Weet crypto influencer Tiffany Fong wat er echt gebeurde met FTX?

Last Updated on 5 december 2023 by CryptoTips.eu

Binnen twee weken valt het doek over het grootste cryptoproces tot nu toe, dat van Sam Bankman-Fried. De persoon die het best weet wat er met Sam echt gebeurde het afgelopen jaar is waarschijnlijk Tiffany Fong. Zij was een crypto influencer (ook al houdt ze niet echt van dat woord) die Sam gedurende de afgelopen twaalf maanden lang sprak en volgde dankzij een ongelooflijk toeval.

Auteur Michael Lewis bracht ondertussen een boek uit over Sam Bankman-Fried en de teloorgang van FTX, Tiffany zal waarschijnlijk aan het eind van het proces eenzelfde aanbod krijgen van verschillende uitgevers.

Advertentie.

Avondje uit

Een jaar geleden ongeveer, tijdens een avondje uit met een jongen die ze ontmoet had via een crypto-chat, kreeg Tiffany opeens een antwoord van Sam Bankman-Fried. Ze had hem al grappend de vraag voor een interview gesteld enkele weken eerder, toen FTX failliet ging.

Tiffany keek op haar telefoon en zag opeens het antwoord van Sam die vertelde dat hij gerust met haar wilde spreken, maar dan wel binnen een uur. Tiffany, al halfdronken op dat moment, vroeg haar date wat ze diende te vragen. De man had geld verloren door FTX en zei dus dat ze moest vragen of FTX klanten hun centen ooit zouden terugkrijgen.

Een uur later zat Tiffany wel degelijk met Sam in een videocall en dat werd, legendarisch genoeg, één van de vragen die ze stelde. Sindsdien is ze Sam overal beginnen te volgen en is ze zowat de grootste crypto en meest bekende influencer die het FTX proces elke dag bijwoont.

Celsius

Tiffany begon op sociale media te spreken over Celsius en FTX sinds vorig jaar maar was actief in crypto sinds 2011. Een familielid gaf haar één enkele Bitcoin als cadeau, toen die nog slechts $100 waard was. Een paar jaar later kreeg ze er nog twee. Toen Bitcoin in 2021 voor een goede $60,000 genoteerd stond, verkocht ze die en stak al het geld in Celsius, het crypto-platform dat haar beloofde om te werken als een spaarrekening met 18% rente.

Spijtig genoeg voor haar ging Celsius bankroet net voor FTX hetzelfde deed in 2022. Vanaf dat moment begon Tiffany te klagen over crypto en kreeg ze er, door de omstandigheden, heel wat volgers bij. Ze noemde haar serie artikels op Twitter en YouTube haar ‘Celsius Leaks’.

Tiffany gaf toe dat ze 3 Bitcoins en 11 Ethereum munten verloor op het Celsius platform en Coinbase aandelen kocht op de dag van hun IPO (toen die voor $300 werden verkocht), dus voor investeringsadvies moet je bij haar niet zijn. Grappig is het allemaal wel.

Dit weekend siert ze de online voorpagina van Rolling Stone, vorige week stond ze in de New York Times. Net als op het proces van Johhny Depp en Amber Heard zijn het ook bij het FTX proces vooral de influencers (en niet de klassieke media) die het gros van de lezers beïnvloeden over wat er gebeurd in de rechtszaal.

Met alle informatie die Tiffany nog heeft over Sam (hij stuurde haar 200 privé documenten) door hun vele interacties, mag je er zeker van zijn dat een documentaire op Netflix of een boek uitgebracht door Simon & Schuster volgt na de uitspraak door de rechter.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]