VeChain tokenswap naar VeChain Thor en lancering mainnet

VeChain staat op het punt van het bereiken van zijn grootste mijlpaal, namelijk de lancering van het eigen mainnet genaamd VeChain Thor. Naast het lanceren van hun eigen mainnet, zal VeChain een tokenswap krijgen tussen het huidige VEN en de toekomstige VET, welke de nieuwe hoofdtoken van het VeChain Thor netwerk zal zijn. 

De VEN gemeenschap is zeer te spreken over deze lancering, en terwijl het publiek aan het wachten is tot het mainnet eindelijk publiekelijk wordt gelanceerd, werkt het team achter VeChain aan de laatste voorbereidingen voor de lancering van het mainnet en de live versie van Vechain Thor.

De tokenswap zal op exchanges en bij brokers met ingebouwde wallets automatisch uitgevoerd worden, hier hoef je niets voor te doen. Voorbeelden van exchanges waar je niets bij hoeft te doen zijn: Binance, Bitvavo en Bitcoin Meester.

Heb je jouw VET in eigen beheer dan moet je wel actie ondernemen. Verstuur je VEN tokens tijdelijk naar een exchange die de swap wel ondersteund.

Ook investeren in VeChain Thor?

VET bij Bitcoin Meester

Gemakkelijk VeChain en 100+ andere cryptovaluta’s kopen met iDEAL. Speciaal voor beginners en Nederlandse ondersteuning.

VeChain kopen bij Bitvavo

VeChain en andere cryptovaluta’s kopen met iDEAL. Speciaal voor beginners en Nederlandse ondersteuning.

VeChain traden bij Binance

VeChain en honderden andere cryptovaluta’s traden tegen zeer lage fee. Nu met 50% korting op de fees!

Tijdens de laatste voorbereidingen, waaronder vele beta tests van het opkomende netwerk, heeft het team achter VeChain ook verschillende partnerschappen aangekondigd die een integraal onderdeel zullen worden voor de toekomstige ontwikkeling.

Officiële VeChain roadmap voor migratatie

VeChain Foundation heeft ook een officiële roadmap gepubliceerd om de gemeenschap te helpen bij de lancering van het nieuwe mainnet. Volgens de gepubliceerde roadmap zal VeChain Thor op 30 juni 2018 de eerste openbare gebruiker te zien krijgen. Zo komen zij de maand juli binnen met een gloednieuwe fase voor VeChain dat binnenkort Vechain Thor wordt.

Het mainnet wordt officieel geïnitieerd met de Masternode voor het live-netwerk, gevolgd door de generatie van het genesisblok, dat tegelijkertijd de release van VeChain Thor zou markeren. Op dezelfde dag zal er een momentopname worden gemaakt van Ethereum. VEN is op dit moment namelijk een ERC20 token dat op het ETH-netwerk draait.

Het team heeft op de gepubliceerde roadmap ook toegevoegd dat de nieuwe wallet voor VeChain Thor op 9 juli uitkomt en dat tegelijkertijd de X-node binding service op de zelfde dag beschikbaar is.

Ergens in het midden van juli wordt de tokenswap afgewikkeld met VET-tokens die klaar zijn om te worden verhandeld op exchanges. Wanneer het swappen van VET tokens exact gaat beginnen moet nog worden geregeld met de exchanges die de handel en transacties van VeChain ondersteunen. Verwacht wordt dat het swapproces van de tokens tegen het einde van juli voltooid zullen worden, wat betekent dat VeChain de swapdiensten aan hun gebruikers zullen aanbieden. 1 augustus is gemarkeerd op de roadmap als de dag waarop X-node controle moet worden hervat, maar het team benadrukt dat de begindag gemakkelijk kan veranderen omdat het allemaal afhangt van hoe succesvol de tokenswap zal zijn.

Ook investeren in VeChain Thor?

VET bij Bitcoin Meester

Gemakkelijk VeChain en 100+ andere cryptovaluta’s kopen met iDEAL. Speciaal voor beginners en Nederlandse ondersteuning.

VeChain kopen bij Bitvavo

VeChain en andere cryptovaluta’s kopen met iDEAL. Speciaal voor beginners en Nederlandse ondersteuning.

VeChain traden bij Binance

VeChain en honderden andere cryptovaluta’s traden tegen zeer lage fee. Nu met 50% korting op de fees!

In augustus is de Ledger-integratie met VET gepland, de exacte datum moet nog worden afgesproken op basis van de algehele voortgang zoals beschreven in de roadmap. Voor nu lijkt alles op schema te liggen. Naast de introductie en de tokenswap van VEN naar VET, kunnen alle houders met minimaal 10.000 VEN in aanmerking komen voor VET Strength.

Welke veranderingen verwacht VeChain Foundation met het Thor mainnet?

Er wordt gezegd dat het Thor mainnet meer schaalbaar en stabieler is in tegenstelling tot de huidige chain die VEN gebruikt. In tegenstelling tot de huidige chain die wordt gebruikt voor het afhandelen en werken met VEN-valuta, zou de nieuwe chain, Blockchain X, een grotere mate van schaalbaarheid moeten bieden.

Dit zal gerealiseerd worden door een groot aantal slimme contracten te laten werken op het aankomende VeChain Thor-netwerk. Dat is de reden waarom het netwerk is ontworpen om een bepaalt niveau van stabiliteit in de markt te bereiken voor de toekomstige VET-tokens.

VeChain Thor werkt als Blockchain-as-a-Service (BaaS) en werkt op vele manieren als een supply chain. Het mainnet Thor heeft echter het hoofddoel om één van de grootste platforms te worden voor het inzetten van gedecentraliseerde applicaties. Om de behoefte aan vertrouwen tussen twee verschillende partijen te verminderen als het gaat om de supply chain industrie, zal VeChain Thor die vertrouwensfactor leveren door technologie te leveren voor het opsporen van goederen.

VEN zal consequent worden omgezet in VET in de komende eindfase van de tokenswap, en op het Thor-netwerk zullen VET-tokens worden gebruikt voor het opstarten van zakelijke ondernemingen. Waar het voordeel op het netwerk zal worden gegeven aan bedrijfseigenaren die VET-tokens gebruiken.

Net als NEO GAS-tokens produceert, produceert VeChain THOR-tokens. Houders van VET zullen deze token krijgen voor het draaien van toepassingen op het platform en het werken met slimme contracten. Het netwerk zou één van de grootste ecosystemen voor gedecentraliseerde toepassingen moeten worden, naast het bieden van een stabielere groeisnelheid voor VET-tokens in de markt.