Skip to content

NEO kopen (NEO) Waar kun je veilig NEO kopen?

Buy NEONEO is een bekende Aziatische cryptocurrency dat steeds populairder begint te worden in de rest van de wereld. Het wordt ook wel de Chinese Ethereum genoemd, omdat ook bij NEO gebruik gemaakt kan worden van smart contracts (NeoContracts). Na de rebranding in juli 2017 van AntShares (ANS) naar NEO is de digitale valuta sterk in waarde gestegen en heeft het een grote naamsbekendheid gekregen. Op deze pagina leggen wij je uit wat NEO is, welke voordelen deze coin heeft en waar je NEO kunt kopen.

Waar kan ik online NEO kopen?

NEO is verkrijgbaar via Nederlandse brokers en exchanges. Bij Nederlandse brokers kun je eenvoudig met iDEAL en Bancontact betalen, maar bij een exchange moet de cryptocurrency omgeruild worden tegen een andere coin (vaak Bitcoin of Ethereum). Bekijk hieronder een opsomming van verschillende betrouwbare verkooppunten waar je veilig NEO kunt kopen.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

1. Bitvavo

Bitvavo reviews trustpilot

Max. 0.25% taker fee / 0.15% maker fee
200+ crypto's met iDEAL, Bancontact en PayPal
DNB Registratie

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

2. Bybit

Bybit Twitter followers

Maximaal 0.10% spot trading fees
800+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
Fondsen beheer via SATOS met DNB registratie

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.

Coinmerce Exchange

3. Coinmerce

Coinmerce reviews trustpilot

0.50% via app / max. 0.20% via exchange
350+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
DNB registratie

🎁 Tijdelijk €5 BTC en €5 ETH gratis na KYC.

Mocht je er niet helemaal uit komen of als je nog vragen hebt, schroom je dan niet om een reactie achter te laten. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Uiteraard is het ook mogelijk om via de mail contact met ons op te nemen.

De bedrijven die getoond worden op CryptoTips.eu zijn betrouwbare aanbieders van cryptocurrency. Wij reviewen regelmatig verschillende brokers en exchanges om te bekijken of deze betrouwbaar zijn. Je kunt uiteraard helemaal zelf beslissen bij welke partij jij je NEO koopt. Voor een beginnende gebruiker raden wij aan om deze bij een broker te kopen, zoals Bitvavo. Voor meer ervaren gebruikers raden wij een exchange aan, zoals Binance.

Snelle navigatie:

Wat is NEO?
Neo en het smart contract ecosysteem
Wat is NEO GAS?
NEO wallets

Wat is NEO?

NEO (NEO) LogoNEO stond vroeger bekend als AntShares en is een onderdeel van de Chinese startup Onchain. De coin was gestart als een ICO en ging voor een paar dollarcent over toonbank. In 2017 vond er een volledige rebranding plaats, zodat deze coin ook voldeed aan de eisen van zowel overheidsregulatoren als particuliere bedrijven. Dit was het moment dat NEO ter wereld kwam en dat had alleen maar een positieve invloed op de prijs. De waarde van de werd 10 keer zo hoog, waardoor veel mensen buiten Azië er lucht van kregen. Doordat AntShares was begonnen als een ICO en veel mensen in bulk hebben ingekocht, zijn er op dit moment veel mensen die grote hoeveelheden NEO bezitten! Wij hebben in het verleden gezien dat China een grote invloed kan hebben op de cryptocurrency markt. Toen ICO’s (tijdelijk) werden verboden daalde de prijs van vrijwel iedere coin. Neo is gevestigd in Shanghai (China) en voldoet aan de eisen die de Chinese overheid stelt. Mocht er een cryptocurrency verboden worden in China dan kan Neo theoretisch nog blijven door bestaan. Er kunnen maximaal 100 NEO tokens bestaan en de blockchain kan ongeveer 1000 transacties per seconde verwerken.

Neo en het smart contract ecosysteem

Op het blockchain netwerk van Neo kunnen smart contracts geprogrammeerd worden. Vergelijkbaar met het smart contract systeem van Ethereum. Door gebruik te maken van smart contracts kunnen bepaalde transacties en condities geautomatiseerd worden. Eén van de verschillen van het Neo en Ethereum is dat NEO om kan gaan met alle programmeertalen. Ethereum is beperkt tot de taal Solidity. Dit heeft een groot voordeel voor NEO, omdat niet iedere programmeur overweg kan met Solidity. De smart contracts van Neo worden NeoContracts genoemd. Dankzij de inzetmogelijkheden wordt er verwacht dat NEO een zeer hoge waarde kan krijgen in de toekomst.

Voorbeeld van een NeoContract in de praktijk:

Je kunt een NeoContract bijvoorbeeld gebruiken om een automatische periodieke betaling uit te laten voeren. Hiervoor is het essentieel om te weten wanneer dit moet gebeuren en is de tijd erg belangrijk. Om consistente toegang tot tijdgegevens te bieden registreert Neo een timestamp voor elk nieuw blok dat wordt gegenereerd. Elke 15 seconden wordt een nieuw blok toegevoegd, zodat contracten toegang hebben tot de huidige tijd.

Wat is NEO GAS?

Er zijn twee verschillende tokens, namelijk NEO en GAS. Van beide tokens kunnen er 100 miljoen bestaan. Deze twee tokens drijven het NEO-netwerk aan en zorgen ervoor dat deze in werking blijft. De NEO-token wordt gezien als een aandeel van de Neo-markt. GAS-tokens worden ook verzameld als vergoedingen voor het netwerk. Gebruikers betalen in GAS om slimme contracten in te zetten en uit te voeren. De kosten zijn evenredig met de recources die door het contract worden verbruikt. Deze vergoedingen worden aan ‘boekhouders’ uitgedeeld als beloning voor hun activiteit op het netwerk. De boekhouders zijn in dit geval mensen die veel NEO-tokens bezitten.

NEO wallet

Hardware Wallet

NEO wordt ondersteund door Ledger! Daarnaast kun je ook de NEP-5 tokens in je Ledger wallet opslaan!

Dit is de veiligste methode om je cryptocurrencies op te slaan. De Nano Ledger S bestel je via de officiële website. Wij raden je aan om nooit via een reseller of via een marktplaats (Ebay, Marktplaats, Amazon etc.) je Ledger aan te schaffen.

Desktop wallet

Download de officiële NEO-GUI wallet voor Windows op neo.org/download

Download de officiële NEON wallet voor Windows, Mac en Linux op neo.org/download

Online wallet

Je kunt NEO eenvoudig opslaan in je Bitvavo.nl wallet.

Let op: door gebruik te maken van deze wallet beheer je zelf niet je eigen private keys. Daarnaast ondersteunt Bitvavo op dit moment nog geen NEO opnames en stortingen. Je kunt je NEO dus niet beheren, de beheerfunctie wordt zo snel mogelijk toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *