Litecoins kopen Betrouwbaar online Litecoin kopen

Het kleinere broertje van de Bitcoin, maar zeker niet minder. Het is gebaseerd op dezelfde technieken en ook bij de Litecoin is er een schaarste gecreëerd. Lees meer over hoe je Litecoins kunt kopen en wat dit precies zijn op deze pagina.

Waar kan ik Litecoins online kopen?

Onderstaande bedrijven zijn gevestigd in Nederland en hier kun je Litecoins kopen via iDEAL. Deze bedrijven fungeren als tussenpersionen waar je gemakkelijk je cryptozilver kunt kopen via iDEAL en Bancontact:

Aanbieder Omschrijving
Bij Litebit Litecoin kopen
Bezoek Litebit
Nederlands bedrijf met tientallen verschillende cryptocurrencies die je op ieder moment van de dag kunt kopen of verkopen. Litecoin is één van deze currencies en kan na aankoop in de Litebit wallet opgeslagen worden. Extra handig als je nog geen wallet hebt en dit in één omgeving wilt beheren.
Bij Bitrush Litecoin kopen
Bezoek Bitrush
Bitrush 1% Coupon
Bitrush is een Nederlandse broker waar je gemakkelijk met iDEAL en Bancontact cryptocurrency, zoals Litecoin, kunt aanschaffen. Naast Litecoins zijn er nog 4 andere coins beschikbaar, die erg populair zijn in de cryptowereld. Met de Bitrush Coupon profiteer je nog eens van 1% extra korting bovenop je aankoop. Je moet wel een wallet hebben om Litecoin in op te slaan. Wij raden Exodus aan.
Bij BTC Direct Litecoin kopen
Bezoek BTC Direct
Volledig Nederlandse cryptocurrency broker waar je met iDEAL en Bancontact Litecoins kunt kopen en verkopen tegen de huidige waarde. Dit bedrijf is als sinds 2013 actief in de cryptocurrencymarkt en levert coins in heel Europa. Op de website vind je de actuele Litecoin prijs kun je deze direct aanschaffen met bekende betaalmethoden.

Buitenlandse verkooppunten:

  1. Coinbase: Populaire handelsplatform gevestigd in San Fransisco. Momenteel kun je hier drie coins kopen, namelijk Litecoin, Ethereum en natuurlijk Bitcoin. Fijn aan dit verkooppunt is dat je zowel kunt kopen als kunt opslaan. Je digitale wallet is dus geïntegreerd in het systeem, waardoor je geen aparte wallet nodig hebt. Daarnaast ontvang je nu bij Coinbase gratis $ 10 aan Bitcoin bij aankoop van $ 100 aan cryptocurrency.

Litecoins kopen bij Coinbase

Wat is Litecoin?

Net als vrijwel alle cryptocurrency op CryptoTips is ook de Litecoin een digitale valuta. Een digitale valuta bestaat alleen uit data en kan niet fysiek vastgehouden worden. Toch heeft de Litecoin een waarde, ondanks dat dit geen fysieke coin is. Zo kun je bijvoorbeeld producten of diensten aanschaffen met de Litecoin, waarbij de waarde van de coin wordt weergegeven in de actuele Litecoin koers. De waarde van vandaag kan compleet anders zijn dan die van vorige week. Dat maakt het investeren in cryptocurrency erg risicovol, want je kunt snel geld winnen of verliezen. De Litecoin wordt gezien als het kleine broertje van de Bitcoin, en kwam twee jaar later in 2011 op de markt. Deze coin is gemaakt en ontworpen door Charlie Lee, voormalig Engineer bij Coinbase. Het idee ontstond om een betere coin te maken dan de Bitcoin met iets andere specificaties. Net als de Bitcoin is er een schaarste ingebouwd en zullen op een gegeven moment alle Litecoins gemined zijn. Er kunnen in totaal 84 miljoen Litecoin gemined wordt en het zal tot minimaal 2070 duren voordat deze tokens zijn gemined. Voordeel is wel dat er vier keer zoveel Litecoins kunnen bestaan tegenover de Bitcoin.

Daarnaast wordt er een andere algoritme gebruikt om deze coins te delven (minen). De achtergrondinformatie achter deze methodes zijn erg technisch, maar het grootste verschil is dat voor Bitcoins SHA-256 noodzakelijk is en bij Litecoins Scrypt gebruikt wordt. Beide algoritmes worden op een andere manier toegepast, maar voor de Scrypt methode is minder rekenkracht nodig. Daarnaast kunnen met de Scrypt algortime nog andere altcoins gemined worden.

Transacties kunnen bij Litecoin veel sneller bevestigd worden dan bij de Bitcoin. Hierdoor kunnen er veel meer en veel sneller transacties plaatsvinden bij Litecoins, doordat blocks vier keer zo snel gegenereerd worden dan bij BTC. Bij BTC duurt dit ongeveer 10 minuten en bij LTC slechts 2.5 minuten. Als de Bitcoin deze snelheden zou willen evenaren dan zouden er codewijzigingen moeten plaatsvinden in het netwerk.