Zal Narendra Modi’s BJP crypto verbannen in India?

Last Updated on 24 augustus 2020 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Een vraag die op een groeiend aantal mediakanalen wereldwijd wordt gesteld is wat het Indiase parlement binnenkort zal beslissen als het gaat omtrent crypto. Gezien de enorme omvang van het land en het enorme economische potentieel zou een verbod op crypto een verwoestende klap zijn voor de vele kleine bedrijven die de afgelopen maanden zijn ontstaan.

Volgens politieke berichtgevingen in India is de regering van premier Narendra Modi, die wordt geïdentificeerd als een voorstander van blockchain, inderdaad van plan om precies zo’n wetsvoorstel aan het parlement voor te leggen.

Bovendien is het de bedoeling dat ze dat vlak voor de vakantie in november doen. Als het wetsvoorstel zou worden aangenomen, zou het crypto in het Indiase subcontinent verbieden of juist reguleren.

Advertentie.

Uitspraak van het Hooggerechtshof

Toen het Indiase Hooggerechtshof dit jaar in een historische uitspraak besloot dat het twee jaar oude verbod op de handel in crypto’s kon worden opgeheven, hebben velen in de financiële hoofdstad van het land, Mumbai, kleine bedrijven opgericht die de inwoners in staat stelden om te investeren in alles wat met crypto te maken heeft.

Hoewel de hoeveelheden Indiase roepie die naar Bitcoin, Ethereum of andere altcoins worden overgebracht nog steeds klein zijn, is de groei van verschillende kleine crypto exchanges in slechts enkele maanden opmerkelijk geweest. Zelfs crypto mining bedrijven zijn nog steeds in het juridische ongewisse, omdat het onduidelijk is of Bitcoin mining daadwerkelijk legaal is in India, zoals Coindesk een paar weken geleden zichzelf afvroeg.

Veel financiële analisten stellen dan ook dat het dwaas zou zijn als de BJP (Bharatiya Janata Party), die een werkende meerderheid heeft in het Lok Sabha (parlement van India), een bloeiende en groeiende nieuwe industrietak zou vernietigen.

Aan de andere kant zou het toestaan van crypto handel in India om ongereguleerd door te gaan, een ontsnappingsroute kunnen zijn voor iedereen die de verdiende inkomsten voor de overheid wil verbergen.

2016 Demonisering van Indiase bankbiljetten

Al in 2016 had premier Narendra Modi een uitspraak gedaan die de zogenaamde schaduwindustrie van zijn land onmiddellijk zou inperken en een beslissende slag zou toebrengen aan iedereen die aan de overheidsbelastingen wil ontsnappen.

De regering van India kondigde de demonisering aan van verschillende populaire bankbiljetten die mensen onderling zouden verhandelen in plaats van ze te deponeren bij een bank, waar de staat ze zou kunnen traceren. De aanpak was bedoeld om de verspreiding van “zwart geld” tegen te gaan. Als gevolg daarvan ging de belastinginning in de jaren daarna omhoog.

Regeringsaanhangers van de BJP beweren daarom dat het toestaan van de crypto industrie om ongereguleerd in India te blijven opereren, een andere uitnodiging zou zijn om een verdere “schaduweconomie” te laten ontstaan.