review BTC Direct, cryptocurrency kopen bij BTC Direct
Bekijk aanbod van Bitonic
Bitcoin kopen
Gemakkelijk betalen met iDEAL en Bancontact
Geen ID documenten opsturen
Geen technische kennis noodzakelijk
Meer dan 300 000 Bitcoin verkocht

Bitcoins kopen bij Bitonic

Bitonic heeft dit proces zeer eenvoudig ingericht, zodat je met zo min mogelijke stappen en geen technische kennis Bitcoins kunt aanschaffen. Als je op de website terecht komt zie je direct de widget waarin je kunt aangeven hoeveel Bitcoins je wilt kopen. De prijs die je ziet is een all inclusive prijs die Bitonic op dat moment kan leveren. Dit houdt in dat er geen extra fees, transactiekosten of andere kosten bij de prijs wordt opgeteld. De Bitcoin is sterk onderhevig aan volatiliteit en de huidige waarde veranderd contant. De prijs die je nu ziet kan over 10 minuten dus anders zijn. Na het aangeven van de hoeveelheid Bitcoin hoef je alleen nog maar je Bitcoin ontvangstadres en je bank te selecteren. Als dit je eerst bestelling is en je wilt voor meer dan € 50 aan Bitcoins bestellen dan dien je eerst je bankrekeningnummer te verifiëren. Na betaling wordt direct het verzendproces in gang gezet. Alle Bitcoins worden geleverd uit eigen voorraad en de totale voorraad is zichtbaar in de header. Binnen enkele minuten zul je jouw Bitcoins ontvangen op het opgegeven Bitcoinadres. Fijn aan Bitonic is dat je hier Bitcoins kunt kopen zonder legitimatiebewijs.

Het verkopen van Bitcoins via Bitonic

Mocht je graag je Bitcoins willen verkopen en deze omzetten naar keiharde euro’s dan kan dat via Bitonic. Je ziet direct het definitieve bedrag dat zij kunnen betalen per Bitcoin en weet direct wat de opbrengst is. In tegenstelling tot vele andere partijen waar de prijs pas na verkoop wordt vastgesteld door koersrisico en andere factoren. Uitbetaling geschiedt via bankoverschrijving en dat is dan ook de reden waarom je je rekeninggegevens moet opgeven. Let wel op dat je hierbij het rekeningnummer gebruikt die je opgegeven hebt bij de verificatie. Je moet namelijk zelf de eigenaar zijn van dit bankrekeningnummer.  Uitbetalingsopdrachten worden direct doorgegeven aan de bank en kunnen naar ING, ABN Amro of SNS Bank zeer snel overgemaakt worden. Houd ook altijd rekening met een miners-fee van minimaal 0,0005 BTC, zodat de Bitcoin(s) niet te laat aankomen. Ook het versturen van Bitcoins direct van een exchange wordt niet aangeraden, omdat transacties vaak goedgekeurd dienen te worden en dat kost te veel tijd.

Prijzen, kosten en fees

De getoonde tarieven zijn bij Bitonic inclusief fees, transactiekosten en andere kosten. Dit is redelijk uniek aangezien je bij andere partijen vaak rekening moet houden met extra kosten bij het aankoopproces. Bitonic koopt grote voorraden in en levert alleen uit eigen voorraad. Door de volume inkoop kunnen zij scherpe prijzen bieden en deze rekenen ze door naar de klant. Uit Bitcoin prijsvergelijkingen komt Bitonic dan ook vaak als goedkoopste uit de test. De fee die er gerekend wordt is variabel en kan per moment op de dag verschillen. Naar eigen zeggen ligt de fee gemiddeld op ongeveer 1%, en dat is relatief laag als je kijkt naar andere Bitcoin brokers. Hoe meer Bitcoins je aanschaft bij dit bedrijf des te goedkoper het wordt. Bij kleinere transacties is de Bitcoin prijs per stuk een stuk duurder dan bij grotere transacties. De Bitcoin prijs per stuk staat dus niet vast en de fee die gerekend wordt is afhankelijk van de hoeveelheid Bitcoins je besteld.

Verificaties en gestelde limieten

Het is wettelijk niet toegestaan om grote hoeveelheden Bitcoins te kopen zonder dat de leverancier zeker weet met wie hij zaken doet. Bij Bitonic kun je tot € 50 zonder verificatie Bitcoins kopen. Bij hogere bedragen zijn verificaties noodzakelijk. In tegenstelling tot andere leveranciers hoef je bij Bitonic geen kopie legitimatiebewijs op te sturen. Daarnaast is adresverificatie ook niet noodzakelijk om je woon- of verblijfsplaats vast te stellen. De verificatiemethode bij Bitonic is volledig automatisch en kan snel uitgevoerd worden. Dit heeft als voordeel dat je ook tijdens drukke perioden snel Bitcoins kunt kopen en nauwelijks belemmerd wordt door de verificaties. Verificatie gaat zeer eenvoudig en neemt maar enkele minuten van je tijd in beslag. Na het opgeven van je gegevens (bankrekeningnummer en telefoonnummer) ontvang je per SMS een verificatiecode. Deze code voer je in op de website om je nummer te verifiëren. Vervolgens maak je met je eigen bankrekening 1 cent met de juiste omschrijving over naar die van Bitonic. Binnen enkele uren tot maximaal 1 werkdag zul je een bericht ontvangen dat jouw rekening gecontroleerd is.

Bitonic betrouwbaar en levering

Naar eigen zeggen is Bitonic sinds 2012 de nummer 1 Bitcoin leverancier van Nederland. Zij leveren volledig uit eigen voorraad en is hun dienstverlening volledig transparant. Met duizenden tevreden klanten en meer dan honderdduizend verkochte Bitcoins kun je wel stellen dat Bitonic betrouwbaar is. Op CryptoTips kun je ervaringen vinden van klanten en je eigen mening delen. Zo krijg jij een onafhankelijk indicatie over de gezondheid van het bedrijf en hoe deze met klanten omgaat. Deze reviews kun je onderaan de pagina vinden. Daarnaast zijn er ook vele andere externe websites die klantenervaringen verzamelen, zoals hier Bitonic ervaringen. Daarnaast staat Bitonic als sinds mei 2012 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is dit een legitiem bedrijf. Dit kun je zelf opzoeken in de KvK database onder nummer: 58276149. De klantenservice van Bitonic is zeven dagen per week beschikbaar via vele verschillende kanalen. Denk hierbij aan bekende kanalen, zoals e-mail, telefonisch of social media. Maar ook andere kanalen zoals Telegram, Signal of IRC (oldskool). Dit geeft aan dat zij dagelijks klaar staan om jou te willen helpen en dit ook daadwerkelijk doen.

All inclusive prijs en vaak goedkoopste Bitcoin broker van Nederland

Levering vanuit eigen voorraad en scherpe tarieven door groot inkopen

Verificatie door middel van mobiele nummer en bankrekening, geen documenten opsturen

55 van de 5 sterren (4 beoordelingen)
Uitstekend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Contactgegevens:
Bitonic B.V.
Oude Utrechtseweg 17C
3743 KN Baarn

telegram.me/BitonicNL
facebook.com/bitonic.nl
@bitonicnl
iDEAL en Bancontact
MyBank
Vergelijkbaar:
Assortiment:
Limieten:
Tot € 50 geen verificatie
Tot € 20 000 bank verificatie

23 november 2017

Koop hier altijd mijn bitcoin omdat het hier het goedkoopst is. Lage fees en snelle verzending.

Jacobb

31 oktober 2017

Zeker een fijne broker en heeft daarnaast ook nog eens een exchange BL3P, waar je met ideal kunt betalen. De bankrekeningnummer controle is ook erg gemakkelijk en gaat zeer snel. Bitcoin werd direct geleverd in mijn blockchain wallet.

Sven

12 augustus 2017

De prijzen van bitonic liggen erg dicht tegen de marktprijs aan in tegenstelling tot de andere brokers. Kwa prijs dus top, maar jammer dat je er geen bitcoins kunt opslaan en dat ze alleen bitcoins verkopen. Ik geef toch 5 sterren omdat ik een hele prettige ervaring met dit bedrijf heb gehad.

Abdul

2 juli 2017

Prima plek om mijn Bitcoins aan te schaffen. Altijd de goedkoopste uit mijn vergelijking en top support als je ze nodig hebt.

Daave

Vertel ons wat jij van Bitonic vindt.