Coinbase Wallet Review

In onze Coinbase review hebben wij al uitgebreid gesproken over de services dien Coinbase biedt. Mocht je Coinbase nog niet kennen en wil je hier meer informatie over hebben dan is het raadzaam om eerst de review te lezen. In het kort: Coinbase is een Amerikaanse handelsplaats waar je Bitcoins, Litecoins en Ethereum kunt kopen, verkopen en opslaan. Met name het laatste is waar wij het in deze review het voornamelijk over gaan hebben. Mocht je nog geen account hebben bij dit bedrijf dan raden wij je aan om dit via CryptoTips.eu te doen, dan ontvang je namelijk voor 10 dollar aan gratis Bitcoins. De wallets van Coinbase.com zijn volledig digitaal en bereikbaar via het internet. Alles wat in connectie is met het internet kan feitelijk slachtoffer worden van een digitale roof. Je bent bij digitaal opslag afhankelijk van de security van Coinbase en uiteraard van je eigen veiligheid. Als je je cryptocurrency echt veilig wilt opslaan dan raden wij je aan om gebruik te maken van een offline opslag, waar alleen jij bij kunt komen. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt met behulp van Hardware wallets die wij uitgebreid bespreken op deze website.

Cadeau: Ontvang $10 gratis Bitcoin via CryptoTips.

Bij aankoop van minimaal $100 aan cryptocurrency ontvang je via ons $10 aan BTC cadeau. Je hoeft de aanbieding alleen te activeren.
Activeer Korting
Altijd Geldig

Omgerekend naar euro’s houdt dit in dat je voor € 87 aan cryptocurrency moet kopen om € 8 aan gratis Bitcoin te verdienen.

Bitcoin wallet bij Coinbase

Het is mogelijk om bij dit bedrijf Bitcoins digitaal op te slaan in een speciale en unieke Coinbase wallet. Deze wallet krijg je direct toegewezen wanneer je een account aanmaakt en bevat jouw eigen unieke code. Om je Bitcoin wallet te bekijken kun je klikken in het menu op Accounts dat letterlijk Rekeningen betekent. Hier zie je onder andere je BTC wallet en het saldo daarvan. Als je op BTC wallet klikt zie je al je recente in- en uitgaande transacties verschijnen.

Coinbase wallet: Recente Bitcoin transacties

Mocht je nog geen transacties hebben uitgevoerd dan is dit overzicht leeg. Je kunt je eigen ontvangstadres en QR-code bekijken door rechtsboven op Wallet Address te klikken dat letterlijk betekent Portemonnee ontvangstadres. In een pop-up opent zich een reeks tekens dat de code is voor jouw online Bitcoin portemonnee. Door dit adres in te vullen bij bijvoorbeeld plekken waar je Bitcoins kunt kopen of exchanges kun je Bitcoins ontvangen en deze beheren in je Coinbase kluis. Zorg ervoor dat je het ontvangstadres juist overneemt, want als je hier fouten in maakt kunnen je Bitcoins voorgoed verloren zijn.

Ethereum wallet bij Coinbase

Net als bij de BTC wallet wordt er automatisch een Ethereum wallet voor je gegenereerd. Ook deze is uniek en alleen voor jou bestemd. Je wallet is bereikbaar via het menu onderdeel Accounts en kan bekeken worden door op ETH wallet te klikken. De naam is overigens te wijzigen door op Naam wijzigen te klikken, dit heeft verder geen invloed op je wallet behalve dat de naam gewijzigd is. Ook hier zie je in het overzicht het aantal verzonden en ontvangen Ether, dat er zo uitziet:

Coinbase wallet: Recente Ethereum transacties

Om zelf Ether te ontvangen kun je weer klikken op Wallet Address en je speciale wallet code inzien. Als je je ETH ontvangstadres naast die van BTC legt dan zie een aantal duidelijke verschillen in het adres. Belangrijk om te weten is dat EthereumClassic (ETC) een totaal andere coin is dan Ether(eum) en dus ook een eigen wallet nodig heeft. Het is onverstandig om EthereumClassic tokens te versturen naar een Ethereum wallet, dit kan leiden tot het verliezen van al je verstuurde coins. Ook bij dit adres geldt uiteraard dat je de juiste gegevens goed moet overnemen als je Ethereum gaat kopen.

Litecoin wallet bij Coinbase

Als laatste van de drie coins ondersteund Coinbase ook de Litecoin en hebben zij hier een eigen wallet voor ingericht. In het overzicht kun je kiezen voor Accounts en klikken op LTC wallet om de recente transacties te bekijken. Je Litecoin ontvangstadres wordt zichtbaar door op Wallet address te klikken, waarna een popup wordt geopend met daarin jouw unieke LTC ontvangstadres. Dit adres kan je versturen om Litecoins te ontvangen en deze te beheren in je eigen Coinbase wallet.

Speciale Bitcoin kluis (Bitcoin Vault)

Coinbase heeft een speciale kluis ingericht waar je extra veilig je Bitcoins kunt opslaan. Deze kluis wordt niet automatisch gegenereerd en kan je zelf (gratis) aanmaken. Als eerste dien je je kluis een naam te geven, ook dit heeft weer geen invloed op de werking van je kluis. Vervolgens dien je aan te geven hoeveel mensen transacties moeten goedkeuren, voordat deze uit de kluis gehaald mogen worden. Het is dus mogelijk om de kluis met meerdere personen te beheren. Om later Bitcoins uit de kluis te halen is van iedereen die beheerder is toestemming vereist. Toestemming wordt gevraagd via de e-mail en het opgegeven mobiele nummer. Het is dus een vereiste dat deze gegevens van iedereen bekend zijn. Het is uiteraard ook mogelijk om de kluis alleen te beheren en dan zijn alleen jouw gegevens noodzakelijk. Het duurt een stuk langer om Bitcoins uit de kluis te halen door de goedkeuringen en de 48 uur wachtperiode, maar het is wel een stuk veiliger om je BTC in deze kluis te bewaren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen dat een goede vriend of vriendin het goed moet keuren, voordat jij BTC opneemt. Of je het gaat gebruiken is aan jezelf en je mag dat zelf bepalen. Het is uiteraard ook mogelijk om je Bitcoins gewoon in je wallet te bewaren.

Conclusie

Coinbase heeft het erg gemakkelijk gemaakt om Bitcoin, Ethereum en Litecoin op een veilige manier op te slaan. Zeker voor beginners is het zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk ingedeeld. Je kunt uiteraard voor kiezen om gebruik te maken van 2-stapsverificatie met bijvoorbeeld Authenticator om ervoor te zorgen dat jouw mobiele telefoon altijd in je bezit moet zijn voordat je kunt inloggen. Het feit dat je wallets online staan en je afhankelijk bent van de security van Coinbase kan voor mensen met veel crypto’s minder aantrekkelijk zijn, maar dat is ook niet de doelgroep van Coinbase. De BTC Vault is een unieke manier om je Bitcoins op te slaan en oogt erg veilig.

[progress_bar label=”Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk online Bitcoin, Ethereum en Litecoin wallets aanmaken” color=”#66cc66″ percentage=”100″]
[progress_bar label=”Zeker voor beginners makkelijk om deze drie coins te ontvangen en je eigen adres te genereren” color=”#66cc66″ percentage=”100″]

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Vertel ons wat jouw ervaring is met de Coinbase wallet.