Wat vindt Gen Z in 2024 van Bitcoin?

Last Updated on 5 januari 2024 by CryptoTips.eu

We leggen het nog één keer uit: eerst waren er de Boomers, toen Gen X, daarna de Millennials en de generatie die nu ongeveer op de arbeidsmarkt begint is Gen Z. Wetenschappelijk gezien zijn het de jongeren geboren tussen 1995 ongeveer en 2009 tot 2010.

Die jongeren verdienen nu dus hun eerste centen en zij die opgroeien in een rijk land (dat betekent dus het Westen, de kuststeden van China, Zuid-Korea en Japan) kunnen kiezen waarin ze het deel van hun salaris dat ze kunnen opzijleggen, wensen te beleggen. Die generatie is ook opgegroeid met Bitcoin, dat later deze maand zijn vijftiende verjaardag viert.

Advertentie.

China en de Verenigde Staten

Maar wat vinden ze eigenlijk van Bitcoin? Naar het antwoord op die vraag ging onlangs een team onder leiding van de Amerikaanse universiteitsprofessor Seth Cantey op zoek. Dankzij de diversiteit van zijn studenten kon hij antwoorden vinden van Gen Z’ers in zowel China als de Verenigde Staten. Aangezien beide grootmachten een radicaal verschillend beleid voeren met betrekking tot crypto en Bitcoin, is dit dus heel interessant.

China besloot in 2021 om Bitcoin mining te verbieden en de handel in digitale munten is heel sterk aan banden gelegd in het land. Ook al werd nooit specifiek door de regering gezegd dat crypto illegaal is, toch werd het aan banken afgeraden om deze diensten aan te bieden. Eigenlijk moeten de meeste jonge Chinezen naar HongKong reizen als ze (legaal) in crypto willen beleggen. Aangezien zovelen van hen werkloos zijn is dat niet makkelijk.

In Amerika is de regering ook niet echt een fan van crypto, maar Wall Street en beleggers wel. Daar heb je apps zoals Coinbase en Robinhood, en beleggen jongeren massaal in Bitcoin, Dogecoin en vele andere digitale munten.

Conclusie

Maar ondanks die verschillen hebben jongeren in beide landen een gelijkaardige mening over Bitcoin. Ze zien het als een investeringsmogelijkheid op lange termijn en als een bescherming tegen de mogelijkheid van hun respectievelijke regeringen om fiat-valuta in waarde te doen verminderen.

Waarschijnlijk komt er dus een nieuwe generatie crypto-investeerders bij.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]